térkitöltő
07febr

5 tipp a megfelelő térkitöltő beszerzéséhez

Legyen szó egy most induló kis webáruházról vagy egy évtizedek óta működő nemzetközi vállalatról, ha biztonságos csomagolásról van szó, akkor a cégek egy vagy többféle térkitöltőhöz folyamodnak. Mindenkinek fontos a megrendelők elégedettsége és az árukárok minimalizálása, ehhez pedig elengedhetetlenek a különböző térkitöltő csomagolóanyagok, amelyek felfogják a szállítás és árumozgatás során elkerülhetetlen rázkódást és ütéseket. Számos típus közül választhatunk, legutóbb itt és itt írtunk a legnépszerűbbekről.

Melyik a megfelelő térkitöltő az Ön termékei számára? Ennek (vagy ezek) kiválasztásához soroljuk fel a legfontosabb szempontokat!

1. Válassza a megfelelő méretű térkitöltőt!

A térkitöltő hatékonysága nagymértékben függ annak méretétől. Szemléletes példa erre a légpárnás fólia, amely különböző méretű légpárnákkal rendelhető. Minél nagyobb a csomagolandó termék, annál nagyobb légpárnájú típust kell választani, ami jobban felfogja az ütéseket, a rázkódást. Nagyobb helyek kitöltésére levegővel töltött párnákat is használhatunk.

2. Fontos a forma is

A piacon különböző formájú térkitöltőket fogunk találni, ami még fontosabbá teszi, hogy erre a szempontra is összpontosítsunk. A csomagoló doboz mérete jó kiindulópont a térkitöltő formájának meghatározásában, de ugyanilyen fontosak a csomagolandó termék jellemzői is. Lehet, hogy légpárnás fóliával is ki tudjuk tölteni az üresen maradt helyet, lehet, hogy a térkitöltő chips nyújtja a legnagyobb biztonságot, de az is lehet, hogy papírpárnákkal kell körülöleljük a terméket, ha biztonságban akarjuk tudni.

3. A becsomagolt termék sérülékenysége szintén irányadó

A csomagolás során fontos, hogy alaposan megismerjük a terméket, hogy a legjobb csomagolóanyagot választhassuk, amely a termék köré egy védőréteget létrehozva jelentősen csökkenti a sérülések kockázatát. Ha a termék törékeny, akkor olyan térkitöltőt kell választani, amely megfelelően tompítja a rázkódásokat, ütéseket bármilyen mozgás során. Például, könyvek esetében elég papírpárnával vagy levegővel töltött párnával kitölteni az üres helyet, egy porcelánvázát már körül kell venni a térkitöltővel, minden oldalról cédeni kell, térkitöltő chipset, habcsomagolást használhatunk a nagyobb védelem érdekében.

4. Szállítási mód

Minél messzebbre szállítunk, minél többször kell a csomagunkat átpakolni, annál komolyabb biztonsági óvintézkedésekre lesz majd szükségünk, hogy megvédjük a termékeket a különböző járművekben, például autókban, repülőgépeken és hajókon előforduló gyakori rázkódásoktól és leesésektől. Fontos, hogy a legmegbízhatóbb térkitöltő anyagot válasszuk, amely valóban megakadályozhatja a termékek jelentős károsodását, amikor azok nagy távolságokra utaznak.

5. A dobozba csomagolt termékek száma

Abban az esetben, ha több terméket csomagol, több párnázásra és elválasztó elemre lesz szükség, hogy azok ne ütközzenek össze és ne törjenek el.

Nem tudja, milyen térkitöltőt válasszon? Szakértői csapatunk segít Önnek kiválasztani a megfelelő csomagolóanyagokat, hogy ne kelljen aggódnia a termékei épségéért! Keressen minket, kérjen személyes vagy telefonos szaktanácsadást!