kézi pántológép
13jún

Miért vásároljunk kézi pántológépet, amikor a pántolószerszám olcsóbb?

A mechanikus kézi pántológépek vagyis pántolószerszámok jóval jutányosabb áron szerezhetők be, mint elektromos, akkumulátoros társaik. Csakhogy nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a lényegi kérdés nem az, melyik eszköz olcsóbb, hanem az, hogy melyikre van igazán szüksége a vállalkozásunknak.

Blogcikkünkben az elektromos kézi pántológépet és a pántolószerszámot hasonlítjuk össze. Annak meghatározásához, hogy melyik berendezés szükséges az Ön csomagolósorához vagy -folyamatához, első lépésben értékelni kell az Ön által gyártott termékeket.

Az alábbi termékek esetében úgy a kézi pántológép, mint a pántolószerszám egyaránt jól használható:

  • Építőipari anyagok
  • Papír
  • Fűrészáru
  • Raklapok megerősítése
  • Egyéb termékek, amelyeket kötegelni kell

 

Pántolásuk történhet fém vagy műanyag pántszalaggal, ez utóbbiból azok a típusok (pl. PET), amelyek alkalmasak nagy és nehéz rakományok pántolására.

Érvek a kézi pántológép használata mellett

Nagyobb teljesítmény. Általában elmondható, hogy a pántológépek elkerülhetetlenül felváltják a kézi szerszámokat, különösen a munkaigényes folyamatokban. Az elektromos gépek motorral feszítik meg a pántszalagot, és a végtelenítést is elvégzik pár másodperc alatt. Egységnyi idő alatt sokkal több pántszalagot lehet felhelyezni, méghozzá kevesebb erő befektetésével.

Kevesebb munkaerőt igényelnek. A nagyobb teljesítmény miatt egyetlen gépkezelő több ember munkáját is el tudja végezni.

Biztonságosabb munka. A fém pántszalagok felhelyezése veszélyes lehet, a fémszalagok nehezebben kezelhetők, mint a műanyagok. Az elektromos gépek műanyag pántszalaggal dolgoznak, ami nagyságrendekkel biztonságosabb csomagolóanyag.

Alacsonyabb pántolási költségek. A kézi pántológép pontosan annyi pántszalagot használ fel, amennyi szükséges. Ez kézi, pántolószerszámos munka esetében nem határozható meg ennyire precízn, mindig lesz veszteség. Ha ezt évi szintre vetítjük ki, lényegi különbséget kapunk.

A végtelenítés költsége nulla. Pántolószerszám esetén gyakran szükség van segédanyagokra, pánythüvelyekre, csatokra a szalag végtelenítéséhez. Ezzel szemben az elektromos kézi pántológépek hegesztéssel végtelenítik a szalagot, vagyis semmilyen plusz eszközre, plusz kiadásra nincs szükség.

Jobb minőségű végtelenítés. A gépi pántolás minőségi szempontból úgy a termékek megjelenése, mint a csomagolás tartóssága szempontjából sokkal jobban teljesít, mint a kézi pántolás. A kézi pántolás korlátai miatt előfordulhat, hogy a szalag idejekorán szétnyílik, ami második pántoláshoz vagy rosszabb esetben árukárhoz vezet.

Kézi pántológép vagy pántolószerszám?

A kézi pántológépeknek az alkalmazástól függően sokféle felhasználási területe van. Azonban egy gyorsan mozgó gyártósoron vagy munkaigényes területeken a legjobb, ha elkerüljük a kézi opciót, és elektromos pántológépeket használunk.

Ön dönti el, hogy kézi pántológépet vagy pántolószerszámot vásárol a vállalkozása számára annak függvényében, hogy melyik a célszerűbb a következők szempontokból:

  • a termelékenység növelése
  • jobb teljesítmény
  • költség-haszon elemzés
  • a termék ára
  • a munkavállaló biztonsága

 

Az általunk forgalmazott pántolószerszámokat és kézi pántológépeket megtekintheti itt>>