térkitöltő
17dec

A térkitöltő 3 legfontosabb előnye azon túl, hogy védi az árut

Az online kereskedelem térhódítása a térkitöltő védőcsomagolást az üzleti tevékenység nélkülözhetetlen részévé tette. Olyan csomagolási megoldásokról van szó, amelyek képesek a bennük szállított termék épségét a teljes forgalmazási ciklus során megőrizni. De emellett további előnyeik is vannak. Ön ismeri mindet?

A térkitöltő használata többféle előnnyel jár. Lássuk a legkiemelkedőbbeket!

1. Költségcsökkentés
A megfelelő védőcsomagolás használata csökkenti a nem megfelelő szállításból adódó károk költségeit. A legjobb csomagolási megoldások mindig rendelkeznek az előrelátás erényével: az áru útja a végfelhasználóig nem feltétlenül zökkenőmentes, kalkulálni kell a többszöri átrakodás, szállítás és a hosszú távú tárolás nehézségeivel.

2. A tárolás optimalizálása
A védőcsomagolás segít a raktározási feladatokban, különösen, ha nagyméretű termékekről van szó. Ezenkívül a megfelelő térkitöltő használatával növelhető az egy rakományba csomagolható termékek száma, és ezzel azon termékek száma, amelyeket egy szállítmánnyal el lehet szállítani.

3. Fenntartható és környezetbarát
Számtalan új anyagtípus létezik a csomagolóiparban, amely lehetővé teszi az újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló csomagolások előállítását. Például:

  • Újrahasznosított papírból és fóliából készült borítékok, amelyek extra védelmet nyújtanak az árunak.
  • Környezetbarát megoldások gyűjtőcsomagoláshoz: hullámkarton vagy papírpárna kereszttartók a csomag tartalmának felosztására.
  • Biológiailag lebomló térkitöltő chips.
  • Újrahasznosított papírból készült párnák az áru kitámasztásához, merevítéséhez, a hézagok kitöltéséhez.

 

Tippek a térkitöltő védőcsomagolás optimális használatához

Számos térkitöltési megoldás létezik, ami azt jelenti, hogy minden vállalkozásnak különböző szempontokat kell elemeznie, mielőtt egyik vagy másik mellett dönt.

1. Vegye figyelembe a szállított anyag típusát!
A kerámia, az élelmiszerek és a műszaki cikkek három példa arra a sokféle termékre, amelynek megfelelő térkitöltőre van szüksége ahhoz, hogy biztonságosan érjen célba. Mind a túl-, mind az alulcsomagolás kerülendő, hiszen szükségtelen költségekhez vezet.

A megfelelő csomagolóanyag és térkitöltési megoldás kiválasztásához célszerű csomagolástechnológus segítségét kérni. Az előnyök és hátrányok ismeretében, az áru speciális igényeit szem előtt tartva a szakértő olyan megoldást dolgoz ki, amelyik minden szempontból hatékony a vállalkozás számára. Ha kérdése van, forduljon bizalommal csomagolástechnológus kollégáinkhoz>>

2. A szállítási mód is rejt kockázatokat
Minden szállítási mód (közúti, légi, tengeri) sajátos kockázatokat rejt magában, amelyeket a védőcsomagolásnak ki kell állnia, az esetleges ütések, rezgések vagy esések mellett.

Annak érdekében, hogy pontosan ismerjük a kockázatokat, amelyeknek a termék a kiválasztott útvonalon ki van téve, adatrögzítő rendszereket vehetünk igénybe. A kiválasztott szállítóeszközbe való beszerelést követően ez rögzíti az út jellemzőit és a csomagolást fenyegető veszélyeket (tengely- és szögrezgések, ütések és gyorsulások).

3. Megfelel a biztonsági előírásoknak?
A védőcsomagolással kapcsolatban számos vizsgálati protokoll és nemzetközi szabvány létezik, amelyek célja annak garantálása, hogy a védőcsomagolás betöltse rendeltetését. Ezért célszerű ismerni a szállítandó termékek szállítására vonatkozó előírásokat, és alkalmazni a szükséges protokollokat.

4. A terv tesztelése és teljesítményének nyomon követése
Komplex projektek, nagy gyártási volumenek esetében a védelem, a fenntarthatóság és a gazdaságosság közötti egyensúly megteremtése optimalizációs tanulmány elvégzését igényli akár szimulációs gépek segítségével.

Ezek a gépek tesztelik a védőcsomagolást, milyen mértékben garantálja a szállított termék biztonságát, értékes információkat generálva, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy a valós szállítási körülmények alapján tervezzék meg vagy tervezzék újra csomagjaikat.

Szeretné biztonságban tudni a termékét szállítás vagy a hosszú távú tárolás alatt?

Szakértői csapatunk segít Önnek és vállalkozásának elkerülni a nem kívánt szállítási károkat. Lépjen kapcsolatba velünk az info@uniotech.hu e-mail címen, vagy hívja az Uniotechet a (+36) 27 504 770-es telefonszámon!