Csomagoló gépek.

Zsugorfóliázók

Az Uniotech Hungary Zrt. a KALLFASS csomagológépek hivatalos forgalmazója és szervize.
Tekintse meg bemutató oldalunkat.

A zsugorfóliázó gépek rendkívül sokoldalú és funkcionális csomagolási megoldást kínálnak, amely kiváló védelmet nyújt a termékeknek, növeli a higiéniát és számos testreszabási lehetőséget kínál.

Hogyan működik a zsugorfóliázó gép?

A zsugorfóliázás olyan csomagolási módszer, amely során hőre zsugorodó csomagolóanyagot, zsugorfóliát helyeznek a termék köré, majd felmelegítik, hogy az teljesen a termékhez tapadjon.

Két fő lépésből áll:

 1. A zsugorfólia felhelyezése a termék köré, ami egy speciális csomagológép segítségével valósítható meg. A gép pontosan és egyenletesen helyezi fel a fóliát, elkerülve a fólia gyűrődéseit vagy torzulását.
 2. Hő hatására a fólia rázsugorodik a termékre. Ez a lépés egy hőzsugorító alagút vagy egy erre a célra kialakított kamra használatával valósul meg. Megfelelő hőmérsékletre melegítve a fólia összehúzódik, rátapad a termékre és tökéletes zárást biztosít.

Az alábbi videóban nyomon követheti a zsugorfóliázást lépésről lépésre minden idők egyik legnépszerűbb modelljén, a Minipack-Torre Replay 55 EVO kamrás zsugorfóliázón:

Miért válassza a zsugorfóliázást?

Világszerte számos termelőegység választja a hőre zsugorodó csomagolást termékei számára.

A zsugorfóliázás számos előnyt kínál más csomagolási módszerekkel szemben, többek között a következőket:

 • A termék védelme, mivel a fólia megakadályozza, hogy a termék szállítás vagy tárolás során megsérüljön vagy szennyeződjön.
 • Fokozott higiénia: a hőre zsugorodó fólia valójában kiváló gátat képez a nedvességgel, külső anyagokkal és szennyeződésekkel szemben, így mindenkor magas szintű termékhigiéniát biztosít.
 • A termék jobb láthatósága, esztétikus eredmény: a hőre zsugorodó fólia átlátszóságának köszönhetően a termék látható marad a csomagoláson belül, így a fogyasztó értékelni tudja annak minőségét és megjelenését.
 • A csomagolás testreszabásának lehetősége: a hőzsugorított csomagolási eljárás lehetővé teszi a különböző színű és átlátszóságú zsugorfóliák használatát, így a csomagolás testreszabásának széles körű lehetőségei állnak rendelkezésre.

Szeretné megnézni, hogyan csomagolja a termékét egy zsugorfóliázó gép? Nálunk tesztelheti a csomagológépet vásárlás előtt! Kérjen időpontot!

Milyen iparágak számára ajánlott a zsugorfóliázás?

A hőre zsugorodó csomagolás nagyon sokoldalú és funkcionális csomagolási megoldás, amely képes kielégíteni a különböző iparágak igényeit, és biztosítja a termékek hosszú távú megőrzését.

Különösen a következő ágazatokban használják gyakran ezt a csomagolási módot:

 • Élelmiszerek, friss élelmiszerek, például hús, hal, sajt, zöldségek és gyümölcsök csomagolására. A zsugorfóliázás nagyobb védelmet nyújt a terméknek, így hosszabb ideig megőrzi frissességét, megtartva érzékszervi tulajdonságait és minőségét.
 • Kozmetikai termékek, például samponok, krémek, testápolók és egyéb testápolási termékek másodlagos csomagolására, vagy szappanok és szilárd kozmetikumok elsődleges csomagolására.
 • Gyógyszeripari termékek, gyógyszerek, étrendkiegészítők, tabletták, kapszulák és egyéb gyógyászati eszközök csomagolására.

Sokoldalúsága miatt bármelyik üzleti ágazat számára előnyös lehet.

Számos más típusú vállalkozásban is használatos, például elektronikai termékek, játékok, háztartási tisztítószerek és könyvek, nyomdai termékek csomagolásában.

A zsugorfóliázó gépek fő típusai

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kis- és középméretű vállalkozások számára ideális kézi csomagológépek:

 • Kamrás zsugorfóliázók: kis méretű, kompakt gépek. Szűk helyeken is gond nélkül elhelyezhetők. Könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők. Szellőztető rendszerük lehetővé teszi, hogy akár hosszú munkamenetek során is használhatók legyenek a túlmelegedés veszélye nélkül. Ezért működésük mindig hatékony és a fogyasztásuk alacsony.
 • L-keretes zsugorfóliázók: egyszerű és felhasználóbarát, az L-keretes hegesztésnek köszönhetően tasakok készítésére is alkalmas.

Automata zsugorfóliázók
A teljesítmény és a funkcionalitás szempontjából a legjobbat nyújtják, és tökéletes megoldást jelentenek azon nagy és közepes méretű vállalatok számára, amelyeknek a gyártósorba integrálható gépre van szükségük.

Ölelő (övező) zsugorfóliázók
Jellegzetesen gyűjtőcsomagolásokat készíthetünk velük, az elsődlegesen becsomagolt termékeket egy nagy fóliával egyesítjük, előkészítve a szállításra. A legismertebb példák közé tartoznak a vizes vagy üdítős palackok, dobozos italok, kozmetikai vagy gyógyszeripari termékek. A fólia övezi vagy teljesen beborítja a csomagolt termékeket.

SLEEVE zsugorfóliázó gépek
Az alagutak kifogástalan eredményt garantálnak nagy teljesítmény mellett. Elsősorban gyűjtőcsomagolásokhoz használatosan. Kínálatunkban megtalálja a SLEEVE zsugorcímkéző gépeket is, amelyek műanyag palackokra helyezik fel a műanyag címkét, ami a zsugoralagútban a palackra zsugorodik.

Zsugorító pisztolyok
Nagy rakatok, raklapok zsugorfóliázánál használt kézi zsugorfóliázó gép. Kicsi, könnyű gép, amellyel a kezelő járja körül a csomagolandó rakatot.

 

Melyik gép lenne ideális az Ön vállalkozása számára? Szívesen állunk rendelkezésre akár helyszíni, akár telefonos szaktanácsadásra! Forduljon hozzánk bizalommal!