Raklapfóliázó gép
08máj

Spóroljon időt és pénzt egy fóliázó géppel!

Aki elhatározza magát, és a kézi raklapcsomagolásról áttér a gépire, az időt és pénzt takarít meg. Általában azt szoktuk tanácsolni, hogy az a vállalkozás, amelyik naponta 8 raklapnál többet csomagol, annak már érdemes fontolóra vennie egy raklapfóliázó gépbe való beruházást. Volt már olyan ügyfelünk, aki ennél kisebb mennyiség mellett is úgy gondolta, megtérül, ha áttér a gépi raklapcsomagolásra. Ebben a blogcikkben felsoroljuk a legfontosabb érveket, amelyek gazdaságilag indokolják egy fóliázó gép beszerzését.

1. A fóliázó gép nagyobb és egyenletesebb megnyújtást biztosít

A raklapok kézi csomagolása fárasztó és időigényes lehet. A legtöbb kézi stretchfólia nyújthatósága 70–90%-ban van kihasználva. Ahhoz, hogy a fólia nyújthatóságát maximálisan kihasználja, a csomagoló személyzetnek jól meg kell húznia a fóliát. Gépi csomagolásnál alapvető elvárás (ami teljesül is), hogy a stretchfóliázó gép optimálisan nyújtsa meg a csomagolóanyagot, ezzel csökkentve a hulladék mennyiségét és a csomagolóanyagra fordított költséget.

A fóliázó nemcsak optimálisan nyújtja meg a stretchfóliát, de a nyújtás mértékét folyamatosan fenn is tudja tartani. A legtöbb raklapfóliázó gép 200–250%-os arányban nyújtja meg a fóliát. A magasabb, következetesebb nyújtási arány csomagolóanyagot takarít meg, ami természetesen a csomagolási költségeken is meg fog érződni.

2. Nagyobb terhelés-megtartás

A fólia egyenletes megnyújtásának más pozitív következménye is van. Egy raklapcsomagoló géppel a rakomány jobban rögzíthető, az áru biztonságosabban mozgatható, szállítható és tárolható. A szorosan összefóliázott áru olyan egységet képez, ami szállítás során nem esik szét, így nem áll fenn annak az esélye, hogy sérülés miatt az áruját visszaküldjék.

3. Magasabb termelékenység a felszabadult munkaerőnek köszönhetően

A raklapok kézi és gépi csomagolása közötti különbség sokszor figyelmen kívül hagyott aspektusa a termelékenység és a munkamorál javítása. Bárki, aki foglalkozott már raklapcsomagolással, az tudja, hogy ez monoton és fárasztó munka, magasabb hőmérsékleten különösen kimerítő lehet.

Amíg a fóliázó gép a raklapokat csomagolja, addig a korábban csomagolással foglalkozó személyzet más feladatokat láthat el, illetve újabb raklapokat készíthet elő a csomagoláshoz.

Tapasztalatból tudjuk, egy fóliázó gép esetén az ár szokott lenni az a tényező, ami hosszas fejtörést, esetleg visszalépést jelenthet a beruházást illetően. Pedig az előnyök egyértelműek, már pusztán a csomagolóanyagon nyert havi összegek is nagy megtakarítást jelentenek. Ha többet szeretne megtudni a fóliázó gép nyújtotta előnyökről, keresse munkatársainkat>>