Papír térkitöltők webáruházak számára a fenntarthatóság jegyében
22aug

Papír térkitöltők webáruházak számára a fenntarthatóság jegyében

Ahogyan az internetes rendelések egyre népszerűbbé váltak, úgy nőtt a környezetbarát csomagolás és termékek iránti fogyasztói igény is. A csomagolás összetevőit, kezdve az elsődleges csomagolástól, ami közvetlenül védi a terméket, a másodlagosig (pl. csomagolódoboz) és a védelmet biztosító térkitöltőig, mindegyiket figyelembe kell venni. Ma már széles választék áll rendelkezésre, hogy fenntartható alternatívát használhassunk a csomagolás minden egyes összetevőjéhez.

Mi a térkitöltő, és hogyan használják?

A térkitöltő feladata, hogy kitöltse a csomagolásban lévő üres helyeket, és megvédje a terméket a szállítási folyamat során a túl nagy mozgástól. A vásárlók megszokták, hogy polisztirol (PS) chipsszel, műanyag légpárnákkal, műanyag buborékfóliával stb. töltött csomagokat kapnak. Ezek az anyagok nem feltétlenül a fenntarthatóság jegyében készülnek, és előnyeik nagy részével, például kis tömeg, könnyű kezelhetőség vagy gazdaságosság, ma már más térkitöltő anyagok is rendelkeznek.

A papír fenntartható térkitöltési lehetőségeket kínál:

  • A papír akár hatszor is újrahasznosítható.
  • A fogyasztók a papírt részesítik előnyben, és a kiváló minőségű termék kísérőjeként tekintenek rá.
  • A megfelelő papírcsomagolás segít a márkaépítésben, a vásárlói bizalom fenntartásában.
  • A fenntartható módon beszerzett és előállított papír segít Önnek a teljesen fenntartható csomagolási folyamat kiépítésében.

 

4 papírból készült térkitöltő

1. Papírpárna

A könnyű, ellenálló papírpárnák könnyen formázhatók bármilyen termék köré. Ez a fenntartható csomagolás tökéletes a kényes tárgyak és a nehéz ipari áruk biztonságos csomagolására egyaránt. A papírpárna-gyártó gépek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy átalakítsák a 100%-ban újrahasznosított, újrahasznosítható és biológiailag lebomló papírt térkitöltő párnákká, ezzel elérve az eredeti térfogat akár 80-szorosát is.

2. Perforált karton térkitöltő

Számos előnye mellett a hullámkarton még térkitöltőnek is kiváló! A kartonlapokból készült dekorlemezek elsősorban körültekeréshez nyújtanak biztonságos és esztétikus alternatívát. A rugalmas lemezek kiválóan alakíthatók, rendkívül strapabírók és használt kartonból házilag is gyárthatók egy Cushion Pack papíraprító gép segítségével. Törékeny termékek (pl. üvegpalackok) becsomagolására is alkalmas.

3. Hullámos térkitöltő karton csíkok

A lemezes karton térkitöltő lazább változata, amellyel a szabálytalan alakú tárgyak is tökéletes biztonságban lesznek a doboz belsejében, mivel a kisebb üregek is kitölthetők a segítségével.

4. Karton térkitöltő chips

A klasszikus polisztirol (PS) chips környezetbarát változata. Az apró kartonlapocskák akár hulladék kartonlapokból is gyárthatók, a Cushion Pack papíraprító gépcsalád megfelelő tagjával. Érdemes megfontolni a térkitöltők házon belül történő gyártását, mivel a ezek szállítása a csomagolási egység nagyságából adódóan nehézkes és drága lehet futárszolgálattal.

Környezetbarát térkitöltőt keres?

Segítünk meghatározni, hogy melyik térkitöltő opció felel meg leginkább az Ön igényeinek, és támogatjuk elkötelezettségét a fenntartható e-kereskedelem iránt! Személyes vagy telefonos szaktanácsadásért keresse kollégáinkat>>