automata csomagológép
13márc

Hogyan vásároljunk csomagológépet okosan?

Egy csomagológép kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy az igényeinknek tökéletesen megfelelő berendezést válasszuk. Összeállítottunk egy lépésről lépésre követhető útmutatót arról, hogyan kell vásárláskor a legkörültekintőbben eljárni. Egy okosan meghozott döntéssel ugyanis még spórolhatunk is!

Az alábbiakban azokat a kérdéseket, szempontokat vettük sorra, amelyeket mi magunk is követünk, amikor segítünk ügyfeleinknek kiválasztani a megfelelő csomagológépet.

7 fontos szempont a megfelelő csomagológép kiválasztásához

1. Határozza meg a csomagolási követelményeket!
Vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a csomagolandó termék típusa, mérete és alakja, a felhasználandó csomagolóanyagok, a szükséges gyártási mennyiség, valamint az olyan speciális csomagolási funkciók, mint a töltés, lezárás vagy címkézés.

Csak néhány példa:

  • Milyen üzemi sebességre vonatkozó követelményei vannak? Hány terméket kell becsomagolni percenként?
  • Milyen környezetben fog működni a készülék? (pl. hűtött gyártás, tiszta helyiség)
  • Vannak higiéniai követelmények, szabványok, amelyeket figyelembe kell venni?

 
2. Vizsgálja meg a rendelkezésre álló lehetőségeket: végezzen alapos kutatást a piacon elérhető különböző csomagológépekről!
Ismerje meg jellemzőiket, képességeiket és alkalmasságukat az Ön csomagolási követelményeihez. Vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a gép sebessége, pontossága, rugalmassága, kompatibilitása a csomagolóanyagokkal, karbantartási követelmények és az elérhető műszaki támogatás.

Természetesen nem kell a csomagolástechnika szakértőjévé kiképeznie magát, kérje bizalommal egy csomagolástechnológus szaktanácsadását.

3. Határozza meg a költségvetést!
Vegye figyelembe mind a kezdeti beruházást, mind a hosszú távú működési költségeket, beleértve a karbantartást, a pótalkatrészeket és a fogyóeszközöket. Fontos, hogy egyensúlyt találjon a költségvetés és a gép minősége és funkcionalitása között.

4. Nézze meg a gyártó vagy forgalmazó referenciáit!
A megbízhatóság elemi fontosságú, hiszen a csomagológépet hosszú évekig használni szeretnénk. Keressen olyan gyártókat, forgalmazókat, amelyek kiváló minőségű, tartós gépeket biztosítanak és kiváló ügyfélszolgálattal is rendelkeznek. Olvassa el a vásárlói értékeléseket, kérjen ajánlásokat iparági kollégáktól, és érdeklődjön az értékesítés utáni szolgáltatásukról és a műszaki támogatásról.

5. Tekintse meg a kiszemelt gépet csomagolás közben!
Tudjuk, mennyi előnnyel jár, ha a vásárló megtekintheti a csomagológépet működés közben, esetleg be is tudja vele csomagolni a saját termékeit. Ezért az Uniotechnél Ön kipróbálhatja a csomagológépet vásárlás előtt. Lehetővé tesszük, hogy megfigyelhesse a gép teljesítményét, értékelhesse a könnyű kezelhetőségét, és felmérhesse, hogy alkalmas-e az Ön konkrét csomagolási igényeinek kielégítésére. Kérhet mintákat is a csomagolt termékekből, hogy értékelhesse magát a végeredményt is.

6. Vegye figyelembe a testreszabást és a jövőbeli igényeket!
Beszélje meg a gép szállítójával a testreszabási lehetőségeket, ha az Ön csomagolási követelményei egyedi vagy speciális szempontokat tartalmaznak. Emellett vegye figyelembe a jövőbeli igényeit is: alkalmas lesz-e a gép a megnövekedett termelési volumenek befogadására vagy új csomagolási követelmények kezelésére, ha az Ön vállalkozása növekszik? Ha már most gondol ezekre a lehetőségekre, azzal a jövőbeli kiadásait nagyban csökkentheti!

7. Kérjen szakértői tanácsot!
Ha nem tudja eldönteni, melyik csomagológép felel meg leginkább az Ön igényeinek, konzultáljon szakértőkkel. A szakértők tapasztalatuk és tudásuk alapján értékes meglátásokkal és ajánlásokkal szolgálhatnak. Fontos, hogy részletesen írja le az elvárásait, hogy ezen információk birtokában a csomagolástechnológusok mérlegelni tudják a lehetőségeket. Ne feledje, egy jó csomagológép a vállalkozása sikerességéhez is nagyban hozzájárul!