Színes csomagolóanyagok: miért éri meg színes stretchfóliát használni?
13febr

Színes csomagolóanyagok: miért éri meg színes stretchfóliát használni?

A sokféle csomagolóanyag mellett könnyen előfordulhat, hogy a színes stretchfóliát nem veszi észre az ember. Pedig kiemelkedik a tömegből. Szó szerint.

Ha például színkódolási megoldást keres raklapos termékei számára, a színes stretchfólia megfelelő megoldás lehet az Ön számára.

De nem ez az egyetlen előnye a használatának. A nemzetközi színkódoláson túl a márkajelzésig a színes stretchfólia segíthet abban, hogy termékei felkeltsék a fogyasztók figyelmét, könnyebben elérhetővé tegye az árut a raktárban, vagy éppen arról gondoskodjék, hogy ne dézsmálják meg értékes raklapjait.

  • Ki használ színes stretchfóliát?
  • Milyen előnyökkel jár az, ha színes csomagolóanyaggal rögzíti a termékeit a raklaphoz? Megfelelő-e a színes stretchfólia az Ön vállalkozásának?
  • Hol vásárolhat színes stretchfóliát, ha úgy dönt, hogy használni szeretné?

 
Blogcikkünkben elmagyarázzuk, mi a színes stretchfólia, áttekintjük a csomagolóanyag néhány gyakori felhasználási módját, és segítünk megállapítani, hogy megfelel-e termékei raklapozásához.

Mi az a színes stretchfólia?

A színes stretchfólia egy nagy szakítószilárdsággal és meghatározott nyúlási értékkel rendelkező csomagolóanyag, amelyet raklapos termékek csomagolására használnak szállításhoz és tároláshoz. A hagyományos, átlátszó stretchfóliáktól eltérően a színes változat alapanyaga színezéket is tartalmaz. Ez a színezés megkönnyíti az ilyen fóliába csomagolt termékek vizuális azonosítását.

Milyen felhasználási módjai vannak a színes stretchfóliának?

1. Nemzetközi színkódolás. A különböző színű stretchfóliák megkönnyítik a vállalkozások számára, hogy címkék használata nélkül azonosítani tudják a megrendeléseket és azt, hogy hol kell lenniük. Sok olyan vállalat, amely termékeket szállít világszerte, színes stretchfóliát használ ilyen célokra.

2. Termékszervezés. A színes stretchfólia sokkal könnyebbé teszi a raklapnyi termék szortírozását és rendszerezését a raktárban. Ha színes stretchfóliát használ a raklapok csomagolására, a raklapok azonosítása és rendszerezése sokkal könnyebbé válik.

3. Dézsmálás elleni biztosíték. Hagyományos, átlátszó stretchfólia esetében könnyű pótolni az eltávolított fóliát, az esetleges dézsmálásra csak később derül fény. A színes stretchfólia esetén azonban már sokkal nehezebb a dézsmálást végrehajtani, hiszen a tolvajnak nagy valószínűséggel nincsenek kéznél különböző színű fóliák.

4. Márkaépítés. A márka logójának színe a márkaépítés erőteljes eleme. Sok fogyasztó szín alapján is be tudja azonosítani kedvenc márkáit.

5. Napi termelésszervezés. Színes stretchfóliák használatával sokkal egyszerűbb nyomon követni a raklapos termékek napi termelését. Így a hét minden egyes napján a raklapra rakott termékeket más színnel csomagolják be. Például hétfőn – piros, kedden – kék, és így tovább.

Milyen előnyei vannak a színes csomagolóanyagnak?

  • A raklapok könnyű megkülönböztethetősége
  • Egyszerűsíti a termékek szervezését
  • Elriasztja a dézsmálókat
  • Termék- és tranzitkódolási lehetőségek
  • Megkülönbözteti az áruját a konkurenciáétól, dolgozni is könnyebb vele a megrendelőjének

 
Többféle színben kapható, többek között kék, zöld, piros, sárga, lila és narancssárga, valamint átlátszatlan fekete vagy fehér színben. Az Uniotechnél a legnépszerűbb színeket tartjuk raktáron: fekete, fehér és kék színű stretchfóliákat vásárolhat készletről. Egyedi árajánlatért forduljon kollégáinkhoz>>

Ki használ színes stretchfóliát?

Számos különböző típusú vállalkozás használ színes stretchfóliát. Kedveli az élelmiszer-, elektronikai és vegyipar, de népszerű a játék- és fogyasztási cikkeket gyártó vállalkozások körében is.

Logisztikai cégek is szívesen használnak színes stretchfóliát a fent említett különböző előnyök miatt. Minden olyan vállalkozás, amely színkódolást használ, nagy hasznát veszi.

Színes stretchfóliát szeretne vásárolni?

Ha színes stretchfóliát szeretne vásárolni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot csomagolási szakembereink egyikével. Ők segíteni fognak Önnek abban, hogy az Ön költségvetéséhez, csomagológépeihez és a termékek raklapozására vonatkozó követelményeihez legjobban illeszkedő színes stretchfóliát vásároljon!