csomagológép, dobozzáró gép
15jan

Így csomagolják a Comarme csomagológépek a Pfizer vakcinákat

Ha valaminek a gyártásáról elmondhatjuk, hogy az egész világ várta és figyelemmel kíséri, akkor az a koronavírus elleni vakcina. A Pfizer vakcináról érkező egyik híradás egyik videóján nyomon követhetjük a gyártási folyamatot, és kiderül, hogy a csomagoláshoz az általunk is forgalmazott Comarme csomagológépeket, dobozzárókat és görgős pályákat használnak. Ennek apropóján mai blogcikkünkben megnézzük, miben másak a Comarme dobozzárói, mit tudnak ezek a csomagológépek.

Comarme: világvezető a dobozzáró csomagológépek gyártásában

Az 1900-es évek elején alapított Comarme dobozzárói többféle kivitelben készülnek, félautomata és automata gépek, amelyek kiegészítőkkel könnyedén komplett csomagolóállomássá fejleszthetők. A dobozokat egyszerre zárják felül és alul. A ragasztó fejek a szalagot méretre vágják, és rásímítják a dobozra. A doboz zárásához használhat tapadószalagot, enyvezett szalagot vagy hotmelt ragasztót.

GEM 520GP, GEM 670GP és GEM 820GP dobozzáró gép – egységes méretű kartondobozokhoz.
GEM X520GP, X670GP, GEM X820GP dobozzáró gép – félautomata és automata gépként is használható.
GEM F470GP, GEM XF520 GP dobozzáró gép – doboztető behajtogatás opcióval kiegészítve.

Mennyivel gyorsabb a dobozzáró a manuális lezáráshoz képest?

Ezt a kérdést teszi fel mindenki, aki elgondolkodik a dobozzárás automatizálásán. Nos, az alábbi videónkból kiderül! A videó aktuális érdekessége, hogy pont egy Comarme dobozzárón mutatjuk be a csomagolási folyamatot:

Dobozformázók speciális dobozokhoz

A dobozok összehajtásához is kínál a Comarme nagyszerű csomagológépeket:

F1000 dobozformázó gép – rozsdamentes acél csomagológép kifejezetten az élelmiszer- és a halfeldolgozó ipar igényei számára kifejlesztve. A dobozfedelek hajtogatása során fellépő interferenciát sikerült tökéletesen kiküszöbölni. Kis méretű dobozokhoz is ideális. A kompakt méretű gép egyszerűen beépíthető bármelyik gyártósorba. Igény esetén kiegészíthető motorizált dobozadagolóval, ami akár 300 dobozzal is feltölthető.

F2000 dobozformázó gép – Fefco 0203 szabványú kartondobozokhoz. Az átlapolt kivitel dupla védelmet biztosít a termékeknek, a doboz összehajtogatása azonban kihívást jelentett. Az F2000 lehetővé teszi az átlapolt fedelű dobozok automatikus összeállítását.

Gyorsítaná a csomagolási folyamatot? Csomagolástechnológus munkatársaink szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő csomagológépet>>