Sous vide vízfürdő vagy bot – melyik a jobb?
07dec

Sous vide vízfürdő vagy bot – melyik a jobb?

Ahhoz, hogy elkezdhesse a sous vide főzést otthon, szüksége van két alapvető fontosságú berendezés egyikére, egy vízfürdős készülékre vagy egy sous vide botra.

Az Uniotech kínálatában egyaránt szerepel a komplett sous vide szett 8 literes sous vide készülékkel és vákuumfóliázóval, és a sous vide bot is. Elkerülhetetlenül felmerül a kérdés: melyiket érdemes megvásárolni, melyiknek fogjuk nagyobb hasznát venni? A legtöbb felhasználó számára és a legtöbb felhasználási célra mindkét készülék remek választásnak bizonyulhat.

Hogy melyik a megfelelő az Ön számára, az számos tényezőtől függ, például attól, hogy mire fogja használni a gépet, mennyit fog főzni, milyen költségvetéssel rendelkezik, és mekkora a hely a konyhában.

Vízfürdős sous vide készülék

A sous vide vízfürdős készülék egy önálló hőmérsékletszabályozóval és fűtőberendezéssel ellátott kádas berendezés. A kád űrtartalma változó, professzionális felhasználásra nagyobb térfogatra van szükség, így találni fogunk 56 literes készüléket is. A valóságban egy otthoni főzéshez valószínűleg nincs szükség ekkora kapacitásra, mivel általában nem főzünk egyszerre sok embernek, és általában egy 8 literes vízfürdő is elegendő.

A kádas vízfürdő használatának legnagyobb előnye abból a tényből ered, hogy általában nem keringeti a vizet egy propelleren vagy egy gépen keresztül. Ez azt jelenti, hogy olyan élelmiszerekhez is felhasználható, mint amilyenek a folyékony koncentrátumok és kivonatok, illetve levesek. Például főzhet benne kis tételben sört, készíthet benne csirkealaplevet, vagy nagy mennyiségű folyadékot infundálhat benne. Vajas vagy olajos párolást is végezhet vízfürdővel. Ez megnyitja a kaput egy sor izgalmas étel előtt.

A kádfürdők általában jobban szigeteltek, mint egy hagyományos edény, ezért a főzés kevesebb elektromos energiát fogyaszt. További szigetelést nyújt a fedél is, amellyel a kádfürdők rendelkeznek. Csökkenti a víz párolgását is.

Sous vide bot

A sous vide botnak is megvannak a maga előnyei. Kisebb, kompakt készülékről lévén szó, egyszerűbb tárolni, mint a hagyományos, kádas készüléket. A súlya is kisebb, könnyen elpakolható, nem kell állandó jelleggel a konyhapulton tartani. Egy kis konyha esetén ezek hatalmas előnyök.

Mivel a sous vide bot szinte bármilyen edényhez, tartályhoz csatlakoztatható (egyszerűen rácsíptethető az edényre), megadja annak is a lehetőségét, hogy változatos méretű edényekkel használjunk. Bevethető a hétköznapokban, de akkor is, amikor grillpartit rendezünk, hiszen egy megfelelően nagy edényben akár 4-5 vágatlan bordát is szuvidálhatunk egyszerre. Amikor megbecsüli, hogy milyen kapacitásra lesz szüksége, ne feledje, hogy a vákuumcsomagolt zacskók között hagynia kell némi helyet, hogy a víz megfelelően keringhessen.

A sous vide bot másik hatalmas előnye az ára, hiszen olcsóbb, mint egy kádas készülék. Ha azonban belegondolunk, hogy pár évvel ezelőtt még a sous vide készülékek elérhetetlenek voltak háztartási felhasználásra, és kizárólag a luxuséttermek és szállodák engedhették meg maguknak ezeket a valóságos laboratóriumi berendezéseket, akkor belátjuk, hogy ezeknek a készülékeknek az ára is jelentősen csökkent, és egyre inkább elérhetővé válik.

Melyik a legjobb az Ön számára?

Hogy melyiket válassza a kettő közül, azt a körülményei, a főzési szokásai fogják eldönteni. Például, ha változó számú emberre főz, vagy nagy konyhája van jó pultfelülettel, vagy sokszor lát vendégeket, vagy csak négy személyre főz, vagy a költség fontos szerepet játszik, és így tovább.

Mindkét berendezés nagyon jól működik, és nagyon sok igazán finom sous vide ételt lehet a segítésgükkel elkészíteni. Bármelyikkel elégedett lesz.

Ne feledje, hogy mi itt vagyunk, hogy segítsünk! Ha segítségre van szüksége a megfelelő sous vide készülék kiválasztásában, vegye fel velünk a kapcsolatot>>

 

CÍMKE: