akkumulátoros pántológép
16aug

Akkumulátoros pántológép, ami bármilyen pántolási feladatot megold

Amikor a termelőegységben egy feladatot kell teljesíteni, a munkához a megfelelő szerszámokat kell használni. Igaz ez a pántolásra is. Ott, ahol nincs szükség a pántolás automatizálására, a legjobb választásnak az akkumulátoros pántológép szokott bizonyulni. Miért? Nagyon sok előnye van annak, ha egy kézi elektromos pántológéppel helyezzük fel a szalagokat, a pénzmegtakarítástól kezdve a csapat hatékonyabbá tételéig.

Vannak olyan feladatok, amelyeknél egyértelmű, hogy milyen szerszámra, gépre van szükség. Más feladatoknál, mint például a pántolási alkalmazások, nem biztos, hogy az ideális áll rendelkezésre: egy pántolószerszám, egy szalagfeszítő megfelelőnek tűnhet a munka elvégzéséhez. Azonban, ha rossz eszközöket használ a pántoláshoz, az többe kerülhet, mint gondolná!

Akkumulátoros pántológéppel pontosan beállítható a feszítőerő nagysága

A rosszul végzett pántolás árukárt vagy elveszett termékeket eredményezhet. A túl szoros pántok belevágnak a termékbe, és károsítják azt. Másrészt, ha a pántok nem elég szorosak, a termékek kicsúszhatnak, és megsérülhetnek vagy teljesen használhatatlanná válhatnak.

Jelentősen megkönnyíti a pántolást, ha a feszítési sebesség gombnyomással, fokozatmentesen állítható, mint például egy akkumulátoros pántológép esetében. A berendezés minden alkalommal segít megtalálni a megfelelő feszességet. Ha a pántok nem túl szorosak és nem is túl lazák, a termékek biztonságban lesznek, és sértetlenek maradnak.

Lassú tempó, alacsony termelékenység?

A nem megfelelő pántolószerszámok a termelés csökkenéséhez vezethetnek az üzemben is. Könnyű belátni, hogyan. Ha a pántoláshoz fizikai erőt kell használni, és sok pántolnivaló akad, akkor a dolgozók előbb-utóbb elfáradnak, és lassabban halad a csomagolás. Soha nem lesznek olyan hatékonyak, mint egy olyan berendezést használva, amelyik motorral feszíti meg a pántszalagot.

Ha a szállítási részleg padlója állandóan tele van olyan dobozokkal, rakatokkal, amelyek pántolásra várnak, akkor érdemes végiggondolni, hogy milyen eszközökkel végzik a pántolást. A megfelelő eszközök javítják a hatékonyságot, és megkönnyítik a csapat számára a munka elvégzését.

Elégedett ügyfelek

Mint láttuk, a rosszul felhelyezett pántszalagok árukárt, hiányt okozhatnak, a lassú pántolási folyamat pedig óhatatlanul késésekhez vezet. Egyetlen ügyfél sem örül, ha a megrendelése sérülten vagy késve érkezik meg. Esetleg mindkettő. Ha ez rendszeresen előfordul, akkor az ügyfelei panaszkodni fognak, még az is előfordulhat, hogy másik beszállítót keresnek.

Érdemes tehát megfontolni egy akkumulátoros pántológép beszerzését. Pénzt takaríthat meg vele, javíthatja a termelékenységet, és minden alkalommal megfelelhet ügyfelei elvárásainak.

Egy akkumulátoros pántológép nagyobb befektetést jelent, mint egy egyszerű pántolószerszám, de a befektetés hamar megtérül. Erről itt írtunk bővebben.

A megfelelő pántológép beszerzése

Amikor új pántológépet keres, válasszon ismert és nagy tapasztalattal rendelkező gyártót, amely képes az Ön iparágának igényeit kielégíteni. Ha nem biztos benne, hogy melyik akkumulátoros pántológép lenne a legmegfelelőbb a vállalkozása számára, beszéljen a csomagolástechnológusainkkal>>