csomagolődoboz
11febr

5 módszer, amivel becsomagolhatja áruját egy csomagolódobozba

Alapvető csomagolóanyag, ami védi az árut a sérülésektől. A csomagolódoboz kiválasztása jelentős lépés a csomagolás megtervezésében, de az egységméretű doboz (vagy dobozok) kiválasztása még korántsem jelenti azt, hogy a folyamat végéhez érkeztünk. Mai blogcikkünkben 5 módszert mutatunk be, amellyel tökéletes védelmet lehet biztosítani a csomagoló dobozba helyezett árucikkeknek.

Mi kerüljön még a csomagolódobozba?

1. Légpárnás fólia

Klasszikus és sokoldalú csomagolóanyag, ami alapvető védelmet nyújt a sérülékeny áru szállításához, postázásához vagy akár tárolásához. A levegővel töltött buborékok különösen alkalmasak arra, hogy felvegyék a rázkódást, ütéseket. A buborékok nagysága fontos szempont. Ha igazán hatékonyan akarunk csomagolni vele, akkor érdemes a buborékok nagyságát a csomagolandó áru méretéhez igazítani: minél nagyobb a termék, annál nagyobb párnák szükségesek.

légpánás fólia csomagolódoboz

A légpárnás fólia különböző szélességben és hosszúságban kapható, létezik perforált változat is, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban kerüljön a csomagolódobozba a termék. Kisebb termékekhez tasak változatban is rendelhető.

Antisztatikus tulajdonságai miatt elektronikai cikkekhez is ajánlott.

Tovább az Uniotech légpárnás fóliáihoz>>

2. Légpárnás tasak

A légpárnás fólia buborékainál nagyobb, levegővel töltött tasakok, amelyek egyrészt nagyobb méretű áru védelméhez ajánlottak, illetve nagyobb térfogatú üres tér kitöltéséhez (például amikor egységméretű dobozba csomagol egy webáruház, és változatos a fennmaradó üres tér térfogata).

légpárnás tasak csomagoló doboz

A légpárnás tasak elsősorban olyan vállalkozásoknak ajánlott, amelyek nagy térkitöltő-felhasználók, és nem akarnak térkitöltő anyagot raktározni. Egy légpárnás tasakot gyártó gép ugyanis kicsi, kedvező árfekvésű, és segítségével tömlő fóliából annyi tasakot gyárthatunk, amennyit akarunk.

Nézze meg, hogyan működik a légpárnás tasakot gyártó gép!>>

 

3. Térkitöltő chips

A térkitöltő chips bármilyen méretű doboz esetén használható, könnyedén kitölti a fennmaradó helyeket. Kis mérete miatt beáramlik a résekbe, azokat tökéletesen feltölti, és ezzel védelmi réteget képez az áru körül.

térkitöltő chips

Szabálytalan alakú termékekhez is használható. Könnyű, tartós, és már környezetbarát változatban is rendelhető!

Tovább a biológiailag 100%-ban lebomló térkitöltő chipshez>>

4. Papíralapú térkitöltő

Egyedi méretű papírpárnák, amelyek betekeréshez, kitámasztáshoz és a csomagoló doboz kipárnázásához egyaránt használhatók. Az egyik leghatékonyabb védőcsomagolás a piacon. A műanyag párnával szembeni előnye, hogy nem pukkan ki, és könnyebben újrahasznosítható.

papíralapú térkitöltő csomagolódoboz kibéleléséhez

Helyes használat esetén ez a papírpárnás csomagolás nem igényel teljes üreges feltöltést, például aprított papírt vagy chipset. A papírpárna-gyártó gépek különböző tömörségű párnákat gyártanak, ezért mindig meg kell győződni arról, hogy a választott opció megfelelő szilárdságú legyen a választott csomagolási feladathoz.

Papírcsomagolás soha nem látott gyorsasággal a PackTiger™ rendszerrel>>

5. Hullámkarton apríték

A csomagolódoboz belsejének teljes kitöltésére szolgál, és akárcsak a térkitöltő chipsnek, ennek is sokféle változata létezik. Különböző színekben és formákban kapható. Nagyon hatékony módja a kényes áruk szállítás közbeni védelmének.

hullámkarton apríték

Ha nagy mennyiségű aprítékra van szüksége, érdemes megfontolni egy hullámkartonaprító térkitöltő-gyártó gép beszerzését: a berendezéssel a kidobásra ítélt kartondobozokból és -lapokból apríték gyártható. Nem csak a térkitöltővel való ellátást biztosítja, hanem a kartonhulladéktól is megszabadítja.

A hullámkartonaprító térkitöltő-gyártó gép előnyeiről bővebben itt olvashat>>

Úgy tűnik, az egységméretű doboz kiválasztása még csak az első lépés, hiszen a termékek csomagolásakor még jópár szempontot figyelembe kell venni. Reméljük, hogy blogcikkünk hasznos ötletekkel szolgált. Ha kérdések merültek fel Önben az ideális csomagolóanyag kapcsán, forduljon bizalommal csomagolástechnológus kollégáinkhoz>>