Az élelmiszer csomagológép: trendek és technológiák
18jan

Az élelmiszer csomagológép: trendek és technológiák

A feldolgozóiparban számos élelmiszer csomagológép áll rendelkezésre, amelyek biztosítják, hogy az élelmiszereket biztonságosan csomagoljuk és tökéletes formában szállítsuk a vásárlóknak. Ezek a gépek különböznek az alapján, hogy milyen terméket, milyen technológiával szeretnénk csomagolni, milyen elvárásaink vannak az adott berendezéssel szemben, és milyen lehetőségeink vannak, ami a csomagolást illeti.

A csomagolt élelmiszerek iránti kereslet folyamatosan nőtt az elmúlt évtizedben, és a világjárvány csak tovább fokozta a helyzetet, ami a piac további fellendülését eredményezte. A kényelem iránti igény, a higiéniai megfontolások, valamint a fogyasztásra és főzésre kész ételek népszerűsége, amelyet a változó életmód, a növekvő jövedelmek és a növekvő mobilitás ösztönöz, folyamatosan növeli a keresletet. Egyre több fogyasztó részesíti előnyben a csomagolt élelmiszereket az ömlesztett termékekkel szemben.

Ma már a szupermarketek és az éttermek is a csomagolt alapélelmiszereket, az előre csomagolt salátákat és a konyhakész zöldségeket részesítik előnyben. A napi bevásárlása során megfigyelheti ezt a tendenciát.

Hogyan válassza ki a megfelelő élelmiszer csomagológépet?

Természetesen azt a gépet kell választania, ami a leginkább megfelel az igényeinek, akad azonban pár kritérium, amit érdemes szem előtt tartani.

A gép mérete és súlya. Az élelmiszer csomagológép kiválasztásakor fontos szerepet játszik a gép és a kezelőszemélyzet számára rendelkezésre álló hely. A gép méretének és súlyának meg kell felelnie az Ön létesítményének.

Üzemeltetési és fenntartási költségek. Érdeklődje meg a megvásárolni kívánt gép üzemeltetésének átlagos költségeit. A rendszeres használat rendszeres karbantartást igényel, előfordulhat, hogy alkatrészeket kell javítani vagy cserélni. Legyen tisztában ezekkel a kiadásokkal a beruházási költségek és a megtérülés kiszámításakor.

Könnyű kezelhetőség. Tartsa szem előtt a gépet működtetni szándékozó személyzet készségeit és alkalmasságát. Olyan élelmiszer csomagológépet válasszon, amelyet az üzemeltetői könnyen tudnak kezelni, vagy könnyen betaníthatók a kezelésére.

Rugalmasság (növekedés, változatos termékek). Bár a automata csomagológépet egy adott termékhez vásárolja meg, válasszon olyan gépet, amely rugalmas és sokoldalú, és más termékek csomagolására is alkalmas. Minimális beállításokkal és könnyű átállással. A közeljövőben bővítheti termékválasztékát, és a jelenlegi csomagológépének képesnek kell lennie ennek kezelésére. Például, a legtöbb függőleges tasakológép hibátlanul működik a különböző csomagolandó termékekkel.

A gyártó, forgalmazó megbízhatósága. Bizalomgerjesztő, ha egy gyártó vagy forgalmazó cég jó pár éve jelen van a piacon. Akár más ügyfelekkel is felveheti a kapcsolatot, hogy megismerje tapasztalataikat, és első kézből szerezzen információkat a szolgáltatásokkal és a szervizeléssel kapcsolatban.

Élelmiszer csomagológép az Uniotechtől

Közel két évtizede segítünk ügyfeleinknek kiválasztani vagy megtervezni a célnak legjobban megfelelő élelmiszer csomagológépet és csomagolóanyagot, de integrált csomagolósorok megtervezését is vállaljuk. Az általunk forgalmazott gépekre 1–2 év jótállást biztosítunk, majd a jótállási időn túli szervizelést.

Csomagológépeink és technológiák az élelmiszeripar szolgálatában

Függőleges tasakológépek. Fóliából vagy fóliatömlőből elkészítik a tasakot, megtöltik, majd le is zárják.

Vákuumfóliázó gépek. Ezek az élelmiszer csomagológépek légmentesen lezárják a csomagolást, és ezzel jelentősen megnövelik az élelmiszerek eltarthatóságát.

Zsugorfóliázó gépek. Esztétikus, a csomagolt termékre simuló fólia védi az élelmiszert a portól, szennyeződéstől.

Flow-pack csomagológépek. Vízszintes csomagológépek, amelyek tasakos csomagolást készítenek a futószalagra tett termékek számára.

Övezőgépek. Szalaggal fogják össze a kötegelhető termékeket. Nagy előnyük, hogy alacsony csomagolóanyag-felhasználással és környezetbarát szalaggal olyan csomagolást készítenek, ami minimálisan terheli a környezetet.

Tudta, hogy az Uniotechnél tesztelheti az élelmiszer csomagológépet vásárlás előtt? Kipróbálhatja, hogyan csomagolja a gép az Ön termékét, illetve különböző csomagolóanyagokat is tesztelhet! További információért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!