Kézi pántológép sokféle pántolási feladathoz
09márc

Kézi pántológép sokféle pántolási feladathoz

Amikor a kézi pántolószerszámokról van szó, sok esetben a „ha nem romlott el, ne javítsd meg” régi jó elve érvényesül. Sokszor tapasztaljuk, hogy egy csapat ragaszkodik egy márkához, egy adott modellhez vagy típushoz. És igaz, hogy a váltást sok esetben semmi sem indokolja, de előfordulhat, hogy a csapat több különböző pántolószerszámot használ, holott racionalizálhatná a munkájukat, ha csak egy kézi pántológépet alkalmaznának.

Míg pár évvel ezelőtt feszítőket, lezárókat és kapcsokat használtunk a kézi pántoláshoz, a mai technológia kombinált pántoló berendezéseket kínál, amelyek elvégzik az összes pántoláshoz kapcsolódó feladatot. Egy elektromos kézi pántológép egy lépésben feszít, végtelenít és vág, nincs szükség sem pánthüvelyre, sem csatra. Érdemes megismerkedni a kézi pántológépek legújabb generációjával, mert jelentősen megkönnyítik és sokkal könnyebbé teszik a pántolást.

Egy sokoldalú kézi pántológép időt takarít meg

Hányszor kellett már megszakítania a munkát, hogy megkeressen egy szalagfeszítőt vagy vágószerszámot, vagy egyszerűen csak pánthüvelyeket, kapcsokat vagy csatokat amik nem voltak éppen kéznél? Ha egy folyamat több eszközt és kiegészítőt igényel, akkor az lépésenként halad, és ez azt jelenti, hogy a teljes folyamat leáll, ha valami épp nincs a keze ügyében.

És ez még nem minden. Mert egy hagyományos pántolószerszám esetében további időt tölt el a szerszám beállításával, a feszítés és a sebesség kézi beállításával. Minden alkalommal, amikor pántszalagot használ, a folyamat minden egyes lépésénél váltania kell az eszközök között, miközben egyetlen berendezés is elvégezhette volna a munkát.

Ismerősen hangzik? Az eszközök váltogatásával járó indítás-állítás sok időt vesz el a csapattól, és ez nyilván azt jelenti, hogy kevesebb feladatot tudnak elvégezni. Egy sokoldalú kombinált pántológéppel, amely bármilyen pántolási feladatot képes megoldani, nem kell aggódnia emiatt a helyzet miatt. Csapatának mindig kéznél van a szükséges berendezés.

A végeredmény pedig az, hogy egy időegység alatt sokkal több pántolási feladat végezhető el.

Hogy is állunk a költségekkel?

Az új pántológépek bevezetésekor az egyik legfőbb aggályt a költségek jelentik. Ez különösen akkor igaz, ha az alacsonyabb költségű szerszámokról elektromos kézi pántológépre való átállásról van szó.

Bár a kézi pántológépnek magasabb az ára, hosszú távon pénzt takaríthat meg velük. Hogyan? Ha egy termék pántolásához több szerszámra van szüksége, ezek költsége összeadódik, ha pedig ezen felül még kiegészítőket (hüvelyeket, csatokat) is használ, akkor minden egyes pántolás pluszköltséget jelent. Egy raklaphoz legkevesebb 4 pánthüvelyt használunk, könnyen kiszámolhatja, mennyit költ kiegészítőkre havonta (és azt, hogy mekkora megtakarítást jelent, ha ezekre nincs szükség). A költségek összehasonlításáról bővebben itt írtunk.

Számításba kell venni a karbantartási költségeket is. Nem mindegy, hogy egy gépről vagy három-négy pántolószerszámról beszélünk. Ez több állásidőt is jelenthet.

A minőségi hiányosságok további költségeket jelentenek. A kézi folyamat, mind a feszítés, mind a végtelenítés gyakran vezet hibás csomagoláshoz. A nem megfelelően megfeszített, illetve végtelenített pántszalag nem nyújt biztonságot a rakománynak. Egy elektromos kézi pántológéppel teljes mértékben kiküszübülhetők ezek a lehetséges problémák.

Növeli a termelékenységet (és a bevételt)

Ha a pántolás gyors, akkor gyorsabban tudja szállítani a megrendeléseket. Ügyfelei elégedettek lesznek a szolgáltatásával, így további megrendelések érkeznek. A magasabb termelékenység általában magasabb bevételt is jelent.

A munkatársai is értékelni fogják

Nem mindegy, milyen eszközökkel dolgoznak a munkatársai. Egy könnyű (3-4 kg tömegű) kézi pántológép, ami automatikusan feszíti meg a pántszalagot, a lehető legkevesebb fizikai erő kifejtését igényli. A szabványoknak megfelelően és időben elvégzett munka sikerélményt nyújt a csapat számára is.

Az ideális gépet keresi a vállalkozása pántolási feladaihoz? Itt olvashat 5 remek tippet a kézi pántológép kiválasztásához.

Kézi pántológépek az Uniotech kínálatában>>