Csomagoló gépek.

Tasakoló gépek

Mailbag tasakoló gép

A Mailbag tasakoló gép kiváló segítség a nyomdaiparban újságok tasakolására, azok lezárására.

A gép jellemzően PE fóliával dolgozik, középen és a végeken hegeszti a tasakokat. A betöltő torkon keresztül adagolható a folyóirat, vagy más lapformájú termék, amely alul a gyűjtőbe, vagy az opcionálisan választható elhordó szalagra esik. A gép festett fóliával is üzemel. Automata és kézi üzemmód választására is van lehetőség.

Sebessége: 0-900(1200) csomag/óra (a maximális sebesség függ a terméktől és a hegesztési beállításoktól!)

X-Bag tasakoló gép

A Mailbag tasakoló gépek sikerén felbuzdulva elkészült az X-Bag tasakoló gép! A gép kiválóan alkalmas szinte bármilyen termék tasakolására, lezárására, ami befér a töltő nyíláson (kivéve természetesen a folyadékokat). A gép jellemzően PE fóliával dolgozik, középen és a végeken hegeszti azt. A betöltő torkon keresztül adagolható a termék, mely alul a gyűjtőbe, vagy az opcionálisan beépíthető kihordó szalagra esik. A gép festett fóliával is üzemel. Automata és kézi üzemmód választására is van lehetőség.

Sebessége: 0-900(1200) csomag/óra (a maximális sebesség függ a terméktől és a hegesztési beállításoktól!)

X-bag EVO tasakoló gép

A legújabb generációs függőleges tasakoló gép. Egyszerű használni, egyszerű karbantartani, egyszerű beüzemelni: az X-bag EVO tasakoló gép ideális választás azok számára, akik kis mennyiségű terméket szeretnének gyorsan tasakolni, legyenek azok friss élelmiszerek, apró alkatrészek, használati utasítások vagy kis ipari alkatrészek. Az X-bag EVO tasakoló géppel különböző méretű és alapanyagú, hermetikusan záródó tasakot készíthet változatos csomagolási igényeinek megfelelően.

A betöltő torok egyszerű átállításával különböző szélességű, 170, 185, illetve 235 mm átmérőjű, és különböző hosszúságú csomagolás készíthető. A tasakok hossza: 50-330 mm közötti lehet kézi üzemmódban és maximum 580 mm elhordó szalag használatával.

Különböző típusú síkfóliákat használhat: polietilén (PE), poliolefin (PO), perforált fólia, laminált fólia, biológiailag lebomló fólia, nyomdázott fólia. Gyakorlatilag bármilyen hőre zsugorodó fóliát felhasználhat, ami síkfólia, és a megengedett mérethatárokat nem lépi túl.

A különböző méretű és alapanyagú tasakok készítése – ez a legfontosabb tulajdonság, ami az X-bag EVO tasakoló gépet  kiemeli a versenytársai közül. Ezzel a tasakoló géppel a friss kenyértől a speciális követelményeket támasztó gyógyszeripari termékekig mindent becsomagolhat.

Ez a rendkívül praktikus csomagológép folyamatos és kézi üzemmódban is működik. Kevés helyet foglal, gyakorlatilag a legszűkösebb üzemekben is gond nélkül használható. Kompakt kialakítású csomagológép, méretei: 80×85 cm, 150 cm magasság.

Sok esetben hasznosabb választás a nagyobb és komplexebb csomagológépeknél, amelyek nem feltétlenül igazodnak a valódi csomagolási igényekhez, ráadásul a beszerzési, működési és karbantartási költségeik is nagyobbak.

Innovatív tasaklezárás: a gép kétféle, egymástól független hegesztési eljárást használ a függőleges, illetve a vízszintes hegesztés megvalósítására. Garantált a hermetikus zárás még a könnyű termékek (porok és granulátumok) esetében is.

Rendkívül gazdaságos: a kezdeti beruházás hamar megtérül az alacsonyabb bérköltségeknek és a megtakarított időnek, illetve a kisebb csomagolóanyag-felhasználásnak köszönhetően.

Sokoldalú csomagológép, mely különböző ágazatokban is eredményesen használható: pékségek, szupermarketek, gyümölcs- és zöldségfeldolgozás, egészségügyi és kórházi létesítmények, alkatrészgyárak, logisztikai központok.

x-bag-evo-tasakolo-gep
Opcionális kiegészítők:
  • pedál a kézi indítógomb kiváltására
  • 150 mm betöltő torok a 170 mm szélességű tasakokhoz
  • 200 mm betöltő torok a 185 mm szélességű tasakokhoz
  • 250 mm betöltő torok a 235 mm szélességű tasakokhoz
  • védőfedél
  • elhordó szalag a csomagolási folyamat gyorsításához
Technikai adatok:

Elektromos áramellátás: 220/240 V 1Ph
Maximális teljesítmény: 0.5 kW
Pneumatikus ellátás: 40 lt/min egészen 6 bar-ig
Óránként becsomagolt termékek: 0-1000
Maximális tekercsátmérő: 250 mm
A tekercsszalag mérete (szélesség):360/410/520 mm (a betöltő torok méretétől függően)
Fóliavastagság: 15/50 micron
Tasakhossz: 50/330 mm (mm 580 elhordó szalaggal)
Tasakszélesség: 170/185/235 mm (a betöltő torok méretétől függően)
Használható fóliák: polietilén (PE), poliolefin (PO), perforált fólia, laminált fólia, biológiailag lebomló fólia, nyomdázott fólia
Vízszintes hegesztés kettős fémszalaggal és vágási vonallal
Fotocella nyomdázott fóliákhoz
A csomagológép mérete: 800 x 850 x h.1500 mm
A csomagológép tömege: (Nettó/Bruttó) 130/165 kg (MF99MB75) 135/170 kg (MF99MB76)