kézi pántológép
14jún

Top 5 tanács kézi pántológép kiválasztásához

Aki ma kézi pántológépet szeretne vásárolni, annak nem kell aggódnia amiatt, hogy nem fogja megtalálni a feladatra megfelelő gépet. Sok gyártó van a piacon, és mindegyiknél több modellt is fogunk találni. Honnan tudja a potenciális vásárló, hogy mit válasszon?

Induljunk ki abból, hogy a vásárlók különböző iparágak területéről érkeznek, különböző igényeik vannak. Amikor csomagológépet választunk, jelen esetben pántológépet, akkor van néhány szempont, amivel érdemes tisztában lenni, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő gépet vásároljuk meg. Hiszen ez a gép lesz a leghatékonyabb, erre alapozva tudjuk csak optimalizálni a csomagolási folyamatot. Jöjjön most az 5 legfontosabb tipp, ami segíthet a helyes választásban!

Így válassza ki a kézi pántológépet!

1. tipp
A soklodalúság a kulcs

A sokoldalúság fontos tényező lehet akkor, amikor többféle pántszalagtípust akarunk használni különböző rakatok rögzítéséhez (dobozok, raklapok) – márpedig ez általánosnak mondható követelmény. Praktikus lenne egyetlen géppel megoldani az összes pántolási feladatot.

A különböző beállításokra is gondolnia kell. Mennyire könnyű váltani a kézi, félautomata és automatikus beállítások között? Egyes szerszámok csak egy beállítással rendelkeznek, ami miatt egyes munkákhoz nem megfelelőek.

Ahelyett, hogy több különböző pántológépet vásárolna, amelyek csak egy feladatot tudnak elvégezni, keressen olyan gépet, amely az összes pántolási feladatot megoldja (amennyiben ez lehetséges).

2. tipp
Figyeljen a biztonsági jellemzőkre!

A biztonságos és egyszerű használat nagyban hozzájárul a munkavégzés minőségéhez. Ha olyan gépet választ, amelyiknek a tervezésénél odafigyeltek, hogy biztonsági szempontból is tökéletes legyen, azzal több szempontból is jó vásárt csinál. Például védőburkolatok mögé rejtették a mozgó alkatrészeket vagy olyan funkciók, amelyek megakadályozzák, hogy a gép bizonyos pozíciókban vagy időpontokban működjön.

Egy biztonságos géppel nem csak biztonságosabb munka, hanem gyorsabb is. Lehetőséget ad a hatékonyabb munkavégzésre, elkerülhetők azok az üres percek, amikor várni kell egy munkafolyamat befejezésére ahhoz, hogy hozzákezdhessünk a következőhöz.

3. tipp
Gondoljon az értékre

Amikor egy új csomagológép kiválasztására kerül sor, csábító lehet a költségekre összpontosítani. Sokan a legalacsonyabb árat keresik, és ez alapján választják ki a gépet.

Ez nem mindig a legjobb stratégia. Egy drágább berendezés hosszú távon sokszor olcsóbbnak bizonyul.

Hogyan? Gondoljon a gép élettartamára. Egy olcsó kézi pántológép nem biztos, hogy ugyanolyan jó minőségű alkatrészekből van megépítve, és a silányabb alkatrészről tudjuk, hogy gyakrabban kell cserélni. Ha rendszeresen cserélni kell az alkatrészeket vagy az egész gépet, az bizony megdrágítja a számlát. Arra is gondolni kell, hogy amíg a szervizben van, addig a gép kiesik a termelésből.

Vagy gondolhat az egy termékre eső költségekre is. Ha egy berendezés csak egy bizonyos alkalmazáshoz készült, akkor sokkal kevesebbet fogja használni, mint egy sokoldalúbb gépet. Bár ez utóbbinak magasabbak lehetnek az induló költségei, hosszú távon rengeteget fog spórolni.

4. tipp
Gondoljon már most a karbantartásra!

Előbb-utóbb minden gép karbantartásra szorul. Sőt, ha sokáig akarjuk használni, akkor rendszeres időközönként meg kell ejteni bizonyos karbantartási feladatokat. Még abban az esetben is, ha a gépünk tökéletesen működik.

Mennyire egyszerű a gépet karbantartani? Mennyire könnyű tisztítani? Ma már vannak olyan pántológépek, amelyek automatikusan jelzik, ha eljött a karbantartás ideje.

5. tipp
Válasszon naprakész technológiát!

Valószínűleg azzal az elvárással új pántológépet, hogy azt a következő 5–10 évben használni fogja. Ebben az esetben érdemes a legújabb technológiát választani, mert gyakorlatilag ez a garancia arra, hogy a gép hosszú élettartamú lesz.

Kézi pántológépet keres?

A fenti 5 tippel már közelebb áll ahhoz, hogy megtalálja a vállalkozása számára ideális pántológépet. Ha szaktanácsra van szüksége, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>