5 barrier tulajdonságú csomagolóanyag
05júl

5 barrier tulajdonságú csomagolóanyag

A barrier tulajdonságú csomagolóanyagok a termék és a környezet közötti akadály létrehozásával segítenek megőrizni a termék frissességét és minőségét, biztosítva, hogy a termék vonzó és biztonságosan fogyasztható maradjon. Szeretjük frissen és biztonságban tartani, ami jó, és folyamatosan keressük az új megoldásokat. Blogcikkünkben bemutatunk 5 barrier tulajdonsággal rendelkező csomagolóanyagot, és megnézzük, milyen iparágak számára előnyös ezen csomagolóanyagok mellett dönteni.

A barrier tulajdonságú csomagolóanyag előnyei

A frissesség és a minőség megőrzése. Védelmet biztosít az olyan külső tényezőktől, mint a nedvesség, az oxigén vagy a fény, amelyek szennyeződést és minőségbeli romlást okozhatnak. Azáltal, hogy oxigén-, víz- vagy fénygátat képez a termék és a környezet között, a csomagolás segít megőrizni a termék frissességét, minőségét, ízét, biztosítva, hogy a termék vonzó maradjon a fogyasztás szempontjából.

Az eltarthatósági idő meghosszabbítása. Az oxigénszint csökkentésével a vízzáró, aromazáró stb. csomagolás segíthet a termék eltarthatósági idejének meghosszabbításában. Ez hozzájárul az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez, a termékminőség javításához és a gyártó bevételének növeléséhez.

Védelem a fizikai sérülésekkel szemben. Megvédheti a terméket a kezelés és szállítás során keletkező fizikai sérülésektől, például a kilyukadástól, szakadástól és összetöréstől is. A termék tökéletes állapotban jut el a fogyasztóhoz, kisebb az árukár.

Javított biztonság és higiénia. A barrier tulajdonságú csomagolás a termék biztonságának és higiéniájának javítását is elősegítheti azáltal, hogy gátat képez a termék és a külső szennyeződések, például baktériumok, vírusok és más kórokozók között. Hozzájárul az élelmiszer eredetű megbetegedések kockázatának csökkentéséhez, és javíthatja a termék általános biztonságát és minőségét.

Barrier tulajdonságú csomagolóanyagok

1. Polietilén-tereftalát (PET)
A PET rendkívül tartós, átlátszó és könnyű műanyag élelmiszerek és italok csomagolásához. Gátat képez a gázokkal, nedvességgel és egyéb szennyeződésekkel szemben. Általában vizespalackokhoz, szénsavas italokhoz és élelmiszer-tartályokhoz használják.

2. Polipropilén (PP)
Sokoldalúan felhasználható csomagolóanyag élelmiszerek, gyógyszerek és testápolási termékek csomagolásához. Ellenáll a hőnek és a nedvességnek, és gátat képez a gázokkal és más szennyeződésekkel szemben. Általában rágcsálnivalók, ételszállító dobozok és samponos flakonok csomagolásához használják.

3. Polivinil-klorid (PVC)
A PVC rendkívül rugalmas és tartós anyag, amely élelmiszerek, gyógyszerek és testápolási termékek csomagolására szolgál. Véd a nedvességtől, ellenálló a szennyeződésekkel szemben. Általában élelmiszercsomagoláshoz, infúziós tasakokhoz és buborékcsomagoláshoz használják.

4. Etilén-vinil-alkohol (EVOH)
Az EVOH az élelmiszercsomagolás megakadályozza, hogy az oxigén az élelmiszerhez jusson. Hús- és sajtcsomagolásban, vákuumcsomagolásban található. Biztosítja a gázzal való töltés lehetőségét, ezért a végőgázas csomagolásokban is meg fogjuk találni.

5. Polietilén (PE)
A PE rugalmas és könnyű anyag, időjárás- és vízálló, áttetsző. Tulajdonságai a sűrűségével jelentősen változnak, ezért több típusa is létezik. Friss termékek, kenyér és hús csomagolásánál használják, de PE-ből készül a stretch fólia is, amely elengedhetetlen csomagolóanyag az egységrakatok képzéséhez, áruk raklapon való biztonságos rögzítéséhez.

Az általunk forgalmazott stretch fóliák anyagösszetételüknél fogva ellenállnak az erős napsugárzásnak, károsodás nélkül elviselik a nagy hőmérsékletingadozást, védelmet nyújtanak a csepegő vízzel szemben. Standard és speciális stretch fóliák, igény esetén egyedi méretek, hosszak, cséveméretek rendelhetők, részletek itt>>

Összefoglalva

Minden barrier tulajdonságú csomagolóanyagnak vannak olyan sajátos tulajdonságai, amelyek alkalmassá teszik bizonyos típusú termékekhez. Például a PET-et általában átlátszó italos palackokhoz használják, mivel rendkívül tartós és a termék jól látható. A PE ideális friss termékek csomagolására, mivel rugalmas és könnyű, ami lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget és szállítást.

A fóliatermékek esetén laminálással többféle anyag kerülhet egymás mellé, amivel alacsonyabb oxigénátbocsátási arányt, hosszabb tárolási időt és a termékek hosszabb eltarthatósági idejét lehet biztosítani. A megfelelő csomagolóanyagok kiválasztása a termék egyedi igényeitől és a külső tényezőkkel szembeni kívánt védelmi szinttől függ. Hívjon minket a (+36) 27 504 770-es telefonszámon, ha kérdései vannak termékei védelmével és megőrzésével kapcsolatban!