PVC vagy BOPP ragasztószalag?
13ápr

PVC vagy BOPP ragasztószalag? A legfontosabb tudnivalók

Szeretne egyedi nyomtatott ragasztószalagot használni, de nem tudja, milyen szempontok alapján válasszon? A csomagolódobozok lezárásához használt ragasztószalagok fő tulajdonságainak ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy ne fizessen túl sokat, és mindig a kívánt teljesítményt kapja. A legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell vennie a választásnál, a következők: súly, a csomagolás méretei, a szállítás típusa és a tárolás helye.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amivel találkozunk, hogy mi a különbség a PVC és a BOPP ragasztószalag között. A fő különbség az ellenállás: a PVC nagyobb rugalmasságának köszönhetően ellenállóbb, mint a BOPP (és általában a PP). Ugyanakkor a PVC költségesebb is, mint a BOPP. Mikor, melyiket ajánlott használni?

Lássuk bővebben a szalagok jellemzőit!

PVC ragasztószalag

A PVC (polivinil-klorid) ragasztószalag számos előnnyel rendelkezik. Erős és tartós anyagból készül, amely ellenáll a különböző igénybevételeknek, például a húzásnak, a nyomásnak és az ütésnek.

Rugalmas tulajdonságainak köszönhetően az egyik legellenállóbb ragasztószalag. A polipropilénnél sokkal rugalmasabb anyagának köszönhetően jobban ellenáll a dobozra nehezedő nagyobb terhek súlya által kifejtett nyomásnak. Másrészt drágább, mint a polipropilén szalag.

Ezáltal ideális a csomagok szállítás közbeni rögzítésére és lezárására. Emellett vízálló, megvédi a csomagokat a nedvesség okozta károsodástól szállítás vagy tárolás közben.

Jól tapad a legtöbb felületen, beleértve a kartont, a műanyagot és a fémet is. A PVC ragasztószalag széles hőmérsékleti skálán használható. Könnyű használni, köszönhetően sima és egyenletes textúrájának, amely lehetővé teszi a gyors és hatékony vágást, szakítást vagy adagolást.

Összességében a PVC csomagolószalag megbízható és költséghatékony megoldás a csomagolási és szállítási igények kielégítésére.

BOPP ragasztószalag

A BOPP egy hőre lágyuló polimer, amelyet a gyártás során két irányban nyújtanak, ezzel merevebbé, erősebbé válik. Ez az extra erősség az, ami kívánatossá teszi a csomagolóiparban. Meleg és hideg környezetben (akár fagyasztott áruhoz) is használható, ideális élelmiszeripari csomagolásokhoz, hosszú távú lezáráshoz. Előnyben részesítik a gépi lezárásnál, mivel egységesen jó minőséget biztosít nagy igénybevétel esetén is.

Az egyik leggyakrabban használt műanyag az iparban, és az oldószerekkel szembeni kémiai ellenállóságának köszönhetően alacsony költségű. Nem olyan rugalmas, mint a PVC, ezért kisebb súlyú dobozok lezárásához ajánlott.

A BOPP szalag nem sárgul a napon, és korlátlan élettartammal rendelkezik, így tároláshoz is remek választás. Pénzt és erőforrásokat takaríthat meg, ha olyan csomagolóanyagot vásárol, amelyiknél soha nem kell a készletet kidobnia, mert az anyagok elavultak.

Mi kerüljön a ragasztószalagra?

A ragasztószalag különböző színekkel, nyomatokkal és logókkal cégre szabható, így segítve a vállalkozásokat márkájuk népszerűsítésében és a professzionális arculat kialakításában.

A logó mellett a vállalkozása nevét, valamint néhány elérhetőségi adatot is feltüntethet. Az elérhetőségi információk közé tartozhat a cím, telefonszám, weboldal és/vagy e-mail cím. Különleges kezelési utasítások is szerepelhetnek a szalagon. Például feltüntetheti, ha törékeny az áru, ha óvni kell a nedvességtől, vagy bármilyen más szöveget, amely a csomag kezelésére vonatkozik. Szezonális ragasztószalagot is rendelhet ünnepi üzenettel, promócióval, kuponkóddal a következő rendeléshez, de bármilyen más marketingüzenet is a szalagra kerülhet.

Ön melyik ragasztószalagot választja? Csomagolástechnológusaink segítenek kiválasztani az ideálisat! Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>