térkitöltő chips gyártó berendezés
15febr

Környezetbarát térkitöltő chips házilag

Kukac, nyolcas, pillecukor… sokféle néven ismert, de mi most maradjunk a hivatalos térkitöltő chips elnevezésnél. Népszerű térkitöltő anyag, ami tökéletesen, a legkisebb rést is kitöltve körülveszi az érzékeny árut a dobozban, és tökéletes védelmet biztosít számára akkor, amikor az ütődések és rázkódások hatására sérülést szenvedhetne el. Ebben a blogcikkben környezetbarát szempontból vizsgáljuk meg a térkitöltő chipset, és bemutatjuk, hogyan használhatunk környezetbarát anyagokat és módszereket a termékek biztonságos csomagolásához.

Térkitöltő chips keményítőből

A polisztirol térkitöltő chips termékvédő tulajdonságai széles körben ismertek, mint ahogy az is, hogy nem épp környezetbarát csomagolóanyag. Hogyan tehetnénk mégis környezetbaráttá? Nos, a térkitöltő chipsnek ma már van biológiailag 100%-osan lebomló változata, ami első látásra pont olyan, mint a polisztirol, de 100%-ban kukorica és burgonya keményítőből készül. A keményítőből készült chips szagtalan és pormentes.

A környezetbarát térkitöltő gyártásánál a kukoricakeményítőt nagyon kis mennyiségű vízzel keverik, majd hő és nagy nyomás segítségével extrudálják. Maga a gyártási technológia is környezetbarát. Az egylépcsős, alacsony energiájú folyamatban gőzt használnak gáz helyett. Ezzel ellentétben a polisztirol chips előállításához használt eljárás többlépcsős, és nagy energiát igényel.

Mi történik a térkitöltővel, ha elvégezte a feladatát, és biztonságosan célba juttatta a terméket? Bár újra fel lehetne használni (ami ajánlott), sokkal valószínűbb, hogy a hétköznapi megrendelő kidobja a szemétbe. A keményítőből készült térkitöltő chips azonban nem növeli a hulladékhegyeket: meleg vízben tökéletesen feloldódik. Ha mindenképp a kukába akarjuk dobni, tudnunk kell, hogy élelmiszerhulladéknak minősül, de akár komposztáló ládába is kerülhet.

Környezetbarát térkitöltő chips kicsit másképp: házilag is legyártható!

A környezetbarát térkitöltő chipsnek van egy másik formája is, aminek hatalmas előnye, hogy minden vállalkozás elkészítheti saját magának. Ez a chips már nem keményítőből készül, hanem kartonból. Miért környezetbarát? Röviden: mert hulladékból készül.

Minden olyan vállalkozáshoz, amelyik árut fogad, nagy mennyiségű csomagolódoboz, karton érkezik a beszállítóktól. A tiszta, sértetlen dobozokat könnyű újrahasznosítani, de valljuk be, a dobozok többsége a szemétben végzi. Holott ezt a nagy mennyiségű kartont a vállalkozás a továbbiakban is fel tudná használni mint térkitöltőt. Ehhez szükséges egy egyszerű és nagyon praktikus gép, a Cushion Pack ChipMaker CP 424 CMi. Csak be kell tölteni a hulladékká vált kartonlemezeket, és a berendezés térkitöltő chipset gyárt belőle.

A kartonlap behelyezési iránya meghatározza a térkitöltő chipsek méretét, ami 8 x 40-200 mm között változhat.

Miért éri meg beruházni egy térkitöltő chips gyártó berendezésbe?

    • Kevesebb lesz a hulladék (ez a költségek szempontjából is előnyös).
    • Hasznos csomagolóanyagot állít elő a feleslegessé vált csomagolóanyagokból.
    • Nincs szükség új alapanyag vásárlására, azt használja, ami amúgy is van raktáron.
    • Gyorsan és könnyen annyi térkitöltő chipset állít elő, amennyit akar.
    • Nem kell többé térkitöltő chipsre költeni.

Ön is szereti a gyors és olcsó csomagolási módokat? Azt is fontosnak tartja, hogy ne terheljük feleslegesen a környezetet? Vegye fel a kapcsolatot csomagolástechnológus munkatársainkat, és segítünk megtalálni a termékéhez ideális környezetbarát térkitöltő chipset>>