6 mítosz a stretch fóliáról
04jan

6 mítosz a stretch fóliáról. Ön találkozott már velük?

Mivel a raklapok többségét stretch fóliával csomagolják, a stretch fólia az egyik legkeresettebb csomagolóeszköz. Számos mítosz él róla a köztudatban, amellyel mi is szinte napi gyakorisággal találkozunk. Most lerántjuk a leplet a legelterjedtebb tévhitekről, és meg is magyarázzuk őket!

1. mítosz: A stretch fólia minőségét a vastagsága határozza meg.

Ez az egyik legnagyobb tévedés a stretch fólia kapcsán. A minőség azonban teljesen független a stretchfólia vastagságától, gondoljunk csak a legújabb nano fóliákra, amelyek prémium védelmet nyújtanak a becsomagolt raklapoknak, miközben egészen vékonyak.

2. mítosz: A kézi fóliázás olcsóbb, mint a gépi.

Valójában a kézi fóliázás sok esetben nagyobb költséget jelent, mint a gépi. Ennek oka egyrészt a manuális fóliázás lassúsága a gépihez képest, másrészt a nagyobb csomagolóanyag-felhasználás, továbbá a pontatlanságokból eredő árukár. Egy raklapfóliázó gépet használva Ön biztos lehet abban, hogy minden egyes raklap ugyanolyan magas minőségben lesz becsomagolva, pontosan annyi fóliát fog használni, amennyi szükséges (és nem többet), és a csomagolás olyan ütemben zajlik majd, ahogyan a termelés megkívánja, akár a nap 24 órájában.

3. mítosz: Olcsó fóliával pénzt takaríthat meg.

Az olcsó, alacsony minőségű fóliatermék nem fog Önnek pénzt megtakarítani. Az ilyen fóliákból mindig többet kell majd felhasználni, így amit nyer a réven, elveszti a vámon. Sőt, akár többletköltséget is generálhat azzal, hogy a nem megfelelő tartóerejű fólia miatt árukár keletkezik.

4. mítosz: Ha egy paletta biztonságosnak néz ki, az feltétlenül biztonságos is.

Ne a csomagolt rakomány külalakjából ítélje meg, hogy az adott raklap biztonságosan szállítható-e. Csak egy teszt elvégzése után mondhatjuk el bizonyossággal, hogy megfelelően van-e fóliázva az adott rakat, ez különösen kézi csomagolás esetén igaz.

5. Ugyanaz a fóliatermék mindenféle csomagolási feladatra felhasználható.

Annak függvényében, hogy milyen termékek kerülnek a raklapra, ezeknek milyen a mérete és a tömege, Ön különböző típusú stretch fóliákat használhat, s ha ezt teszi, maximális hatékonysággal csomagolhat. Hogy melyik rakathoz melyik fóliatermék az optimális választás, azt egy csomagolástechnológussal beszélheti meg, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

6. A stretchfóliázó gépek túlságosan drágák.

Nem állítjuk azt, hogy filléres befektetéssel be lehet szerezni egy stretchfóliázó gépet. Viszont sokféle modell létezik a piacon, változatos feladatokra. A klasszikus stretchfóliázó gépeket raklapokhoz, nagy rakományokhoz tervezték, viszont vannak olyan típusok is, amelyekkel egy vagy több doboznyi árut csomagolhatunk. A csomagolási igényeitől függően Ön találhat olyan gépet, amit kisebb befektetéssel is be tud szerezni.

Vegye fontolóra azt is, hogy nem feltétlenül kell megvásárolni a gépet. Az Uniotechnél már 1 hónapra is bérelhet csomagológépet, így nagyobb beruházás nélkül akár a legújabb technológiával is felszerelheti a termelőegységét, raktárát. A csomagológép-bérlet további előnyeiről itt olvashat.

Amikor a megfelelő stretch fóliát keresi a gyors és szakszerű csomagoláshoz, jó tisztában lenni a fenti tényezőkkel. Az általunk forgalmazott stretch fólia jellemző tulajdonsága a kivételesen nagy szakítószilárdság és magas százalékkal bíró nyúlási értéke, mely tekintélyes nagyságú megosztó terhelés elviselését biztosítja. Saját tekercselő üzemünknek köszönhetően egyedi rendeléseket is ki tudunk szolgálni. Ha kézi vagy gépi stretch fóliát keres, akár egyedi fóliaterméket, keressen minket! Nagyobb tétel rendelésénél egyedi árajánlatot adunk.