hullámkarton csomagolódoboz
16nov

Hullámkarton csomagolódobozok: előnyeik és hatékony felhasználásuk

A csomagolás világában a szerénynek tűnő hullámkarton csomagolódoboz körül forog minden, a termékek túlnyomó többségét ugyanis ebbe csomagolják. Minden vállalkozás számára kulcsfontosságú, hogy eldöntse, melyik csomagolástípus felel meg leginkább az igényeinek. A választ sokak számára a hullámkarton dobozok jelentik. A hullámkarton előnyeiről részletesen itt írtunk korábban.

Miért pont a hullámkarton csomagolódoboz?

A hullámkarton csomagolódoboz kiállta az idő próbáját, egyre nélkülözhetetlenebbé vált az idők során, és a mai, digitális világban is csak nő a népszerűsége. Költséghatékony, sokoldalú és megfelelő védelmet nyújt a termékek széles skálájának. Megtakarítja a tárolási és szállítási költségeket, és bőséges lehetőséget biztosít a márkaépítésre. A hullámkarton dobozok kiváló választásnak bizonyulnak a gazdaságosságra törekvő vállalkozások számára, anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumra kényszerülnének.

Számos példa van olyan vállalkozásokra, amelyek sikerrel használták a hullámkarton dobozokat termékeikhez. A kézzel készített termékeket értékesítő kis kézművesektől a termékeket világszerte szállító nagyvállalatokig mindenhol találkozhatunk velük, bizonyítékként a csomagolóanyag sokoldalúságára.

Foglaljuk össze röviden, milyen előnyökett nyújtanak a hullámkarton csomagolódobozok!

  • A hullámkarton jó ütéselnyelő képességgel rendelkezik, a kartonszerkezet térfogatának 60-70%-a ugyanis üres.
  • Könnyű és szilárd. A hullámkarton üreges szerkezet, amely minimális mennyiségű anyagot használ fel egy viszonylag merev doboz kialakításához, így az eredmény könnyű és erős.
  • Tároláskor üresen kevés helyet foglal el, mivel lapra hajtva tárolható. Elegendő használatkor összeállítani.
  • Alacsony költségek. A hullámkarton gyártásához számos nyersanyag áll rendelkezésre, ezért gazdaságos áron lehet beszerezni.
  • Könnyen megvalósítható vele az automatikus csomagolás.
  • Rendkívül széles a csomagolható tárgyak listája. Bár a hullámkarton doboz már önmagában is számos termék csomagolására alkalmas, speciális formáinak köszönhetően tovább bővül a csomagolható áruk köre. Például a nedvességálló hullámkarton alkalmas zöldségek és gyümölcsök csomagolására, a műanyag fóliával, habszivaccsal bélelt dobozok pedig tovább bővítik a felhasználási területüket.
  • Jól nyomdázható. A hullámkarton jó festékfelvevő képességgel rendelkezik, könnyen nyomtatható.
  • Újrahasznosítható és újrafelhasználható. A hullámkarton dobozok többször is újra felhasználhatók, csökkentve a csomagolási költségeket és nem szennyezve a környezetet.

 

Nagy vagy kis csomagolódoboz?

Természetesen a terjedelmes, nagy térfogatú termékekhez nagyméretű dobozt fogunk választani, akár 5 vagy 7 rétegű hullámkartonból. Több kis dobozt is egyesíthetünk a nagy dobozok segítségével, és így könnyebben raklapra rendezhetjük őket.

A kisméretű dobozok viszont sokféleképpen használhatók. Ideálisak csomagküldéshez, tároláshoz vagy iratrendezéshez. Az online kereskedelem térnyerésével a hullámkarton csomagolódoboz népszerűbb lett, mint valaha. Minden olyan tulajdonsága megvan ugyanis, amit a szállítás során igényelni lehet: védelmet és szilárdságot nyújt, elég tartós ahhoz, hogy a kezelés és a szállítás során ne essen szét, ne szakadjon és ne nedvesedjen át. Egyszerű vele csomagolni, könnyen zárható.

Amennyiben törékeny árut csomagol, érdemes akkora dobozt választani, hogy kb. 3 cm-es biztonsági teret hagy a doboz falánál, amit térkitöltő csomagolóanyaggal töltünk ki. Ha a dobozt erős ütés éri, a doboz ugyan deformálódik, de a tartalma ép marad.

Hullámkarton csomagolódoboz az Uniotechtől

Kínálatunkban változatos méretű 3-rétegű hullámkarton csomagolódobozokat talál, ezek raktárról rendelhetők. A szállítás megkönnyítése érdekében lapra hajtva értékesítjük őket. Válassza ki a megfelelő méretű csomagolódobozt itt>>