tasakoló csomagológép
24nov

12 tény, amit csomagológép vásárlása előtt meg kell kérdeznie a forgalmazótól

Mindenki szeret biztosra menni. Nincs ez másképp akkor sem, amikor egy új csomagológépbe készül beruházni: meg akar bizonyosodni arról, hogy mit kap. De mi alapján lehet összehasonlítani a különböző forgalmazókat? Van, aki kizárólag az ár alapján hozza meg a döntést, de ez hosszú távon nem mindig bizonyul hatékony megoldásnak. Íme, egy rövid lista az alapvető szempontokról, amelyeket az új, csúcstechnológiás csomagológép vásárlása során figyelembe kell vennie.

Erre figyeljen új csomagológép vásárlása esetén

1. Kompatibilitás
Először is, meg kell győződnie arról, hogy a kiszemelt csomagológépet össze lehet-e hangolni az Ön által használt többi berendezéssel, például a sebesség, a teljesítmény szempontjából. Ellenkező esetben komoly problémái lesznek az adott gépnek a munkaterületbe való integrálásával.

2. Testreszabás
Azzal is jó tisztában lenni, hogy a berendezés mennyire alkalmas arra, hogy apróbb módosításokat végezzenek rajta. Ön valószínűleg jól meghatározott csomagolási folyamatokat tervez, és ezek közül néhányhoz egyedi csomagológépre van szükség. Az Uniotechnél egyedi csomagológép-konstrukciók megtervezésével és megépítésével is foglalkozunk, ha egyedi elképzelései vannak, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>

3. Karbantartás és szervizelés
Szerencsés esetben a forgalmazó vállalja a karbantartási és szervizelési munkákat. Önnek tudnia kell, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén kihez fordulhat, kitől kap gyors és megbízható támogatást. Egy nagy beruházás esetén kritikusan fontos a forgalmazói támogatás. Az általunk forgalmazott csomagológépek esetén vállaljuk a karbantartási és szervizelési munkákat, igény esetén ott vagyunk a beüzemelésnél is.

4. Milyen a kezelőfelület?
Mindig plusz előnyt jelent, ha láthatja a csomagológépet működés közben még a vásárlás előtt. Ennek alapján felmérheti, mennyire lesz könnyű betanítani a munkavállalóit a gép kezelésére. Tegyen fel kérdéseket a forgalmazónak a kezelőfelülettel kapcsolatosan: például az interfészen megjelenő vizuális kijelzőkről, amelyek a csomagolási folyamatokat szemléltetik a gépkezelők számára.

5. Speciális funkciók
Érdeklődjön minden olyan különleges funkcióról, amely növeli a gép értékét az Ön vállalkozása számára. A legújabb technológia olyan lehetőségeket is biztosít (mérőszámok, üzleti intellegencia, gépek közötti hálózat stb.), amelyek újabb fejlesztési ötleteket adhatnak Önnek.

6. További kiegészítők
A csomagológép-gyártók sok esetben további kiegészítőket is piacra dobnak a berendezéshez, hogy a csomagolási alkalmazások minél szélesebb skáláját le tudják fedni. Ilyen például a raklapfóliázó géphez rendelhető rakományleszorító vagy az akkumulátoros kézi pántológéphez a pótakkumulátor.

Itt kell megemlítenünk egy másik szempontot, amivel szintén jó tisztában lenni: vannak olyan berendezések, amelyek különböző kivitelben készülnek (például van rozsdamentes acélból készült változat, hűtőházi, speciális korrózióálló festés stb.), így több iparágat ki tudnak szolgálni.

7. A rendelkezésre álló tér
Mekkora térre van szüksége az új gépnek a zavartalan és szabályos működéshez? Pontosan tudnia kell, hogy mekkora a rendelkezésre álló alapterület a berendezés elhelyezésére, valamint milyen mennyezetmagassági korlátozások vannak érvényben, hogy később ne érjék meglepetések.

8. Üzemidő
Vajon az új gép mennyi üzemidőt támogat? Más szóval, mennyi ideig működhet szünet nélkül, és mennyi ideig lehet ésszerűen elvárni, hogy a folyamatos termelés karbantartás nélkül tartson?

9. Különböző méretű csomagolások
Egyes csomagológépek támogatják különböző méretű csomagolások készítését. Kérdezze meg forgalmazóját, hogy melyik az előnyösebb opció az Ön konkrét esetében: ha olyan gépbe fektet be, amelyikkel különböző méretű csomagolásokat (például tasakokat) készíthet, vagy ha a különböző méreteket külön gépeken futtatja. Válassza a költséghatékonyabbat!

10. Mit lehet tudni a forgalmazóról?
Amennyiben a forgalmazó már több éve, esetleg évtizede van a piacon, ha túlnyomó részt pozitív vásárlói véleményeket talál róla, akkor Ön jó kezekben van a minőségi kiszolgálás, tanácsadás és támogatás tekintetében. Egy jó forgalmazó a gép teljes élettartama alatt bizonyítottan elkötelezett az Ön sikere mellett.

11. Duplán jól jár, ha a forgalmazó csomagolóanyagokkal is foglalkozik
A csomagológéphez nyilván csomagolóanyagra is lesz szükség. Érdeklődhet a forgalmazónál az egyéb beszállítókat illetően, akik a géphez használt fóliatermékeket, csomagolóanyagokat biztosítják. Ha a forgalmazója csomagolóanyagokkal is foglalkozik, akkor még szorosabbra fűzheti az üzleti partnerséget. Az Uniotech saját gyártású BOPP és LLDPE nyújtható fóliáival, BOPP tasakjaival még gazdaságosabbá teheti a termékei csomagolását>>

12. Versenytársak
Nem árt egy kicsit utánanézni, hogy mit használ a konkurencia. Így megbizonyosodhat arról, hogy nem marad le, és ha úgy dönt, hogy egy kicsit nagyobb beruházást hajt végre, akkor versenyelőnye lesz. Az információgyűjtés legjobb helyszínei az iparági szakkiállítások.

Új és használt csomagológépek, csomagológép-bérlet az Uniotechnél

Kérje csomagolástechnológusaink szaktanácsát, hogy minden szempontból megfelelő és gazdaságos opciót válasszon>>