Miért érzik egyre többen fontosnak, hogy beszerezzenek egy pántológépet?
13szept

Miért érzik egyre többen fontosnak, hogy beszerezzenek egy pántológépet?

Egy pántológép, hála a legújabb pántolási technológiáknak, figyelemre méltó sokoldalúságot kínál: a hullámkarton kötegek pántolásától kezdve a kartondobozok szoros lezárásáig vagy az áruk raklapokon történő rögzítéséig.

Íme 7 ok, amiért a pántológép nélkülözhetetlenné vált számos iparágban

1. Stabilitás

Nem minden csomagolódoboz illeszkedik tökéletesen a csomagolt termékhez. Ha a dobozok túl vannak töltve, deformálódnak és nehezen rögzíthetők. A pántolás megoldja ezt a problémát, mivel minimális anyagot használ fel a biztonságos rögzítés érdekében, és megakadályozza, hogy a doboz deformálódjon vagy szétrepedjen. A többszörös pántolás akár 50%-kal is növelheti a csomag stabilitását, különösen nehéz rakományok esetén vagy ha a termékek egyenetlenül vannak becsomagolva a dobozba.

2. Rugalmasság

A rakatok minden méretben és súlyban alkalmasak a pántolásra – a laza újságkötegektől a könyves dobozokig vagy a terjedelmes háztartási gépekig. A változó pántméretek és szalagvastagságok a rögzítendő terméktől függően akár 600 kilogramm szakítószilárdságot is biztosítanak. Számos géptípusnál a pántszalag feszessége állítható, hogy a sérülékeny termékeknél szuperlágy pántolásra legyen lehetőség. A gyakran változó termékméretek és paraméterek a legtöbb pántológép esetében nem jelentenek problémát.

3. Sebesség

A sorozatgyártási műveleteknél a kisebb fejlesztések jelentős előnyökkel járhatnak. Például sokkal gyorsabb egy csomagot pántolni, mint ragasztani. Ez növeli az összteljesítményt, különösen a nagyméretű dobozok esetében. A korszerű pántológépek esetében már több olyan kiegészítőt találunk, amelyek a sebesség fokozását hivatottak szolgálni:
méretes pántolószalag tekercsek használata, hogy a gép működését minél ritkábban kelljen megszakítani szalagcsere miatt
dupla szalagadagoló, a gép automatikusan átvált a második tekercsre
ultrahangos hegesztési technológia (Mosca pántológépek)

4. Hatékonyság

A pántolás más szállítmánybiztosítási technikákkal összehasonlítva optimális költség-haszon arányának köszönhetően ideális megoldást kínál. A pántolás stabilizáló tulajdonságai például lehetővé teszik vékonyabb és olcsóbb kartondobozok használatát. A pántolás további gyakorlati előnye, hogy a pántok a be- és kirakodás során hordozóeszközként is használhatók.

5. Tartósság

A pántszalag gyorsan felhelyezhető – és az anyag rendkívül tartós. A szalagok számára nem jelent gondot a hosszú tárolási időszak, sem a kihívást jelentő körülmények, például a fagyasztott termékek a hűtőházban vagy a raklapokra rakott építőanyagoknak a szabadban. A szalagok anyaga nem törékeny, és nem veszít szakítószilárdságából.

6. Dézsmabiztos

Különösen a gyógyszereket, mobiltelefonokat vagy más érzékeny termékeket gyártók számára a pántolás olyan biztonsági zárat biztosít, amelyet szállítás közben nem lehet sérülés nélkül felnyitni és újra lezárni. Ez segít a gyártóknak a lopások megelőzésében, miközben a fogyasztókat is megvédi attól, hogy sérült terméket vásároljanak.

7. Környezetbarát

A csomagolóanyag mennyiségének csökkentése nemcsak pénzt takarít meg, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is. A fenntarthatósági kérdések iránti nagy társadalmi érzékenység idején ez erős érv a vásárlók felé történő kommunikációban.

Tervbe vette egy pántológép beszerzését?

Nézze meg pántológép-választékunkat, ha pedig segítségre van szüksége az ideális modell kiválasztásához, forduljon bizalommal csomagolástechnológus kollégáinkhoz! Kérjen helyszíni vagy telefonos szaktanácsadást!