Sajtok csomagolása: melyik élelmiszer csomagológép a legalkalmasabb?
26júl

Sajtok csomagolása: melyik élelmiszer csomagológép a legalkalmasabb?

Ahhoz, hogy a sajtot a lehető legjobban csomagoljuk, elengedhetetlen a megfelelő csomagológép kiválasztása. Általában a vákuumfóliázó gépet tartják a legjobb megoldásnak erre a feladatra, de nem ez az egyetlen élelmiszer csomagológép, amely alkalmas a sajtok higiénikus, esztétikus és minden további szempontot kielégítő csomagolására. Milyen egyéb lehetőségek vannak, és hogyan lehet kiválasztani a legmegfelelőbb gépet?

Mi határozza meg a sajtcsomagoló gép kiválasztását?

A piacon számtalan sajtfajta létezik, és mindegyik típus különböző tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a csomagolási technikáknak is különbözőnek kell lenniük, elsősorban a következőkre vonatkozóan:

  • a sajt állaga: kemény vagy lágy
  • az érlelés mértéke
  • a frissesség szintje

 

Hogy biztosra menjenek, általában a vákuumcsomagolást részesítik előnyben, amely rendkívül biztonságos, és a legjobban képes hosszú ideig megőrizni az élelmiszerek, különösen a friss élelmiszerek ízét és érzékszervi tulajdonságait.

Számos más típusú sajtcsomagoló gép is létezik azonban, amelyek alkalmasak e termékek tartósítására.

Élelmiszer csomagológépek sajttípusok alapján

A sajtok különleges csomagolást igényelnek, amely egyszerre funkcionális és esztétikus.

Kemény sajtok

A kemény sajtok, például a parmezán esetében a legmegfelelőbb csomagológépek a vákuumfóliázó és a zsugorfóliázó gépek, amelyek különösen alkalmasak szilárd termékek csomagolására.

A vákuumcsomagoló gépeket széles körben használják, mivel biztosítják az élelmiszerek valamennyi érzékszervi tulajdonságának nagyon hosszú ideig történő megőrzését.

A zsugorfóliázó gépek szintén ideálisak kemény sajtok csomagolására. Kinézetre nagyon hasonló csomagolást kapunk, mint a vákuumfóliázó esetében, a lényegi különbség az, hogy a vákuumfóliázó a csomagolás előtt eltávolítja a csomagolásból a levegőt. Zsugorfóliázás során a sajtot egy speciális fóliába csomagolják, amely hőforrás hatására összehúzódik, amíg tökéletesen rá nem tapad magára a termékre.

Reszelt sajt

A reszelt sajtok esetében, tekintettel a porszerűhöz hasonló állagra, a legmegfelelőbb csomagológép kétségtelenül a függőleges tasakológép. Az általunk forgalmazott függőleges tasakolók innovatív zárórendszerrel rendelkeznek, amely a tasakokat gyorsan és pontosan, teljesen biztonságos hermetikus zárással zárja le.

Lágy sajtok

A lágy sajtok, például a mozzarella, nagyon friss termékek, amelyeket rövid távon kell tartósítani: a csomagolásnak biztonságosnak, ugyanakkor könnyen nyithatónak kell lennie.

Ezért az ilyen típusú sajtok esetében a flow-pack csomagológép a legjobb megoldás. A csomagolási folyamat lényege, hogy a termék közvetlenül egyetlen csomagolófóliába kerül, amelyet aztán három ponton lezárnak, két keresztirányú és egy hosszirányú hegesztéssel.

Az eredmény egy tipikus párna alakú csomagolás lesz, amely az egyedileg csomagolt mozzarella termékekre jellemző. Biztonságos, ugyanakkor könnyen felnyitható, ennek a csomagolásnak köszönhetően a sajt tökéletesen védve van a külső, környezeti hatásoktól, és teljes frissességében fogyasztható.

Hatékonyabb sajtcsomagolás? Válassza a teljesen automata élelmiszercsomagoló gépeket!

Amikor a legjobb típusú sajtcsomagoló gépet választja ki vállalkozása számára, fontos, hogy figyelembe vegyen minden tényezőt, például a funkcionalitást, a hatékonyságot, és az összköltséget is tudja kiszámítani. Alapos megfontolással, tervezéssel és a megfelelő csomagolástechnológus partnerrel megtalálhatja a tökéletes megoldást, amely minden szükséges kritériumnak megfelel, hogy a gépnek a gyártósorba történő integrálása után is biztosítsa a sikert! További információért, szaktanácsadásért vegye fel a kapcsolatot velünk>>