stretchfóliázó gép, raklapfóliázó gép
27jan

A stretchfóliázó gép 7 legfontosabb előnye. Ön ismeri mindet?

A csomagolás a gyártási folyamat utolsó lépése, de az első dolog, amit az ügyfelei meglátnak a termékek leszállítása után. A sikeres csomagolásnak két alapvető ismérve van: tökéletes védelmet biztosít és hatékony (technológiai, logisztikai és nem utolsó sorban költségvetési szempontból is). A kézi raklapcsomagolásról a stretchfóliázó gépre való áttérés időt és pénzt spórol meg a vállalkozásnak, erről már többször is írtunk (legutóbb itt). Egyre több olyan vállalkozással találkozunk, amelyik beruház egy stretchfóliázó gépbe, mivel ezek a gépek könnyen beilleszthetők az egyedi gyártási folyamatokba is.

Miért jár jól, ha a termékét stretchfóliázó gép csomagolja?

1. A stretchfólia védi az árut a portól, a párától és a sérülésektől
Ha megfelelő stretchfóliázó gépet használ, az biztosítja a termékek biztonságos csomagolását még szállítás közben is, illetve a segítségével elkerüli a különböző szennyeződések, por vagy nedvesség okozta esetleges károkat.

2. Kevesebbet költ csomagolóanyagra
A kézi csomagoláshoz képest mind a félautomata, mind az automatikus stretchfóliázó kevesebb csomagolóanyagot használ. A gép megnyújtja a fóliát, ami által annak nő a szakítószilárdsága, a költségek pedig csökkennek. A gép optimális mennyiségű stretchfóliát használ fel, pontosan annyit, ami a legjobb eredményhez szükséges. Nincsenek felesleges rétegek.

3. Időt takarít meg
Általános igazság, nem csak a raklapcsomagoló gépre igaz: ha egy csomagológépbe fektet be, sok időt takaríthat meg. A raklapok, dobozok és egyéb termékek kézi csomagolása unalmas és időigényes is lehet. Gépi csomagolással sok időt és erőfeszítést takarít meg, amelyet más fontos gyártási folyamatokban is felhasználhat.

4. Gyorsabb csomagolás
Az addig rendben van, hogy gyorsabb a kézi csomagolásnál, de géptípustól függően is változhat a csomagolás sebessége. Vagyis ezek a csomagológépek lehetővé teszik többféle igény és alkalmazás ellátását. A csomagolási feladathoz választjuk mindig a legmegfelelőbb stretchfóliázó gépet.

5. Állandó minőség
Ha a termékei raklapon való rögzítéséhez stretchfóliázót használ, akkor biztos lehet benne, hogy minden egyes rakat ugyanazon a színvonalon lesz becsomagolva, nem lesznek rosszabbul sikerült, már eleve sérülésre ítélt rakatok.

6. Megnövelt termelékenység
Vannak esetek, amikor a gyártási folyamatban a csomagolás a leggyengébb láncszem. Gondoljon csak bele, a csomagolás sebessége meghatározza a gyártási folyamat eredményességét is. Érdemes pont a csomagolás sebességéhez igazítani a teljes gyártási folyamatot? Inkább a csomagolás sebességét kellene a termelés üteméhez igazítani! Nos, ennek eszköze lehet a stretchfóliázó gép.

7. Egyszerűbb készletellenőrzés
A hasonló termékek csoportosítása megkönnyíti a leltározást. És ha történetesen átlátszó stretchfóliát használ, akkor a becsomagolt áru jelzései is jól láthatóak, sőt szkennelhetőek. Minden raktárban nagy segítség lehet, függetlenül annak méretétől és helyétől.

Következetesség és biztonság a termelésben: ha a stretchfóliázó gép számos előnye felkeltette érdeklődését, akkor ismerkedjen meg az Uniotech stretchfóliázó gépeinek kínálatával, vagy lépjen kapcsolatba csomagolástechnológus kollégáinkkal!