A stretchfóliázó gép 10 legfontosabb előnye
21szept

A stretchfóliázó gép 10 legfontosabb előnye

A stretchfóliázás biztosítja a dobozok, kisebb-nagyobb rakatok és rakományok védelmét, miközben megóvja az árut a szennyeződésektől, portól, nedvességtől és ütésektől. Amikor a raklapok kézi fóliázása elkezdi csökkenteni a termelékenységet, mert a dolgozóknak alig sikerül a munkanap végéig mindent becsomagolni, akkor meg kell fontolni egy stretchfóliázó gép beszerzését.

Mivel ezek a berendezések komolyabb befektetést igényelnek, nem árt alaposan tanulmányozni, hogy milyen téren nyújtanak segítséget, és hogyan használhatjuk ki őket a lehető legoptimálisabban.

A stretchfóliázó gépnek több előnye van, mint gondolná!

1. Gyorsabb csomagolás
A kézi csomagolásra fordított idő függ az emberi kezelő készségétől, tapasztalatától, fáradtsági szintjétől, a környezeti körülményektől stb. A stretchfóliázó gép lerövidíti a raklapcsomagolás idejét, mivel kiküszöböli az embert lassító tényezők nagy részét.

2. Hatékonyság
A raklapozással megtakarított idő más csomagolási és raktározási feladatokra fordítható. Az adott munkanapon elvégzett több munka növeli a létesítmény teljesítményét.

3. Kevesebb árukár szállítás, árumozgatás közben
A raklapok rakományát célszerű biztonságosan körülfóliázni, hogy védve legyen a szállítás, rakodás közben sérüléstől, csomag elvesztésétől, beázástól, kártevők támadásától. Minél szakszerűbben történik a fóliázás, annál nagyobb védelmet biztosítunk a rakománynak.

4. A magas és szabálytalan raklapok is könnyen csomagolhatók
Kézi csomagolás esetén problémásak a túl magas és a szabálytalan raklapok, ezek fóliázása még több időt és energiabefektetést igényel. A stretchfóliázó gépek esetén azonban léteznek olyan modellek, amelyeket kifejezetten ezeknek a problémáknak a megoldására terveztek. A termelőegységeknek csak meg kell találniuk az igényeiknek leginkább megfelelőt.

5. Kevesebb stretchfólia-felhasználás
A stretchfólia nyújtható csomagolóanyag, a nyújthatóságának megvan az optimális értéke. A gépet egyszerű beállítani a kívánt értékre, és ezt az értéket folyamatosan tudja tartani, bárhány raklapot is kell becsomagolnia. Kézi csomagolásnál azonban lehetetlen eltalálni pontosan ezt az optimális értéket, nem is beszélve arról, hogy ezt órákon át következetesen biztosítsuk.

A kézi és a gépi fóliázás közötti különbség igencsak látványos: kézi csomagolásnál általában 10-20%-kal nyújtják meg a fóliát, míg a gép az eredeti méret 200-300%-áig is képes nyújtani.

6. Kevesebb munkahelyi baleset
A kézi stretchfóliázás ismétlődő és ergonómiailag megterhelő feladat. Minél kevesebb időt töltünk vele, annál kevesebb az esélye a fizikai sérülésnek. A munkahelyi biztonság biztosítása növeli a munkavállalók elégedettségét, és jelentősen csökkenti a betegszabadság vagy táppénz körüli bonyodalmakat.

7. Professzionális megjelenés
Az egyenletesen kifeszített stretchfólia rendezett megjelenésű raklapokat eredményez. A csomagok professzionális megjelenésének fenntartása, különösen a színes stretchfóliát igénylő csomagok esetében, visszahat a vállalat hírnevére. A forgalmazók és a partnerek pozitívan értékelik a jól csomagolt termékeket.

8. Fokozott stabilitás
Az optimálisan felhelyezett fólia nagyon erős és jól rögzíti a raklapokat. A nem megfelelően megnyújtott területek gyenge pontokat hoznak létre, amelyek sérülésre hajlamossá tehetik a rakatokat. Az ilyen gyenge pontok kiküszöbölése növeli a rakomány stabilitását, csökkentve a sérülés, az árukár lehetőségét.

9. Olvashatóbb vonalkódok
Az egyenetlenül megnyújtott, gyűrt fólia homályos felületeket hoz létre, amelyek csökkentik a vonalkód olvashatóságát. Legrosszabb esetben a vonalkódcímkék pontos olvashatósága érdekében rések kialakítására lehet szükség. Egyetlen rés is csökkentheti a raklap stabilitását, és lehetőséget nyújt a dézsmálásra.

Ezzel szemben a raklap egészén egyenletesen felhelyezett stretchfólia lehetővé teszi, hogy a vonalkódok bármelyik helyen leolvashatók legyenek, a csoamgoláson át lehet szkennelni. Könnyebb, egyszerűbb a készletellenőrzés.

10. Költségcsökkentés
A stretchfóliázó gép csökkenti a munkaórákat, a munkaerőköltségeket, a fóliahulladékot és a dolgozók egészségügyi kiadásait. Emellett növeli a termelést, és biztosítja, hogy a raklapok rendezetten és biztonságosan érjenek célba. Összességében csökkenti a költségeket és hozzájárul a bevétel növeléséhez.

Egy stretchfóliázó gép sokkal többet tesz annál, hogy megkönnyíti a csomagolási folyamatot. Ha a stretchfóliázó gép által nyújtott számos előny felkeltette kíváncsiságát, tekintse meg még ma az Uniotech választékát, vagy lépjen kapcsolatba egyik csomagolástechnológusunkkal!