Miért használjon vákuumfóliázó gépet az, aki nem élelmiszert csomagol?
09nov

Miért használjon vákuumfóliázó gépet az, aki nem élelmiszert csomagol?

A vákuumcsomagolás az élelmiszerek tartósításának hatékony és egyszerű módját nyújtja. Megakadályozza, hogy a csomagolt élelmiszer oxigénnel, baktériumokkal vagy bármilyen külső tényezővel érintkezzen, így akár fagyasztva 2-3 évig is minőségromlás nélkül tárolható. A vákuumfóliázó gép azonban számos nem élelmiszeripari ágazatban is, különösen az elektronikai, gépészeti, orvosi és pénzügyi iparágakban mára általános eszközzé vált. Milyen előnyökkel jár, ha vákuumfóliázót használ nem élelmiszeripari termékeihez? Ennek járunk ma utána.

A vákuumfóliázó gép előnyei nem élelmiszeripari környezetben

Védelem
A vákuumcsomagolás optimális védelmet biztosít a környezeti tényezők, például a szennyeződések és a por ellen. A légmentes csomagolás továbbá megakadályozza a korróziót, mivel a nedvességet távol tartja a terméktől. Ezek a legfontosabb okok az értékes, törékeny termékek, például számítógépes chipek, nyomtatott áramkörök, órák és fontos papír dokumentumok vákuumcsomagolására. A karcolások és sérülések is megelőzhetők, például szállítás közben. Bizonyos műanyag- és gumitermékeket légmentes vákuumcsomagolással meg tudunk védeni a kiszáradástól.

Térfogatcsökkentés
A vákuumcsomagolási ciklus során a gép eltávolítja a levegőt a csomagolásból, ezért a végeredmény bizonyos termékek esetében kompaktabb lesz, mint az eredeti termék. Ez jelentős megtakarítást eredményez a tárolás és a szállítás során. Például pénz, dokumentumok és textilszövetek esetében lehet hasznos.

A termelési folyamat gyorsítása
A vákuumcsomagolás biztosítja a csomagolt termékek sértetlenségét is. A lezárást követően a csomagok 100%-ban teljesek, és a különböző gyártási fázisok során nem igényelnek további ellenőrzéseket. Jó példa erre az autóalkatrészek csomagolása, amelyeket egy autó gyártási folyamata során a különböző csarnokokon keresztül szállítanak.

A visszaélések megelőzése
A vákuumcsomagolás a dézsmálás ellen is nagyszerű védelmet nyújt. A pénz, a dokumentumok és az értékes áruk lezárt csomagolását nem lehet nyom nélkül felbontani és visszazárni. A csomagolás sértetlensége a biztosíték arra, hogy a csomag teljes tartalma eljutott a rendeltetési helyére.

Elektrosztatikus kisülés elleni védelem
A speciális elektronikai alkatrészek esetében szükség lehet az elektrosztatikus kisüléstől való védelemre a csomagolási ciklus során. Léteznek olyan vákuumfóliázó gépek, amelyek tervezésénél ezt figyelembe vették.

Csomagoljon biztonságosan vákuumfóliázó géppel

Az Uniotech kínálatában a vákuumfóliázó gépek széles választékát találja. A megfelelő gép kiválasztása nem mindig egyszerű, ehhez itt talál útmutatót. A termék típusa, a mérete és a naponta csomagolandó mennyiség fontos a megfelelő gép kiválasztásában. De a vákuumtasak anyagát és méretét is figyelembe kell venni. Ha tanácsra van szüksége a választáshoz, forduljon hozzánk!