Mi lenne velünk hullámkarton csomagolódoboz nékül?
26jún

Mi lenne velünk hullámkarton csomagolódoboz nékül?

Még a 2020-as években is a hullámkarton csomagolódoboz a legmegfelelőbb anyag számos árutípus szállításához. Bár jópár év eltelt azóta, hogy 1817-ben először használták csomagolásra, a csomagolódoboz mind a mai napig tökéletesen alkalmas a termékek szállítására.

Mi a hullámkarton doboz sikerének a titka? Mi teszi alkalmassá arra, hogy megfelelő védelmet biztosítson a termékek egész sorának? Útmutatónkban elmagyarázzuk azokat a tulajdonságokat, amelyek a hullámkartont a szállítási csomagolás ideális formájává teszik.

A hullámkartonok ideális szállítási és tárolási megoldást jelentenek, szilárdságukkal mindenféle termék számára védelmet nyújtanak. A hullámkarton hosszú szállítási időt is kibír, így a lista élére kerül, ha csomagolási megoldásokról van szó.

A hullámkarton csomagolódoboz tulajdonságai

Védelmi tulajdonságaitól kezdve a költséghatékonyságon át a fenntarthatóságig számos oka van annak, hogy a hullámkarton olyan széles körben használatos csomagolás.

Az áruk védelme

Természetesen a hullámkarton által nyújtott védelem a fő oka annak, hogy oly sok vállalkozás használja a termékei szállítására. Még az egyfalú dobozok is nagyobb mértékben képesek megvédeni tartalmukat, mint azt vékonyabb megjelenésük sugallná.

Szerkezetileg a hullámkarton két vagy több béléskartonból áll, amelyek szendvicset alkotnak a belső hullámlemezréteggel. A külső rétegek biztosítják a merevséget, míg a közbülső bordázott rész párnázottságot ad, hogy megvédje a tárgyakat abban az esetben, ha a dobozt megütik vagy összenyomják. A hullámkarton típusait a rétegek száma, a hullám profilja, illetve a szín is meghatározza, ezekről bővebben a hullámkartonról szóló blogcikkünkben írtunk.

Már az egyfalú dobozok (két réteg között egy hullám) is megfelelő szintű védelmet nyújtanak az ütésekkel szemben, és a legtöbb nem kényes tárgyat megóvják a szállítás során bekövetkező sérülésektől. A törékenyebb áruk esetében érdemes beruházni a dupla- vagy triplafalú kartondobozok által nyújtott kiegészítő védelembe.

A hullámkarton csomagolódoboz gazdaságos

A hullámkarton másik fontos előnye a vállalkozások számára a költséghatékonyság. Megfizethető csomagolóanyag, amely a cégek többségének költségvetésébe gondtalanul beilleszthető.

A hullámkarton által biztosított költségmegtakarítás azonban itt még nem ér véget. Többrétegű kialakítása azt jelenti, hogy terhelhetőbb, strapabíróbb, mint más anyagok, anélkül, hogy nehéz lenne. Az erős, könnyű hullámkarton csomagolódobozok alacsony szállítási költségeket eredményeznek.

Fenntartható csomagolás

A hullámkarton az egyik legkörnyezetbarátabb csomagolóanyag. A kartonból készült dobozok könnyen összehajthatók, így a szállítmányok címzettjei könnyen újra tudják őket használni.

Ha vannak olyan kartondobozai, amelyeket már nem használ, javasoljuk, hogy hasznosítja újra. A hullámkarton széles körben újrahasznosított anyag, amelynek felhasználásával csökkenthető a csomagolás környezeti hatása, mivel jelentősen csökken a hulladék mennyisége.

De nem csak dobozként hasznosíthatja újra! A hullámkarton alkalmas arra, hogy térkitöltőt gyártson belőle a Cushion Pack gépek segítségével. Védi a környezetet, és még olcsó is. A Cushion Pack gépek segítségével dekorlemezeket, szálasított térkitöltőt vagy akár térkitöltő chipset is gyárthat, itt megnézheti, hogyan.

Csomagolódoboz kis és nagy tételek csomagolására

A hullámkarton dobozt számos csomagoláshoz felhasználják, a csomagküldő kiskereskedelemtől kezdve az élelmiszerek, kozmetikumok, gyógyszerek gyűjtőcsomagolásáig. A különböző méretű, vastagságú és színű kartonpapírnak hála, tökéletesen cégre szabható. Alkalmas alapanyag különböző nyomtatási lehetőségekhez, beleértve a litográfiát, a szitanyomást és a digitális nyomtatást.

Hullámkarton csomagolódobozt keres?

Akár a termékeit szeretné csomagolni, akár a vállalkozása iratait rendszerezné, akár hosszú távú tároláshoz keres megfelelő csomagolóanyagot, készletünkön megtalálja azt a dobozt, amire szüksége van. A 3 és 5 rétegű hullámkarton dobozokainkat rendkívül széles méretválasztékban kínáljuk. A mérettáblázatot megtalálja itt. Válassza ki a megfelelőt, és rendelje meg már ma! Nagy mennyiség esetén egyedi árajánlatot adunk.