Miért jó választás a BOPP nyomtatott ragasztószalag?
04okt

Miért jó választás a BOPP nyomtatott ragasztószalag?

A BOPP a biaxiálisan orientált polipropilén rövidítése, amely egy különböző tulajdonságairól ismert műanyag vegyület. Sokoldalúsága miatt számos iparágban használják, a csomagolóiparban népszerűsége évek óta növekvő tendenciát mutat. BOPP fóliából azonban nemcsak fantasztikus tasakok, hanem kiváló ragasztószalagok is készülnek, nyomtatott ragasztószalaghoz pedig kifejezetten remek választás. Lássuk a konkrét előnyöket!

A BOPP nyomtatott ragasztószalag előnyei

1. Nagy szakítószilárdság
A szakítószilárdság az anyag állandó terheléssel szembeni szilárdságára ad felvilágosítást: egy ragasztószalag esetén azt a maximális terhelést mutatja, aminél még nem szakad el. A BOPP szalag más társaihoz képest nagyon nagy szakítószilárdságú szalag.

2. Széles hőmérsékleti tartomány
A nemzetközi, nagy távolságra szállítandó küldemények vagy csomagok esetén általában más-más szalagot használnak ha forró vagy hideg éghajlatra kell a csomagokat szállítani.

A BOPP szalagok jól bírják mind az alacsony, mind a magas hőmérsékletet. A tartomány, amit kezelni képes 0 Celsius-foktól 90 fokig terjed.

3. Lassú öregedés
A BOPP ragasztószalagok kiválóan ellenállnak a ragasztószalagokra jellemző öregedési tényezőknek, mint a szalag színének és tisztaságának halványulása és a ragasztási tulajdonságok gyengülése.

4. Könnyen nyomtatható
Mint tudjuk, az egyedi nyomtatott ragasztószalag fontos szerepet játszik a termékcsomagolásban és a marketingben. Ezért fontos, hogy olyan szalaggal rendelkezzen, amellyel biztonságosan zárhatjuk le a dobozokat. Ezzel együtt könnyen nyomtatható felülettel kell rendelkeznie, amely esztétikailag kifogástalan végeredményt garantál.

A BOPP szalag tökéletes nyomdázást tesz lehetővé, bármilyen összetett és bonyolult kép tökéletesen visszaadható, a nyomtatott kép tartós, nem karcolódik, nem kopik.

5. Ellenálló a vegyi oldószerekkel szemben
A BOPP szalag ellenáll az olyan kémiai oldószereknek, mint az alkohol, az olaj és a zsír. Mindez a BOPP szalag felületére felvitt szilikon- és akrilrétegnek köszönhető.

Miben különbözik a BOPP szalag a többi szalagtól?

Most, hogy már tudjuk, mi a BOPP ragasztószalag, és milyen előnyei vannak, hasonlítsuk össze más ragasztószalag-típusokkal!

PVC ragasztószalag
Az egyik legellenállóbb ragasztószalag. Rugalmas, ideális a csomagok szállítás közbeni rögzítésére és lezárására. Hogy mikor érdemes a PVC, és mikor a BOPP szalagot választani, arról bővebben ebben a blogcikkünkben írtunk.

Kétoldalú ragasztószalag
Bár sokoldalúan használható csomagolóanyag, a kétoldalú ragasztószalag nem használható dobozok lezárására. A BOPP szalaggal ellentétben nem bírja a magas vagy nagyon alacsony hőmérsékletet.

Hot melt ragasztószalag
A hőre lágyuló polimerekből készülő hot melt ragasztószalag az akrilszalaghoz képest nagyobb tapadást biztosít. A hot melt szalag azonban nem ellenálló a nedvességgel, napfénnyel, kémiai oldószerekkel stb. szemben.

Papírszalag
A legjobb választás, ha környezetbarát ragasztószalagot keres. A papírszalag kevésbé terhelhető, könnyebben szakad, akár kézzel is szakítható.

Szálerősített ragasztószalag
Rendkívül erős, az üvegszálerősítésnek köszönhetően nem nyúlik. Kartondobozok erős ragasztásához, kötegeléshez is alkalmas. A magas teljesítményt természetesen az ár is tükrözi, ezek a ragasztószalagok drágábbak.

BOPP nyomtatott ragasztószalag az Uniotechtől

Mivel fontosnak tartjuk a kifogástalan minőséget és megbízhatóságot, BOPP nyomtatott ragasztószalagok gyártásával is foglalkozunk:

  • A nyomtatáshoz házon belül gyártjuk le a klisét lézergravírozó géppel.
  • 3 színes szendvicsnyomtatás.
  • Különböző szélességű szalagok.
  • Különböző hosszúságú szalagok.

 

Öregbítse vállalkozása hírnevét BOPP nyomtatott ragasztószalaggal! Egyedi árajánlatért keresse munkatársainkat!