raklap pántoló
23aug

Miben segít a raklap pántoló a szállításnál és a raktározásnál?

A raklapok megfelelő csomagolása a biztonságos szállítás, anyagmozgatás és raktározás előfeltétele. De mit jelent ebben az esetben a megfelelő? Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a biztonság, a hatékonyság és nem utolsó sorban a gazdaságosság között? Akár a szállítás, akár a raktározás során a termékek megfelelő rögzítése a raklapon elengedhetetlen lépés, mégis sok vállalkozás figyelmen kívül hagyja. Amíg nem ismerik a raklap pántoló teljes körű előnyeit, érthető, hogy csak plusz költségként tekintenek rá.

A raklap pántoló előnyei

A raklap pántoló a végső biztosíték arra, hogy egy vállalkozás áruját megfelelően, egyben szállítsák és tárolják. Íme, három fő előnye annak, ha pántszalagot használ a raklapjai védelmére:

Előny #1: A termékek védelme

A raklappántolás egyik legfontosabb előnye, hogy segít a termékeket a szállítás és a tárolás során tökéletes állapotban tartani. Hozzájárul az áru élettartamának növeléséhez azáltal, hogy megakadályozza az elemek elmozdulását és sérülését az anyagmozgatás során.

Előny #2: Helytakarékosság

A pántszalagok tárolási helyigénye minimális. Jóval kevesebb helyre lesz szüksége, mint bármilyen más csomagolóanyaghoz. Tökéletes védelmet biztosít, miközben kevesebb helyet foglal el a raktárban.

Előny #3: Biztonságos munka

Ha nem rögzíti megfelelően a termékeket, fennáll az esélye annak, hogy egy vagy több darab leesik, rosszabb esetben a teljes rakomány összedől. Megsérülhetnek a helyszínen dolgozó alkalmazottak. A pántszalagos rögzítés segít minimalizálni a munkahelyi sérülések kockázatát, és növeli a biztonságot, miközben a termék a gyárból eljut a megrendelőhöz.

Hogyan védjük a raklapos árut a portól, nedvességtől?

Ahhoz, hogy a raklap teljesen stabil legyen, pántszalagot kell használnia, a pántolással azonban még nem védtük meg a portól, a nedvességtől és egyéb környezeti tényezőtől. Ez utóbbira a zsugorfólia vagy a stretchfólia nyújt remek megoldást.

Miután a raklapot pántolással rögzítette, a további védelem érdekében (ott, ahol szükséges) becsomagolhatja fóliával. Hogy mivel érhetünk el jobb eredményt, stetchfóliázó géppel vagy zsugorpisztollyal, arról itt írtunk bővebben.

Milyen raklap pántolót használjon?

A csomagolt terméktől és a raklap típusától függően használhat automata raklap pántolót vagy kézi, elektromos pántológépet. Ha kérdése van a raklap pántolás kapcsán, vagy árajánlatot szeretne, forduljon bizlommal kollégáinkhoz>>