Csomagoló gépek.

Pántológépek

A csomagolt termékek és raklapok pántszalagokkal történő rögzítéséhez pántológépeket és kézi pántoló szerszámokat használunk. A pántszalagok egyrészt biztosítják az áruval megtöltött dobozok megbízható lezárását, a könnyebb árumozgatást, másrészt biztonságosabbá teszik a szállítást. Védik az árut a jogosulatlan kibontástól, dézsmálástól is. A pántolás nagy előnye továbbá a gazdaságossága: maximális védelmet nyújt minimális csomagolóanyag felhasználásával.

A csomagolástechnika területén több, mint másfél évtizedes tapasztalatunkkal kínálunk kézi, félautomata és automata pántológépeket, illetve az egyedi igényekhez tökéletesen igazodó gépkonstrukciókat.

Pántológépek a világ vezető csomagológép-gyártóitól

Mosca, Orgapack, Itatools és saját gyártású pántológépeink a legváltozatosabb pántolási feladatokat is képesek ellátni: különböző csomagolási sebesség, lágy pántolási funkció a sérülékeny termékekhez, akkumulátoros gépek a változatos környezetben történő pántoláshoz, az élelmiszeripartól a faiparig minden iparág számára megtaláljuk az ideális, hatékony és gazdaságos gépet.

Pántolás során a pántolandó dobozt vagy rakatot manuálisan körbevesszük a pántszalaggal, illetve a gép a doboz vagy rakat köré vezeti, a pántolószalag megfeszítése után a szalagot végtelenítjük pánthüvellyel, csattal vagy kiegészítő nélkül, átütéssel vagy hegesztéssel.

A pántoló szalag anyaga lehet:

  • acél
  • polipropilén (PP)
  • papír
  • polietilén-tereftalát (PET/PES)

   

  A pántológépek fő típusai

  Kézi pántoló szerszámok acél pántszalaghoz
  Robosztus, strapabíró kézi szerszámok kifejezetten nehéz rakományok pántolásához. Az újabb gépeknél már nem szükséges pánthüvelyt használni a végtelenítéshez, mert átütőpréssel zárják le a szalagot. Ideálisak nehézipari alkalmazásokhoz.

  Akkumulátoros kézi pántológépek műanyag pántszalagokhoz
  Megkönnyítik a kézi pántolást azzal, hogy a szalagot a gép feszíti meg. A feszítés ereje, akárcsak a hegesztési idő hossza állítható. Kezelésük egyszerű, a beállítások és az eszközállapot követhető és módosítható az érintőképernyőn. Kis tömegű gépek, amelyeket bárhol és bármikor lehet használni.

  Félautomata pántológépek
  Asztali csomagológépek kis és közepes méretű dobozokhoz. A pántszalag felhelyezése manuálisan történik, a többi folyamat (a szalag megfeszítése, végtelenítése és elvágása) automatikus.

  Automata asztali pántológépek
  A pántszalag automatikus felhelyezése egy keret segítségével történik, a keret mérete határozza meg a legnagyobb csomagolható termék méretét. Maximális pántolási sebesség, akár 25-55 pántolás/perc. Az automata gépek beépíthetők automata csomagolósorba.

  Automata raklappántolók
  Függőleges és vízszintes pántolás raklapokhoz, nagy tömegű és/vagy nagy térfogatú rakatokhoz. Speciális kötegképző gépekkel cserép-, lambéria- stb. kötegek, illetve tekercselt áru is pántolható. A gépek automata csomagolósorba illeszthetők.