Miért használjon vákuumfóliázó gépet az, aki nem élelmiszert csomagol?
20márc

Meglepő tények a vákuumfóliázó gépről: ismerte őket?

A vákuumfóliázó gép számos előnnyel jár az élelmiszeripari cégek, termelőegységek, vendéglátóipari szolgáltatók számára. Míg ezen előnyök közül néhány általánosan ismert, vannak olyanok is, amelyek első látásra szokatlanabbak. Nézzük meg a fontosabb – közismert és meglepő – előnyöket, amelyeket egy vákuumcsomagoló gép nyújthat!

A vákuumfóliázó gép közismert előnyei

A vákuumfóliázó gép az élelmiszerek tárolásában nyújt nagyszerű segítséget. A csomagolásból eltávolítja a levegőt, aminek köszönhetően az élelmiszerek eltarthatósága megnő, miközben minőségük (szín, illat, íz, textúra) ugyanolyan marad. Ma az élelmiszerek egyharmadát pazaroljuk el, és ennek a hulladéknak nagy része a tárolás és kezelés során megromló élelmiszerekből származik. Vákuumcsomagolással drasztikusan csökkenthető az élelmiszerpazarlás, amit úgy is megfogalmazhatunk, hogy megnő az az időtartam, amíg az élelmiszer értékesíthető.

A vákuumfóliázó gép kevésbé ismert, meglepő előnyei

A vákuumos fóliázógépnek vannak a fentieken túl egyéb előnyei is. Megkönnyítheti és hatékonyabbá teheti a tárolás és tartósítás logisztikáját, de a főzés kreatív folyamatainak racionalizálására is használható.

Optimalizálható a tárolásra használt tér
A vákuumozott csomagok kompaktak és hatékonyan rakhatók egymásra a raktárhelyiségekben, így optimalizálva a rendelkezésre álló hely kihasználását a helyiségben, hűtőkamrában. Ez egyben a tömeges elkészítés lehetőségét is magában hordozza, ami megkönnyíti az előkészítést a kereskedelmi konyhákban, ahol gyakran nagy mennyiségű ételt kell előre elkészíteni. A vákuumcsomagolás lehetővé teszi a szakácsok számára az összetevők vagy ételek előzetes felosztását, így könnyebbé válik az adagok méretének ellenőrzése és az elkészítési idő minimalizálása a forgalmas kiszolgálási órák alatt.

Hatékonyabb pácolás
A vákuumcsomagolás hasznos technika az élelmiszerek pácolásához. A levegő eltávolításával a pác hatékonyabban szívódik be az ételbe, ami mélyebb és egyenletesebb ízt eredményez. A szakácsok és mixerek számára a vákuumozás lehetőséget nyújt arra, hogy a konyhában vagy a bárpult mögött kreatívak legyenek, és a lehető legtöbbet hozzák ki az ízekben rejlő lehetőségekből. Még a tökéletes desszert elkészítéséhez is felhasználható.

Sous vide
A sous vide konyhai technológia első lépéseként az élelmiszerek vákuumtasakba kerülnek, majd több órán át vízfürdőben főzik őket viszonylag alacsony hőmérsékleten. A légmentes tasakokba zárt húsok, zöldségek egyenletesen főnek meg, miközben megőrzik ízüket és beltartalmi értékeiket. A sous vide remek módja a húsok elkészítésének, amelyek sokkal puhábbak, omlósabbak lesznek, és nem száradnak ki, mint más elkészítési módok esetében.

Folyadékok tárolása
Ipari felhasználásra tervezett vákummfóliázó gépekkel lehetségessé vált a folyadékok vákuumozása is. Ez számos lehetőséget nyit a szilárd alapanyagokon túli felhasználásra.

Pontos adagolás
A pontos adagolás létfontosságú a kereskedelmi konyhákban a költségek kezeléséhez és a menükínálat tervezéséhez. A vákuumozott adagok lehetővé teszik az összetevők pontos mérését és elosztását. Ez csökkentheti az élelmiszerpazarlás költségeit és növelheti a vendéglátóipari egységek bevételeit.

Vákuumfóliázó gépet keres? Kérjen személyre szabott tanácsadást!

Minden vállalkozásnak egyedi igényei vannak, és az ideális vákuumfóliázó gép kiválasztása fontos a hatékonyság és a minőség biztosítása érdekében. Ha kérdései vannak, vagy szeretne konkrét betekintést nyerni egy adott vákuumcsomagoló gép működésébe, kérjük, kérjen személyre szabott tanácsadást! Szakértőink szívesen segítenek Önnek megtalálni a vállalkozása számára legjobb megoldást.