Az 5 leggyakrabban használt csomagológép a világon
29aug

Az 5 leggyakrabban használt csomagológép a világon

Bár sokféle csomagológép létezik, és a csomagolóipar fejlődésével a speciális gépek száma egyre nő, vannak olyan alapgépek, amelyek a világ legkülönbözőbb vállalkozásait szolgálják ki, és különböző iparágakban segítik a csomagolási folyamatokat.

Nincs módunk arra, hogy pontos sorrendet állítsunk fel, melyek a világszerte leggyakrabban használt csomagológépek. Ehelyett a legsokoldalúbb, a legkülönbözőbb vállalkozástípusokat kiszolgáló gépeket mutatjuk be, mégpedig abban a reményben, hogy a kezdő vállalkozások számára kiindulópontot biztosítsunk a megfelelő csomagológép megvásárlásához.

Az alábbiakban, nem meghatározott sorrendben, öt olyan gépet mutatunk be, amelyek ipari, élelmiszeripari, orvosi és kiskereskedelmi csomagolási alkalmazásokban megtalálhatók világszerte.

Ezeket a csomagológépeket világszerte használják

1. Dobozzárók

A hullámkarton doboz ma a világ egyik legnépszerűbb csomagolóanyaga, nem véletlen hát, hogy a dobozzáró gépek is keresettek. A kézi ragasztással szemben a dobozzáró mindig egységes hosszban és mindig középen helyezi fel a ragasztószalagot, gyorsan, precízen.

2. Fóliahegesztők

Az ipari, kiskereskedelmi, gyógyszeripari és élelmiszeripari csomagolásokban számos termék kerül műanyag tasakba, amit fóliahegesztővel zárnak le. A tasakok lezárása elengedhetetlen a csomagolt termék védelméhez és biztonságos szállításához, tárolásához. A gép hő segítségével olvasztja össze a tasak tetejét. Használható kiskereskedelmi egységekben és teljesen automatikus műveletekben.

3. Pántológépek

A pántológépek legnépszerűbb felhasználási területe a nehéz dobozok megerősítése a szállítás és a kereskedelmi értékesítés során. A polipropilén pántolás erős és gyorsan alkalmazható a biztonság növelése érdekében. A pántológépek általában hő segítségével végtelenítik a szalagot, erős, tartós kötést hozva létre.

A pántológépek másik gyakori felhasználási területe a nehézipaban több termék egyesítése és a termékek szállításhoz való rögzítése. A kötegelés nagyszerű lehetőség hosszabb tárgyak, például fűrészáru és fémrudak rögzítésére.

4. Tasakoló gépek

Bármilyen kis méretű terméket becsomagolnak a pékárutól az apró alkatrészeken át egészen a por állagú termékekig. A tasakoló gép síkfóliából tasakot készít, vannak olyan modellek is, amelyek különböző méretű tasakok előállítására is alkalmasak. Rendkívül praktikus csomagológép, amit egy kisebb vállalkozás is megengedhet magának.

5. Stretchfóliázó gépek

A stretchcsomagoló gépek világszerte megtalálhatók a nagy raktárakban. A legtöbb vállalkozás akkor dönt a raklapfóliázás gépesítése mellett, amikor a termelés meghaladja a napi 8-12 raklapot. A stretchfóliázó gépnek vannak kisebb változatai is, amelyekkel dobozokat, kisebb rakatokat, nagyobb méretű tárgyakat lehet fóliázni – ezt különösen a webáruházak, logisztikai cégek tudják hasznosítani.

Önnek milyen csomagológépre van szüksége? Keressen minket, rendelkezésére állunk helyszíni és telefonos csomagolástechnikai szaktanácsadásra>>