EUR-EPAL raklapok az Uniotechtől: 5 fontos tény
07jún

EUR-EPAL raklapok az Uniotechtől: 5 fontos tény és 1 akció!

Új termékkel bővült az Uniotech palettája, elkezdtük az EUR-EPAL raklapok forgalmazását! Az EUR-EPAL raklap (más néven EPAL raklap vagy Euro, EUR raklap) a logisztikai ágazat nagy részének alapvető hordozóeszköze. Naponta mintegy 450-500 millió (!) darab ilyen raklap van forgalomban, és nem véletlenül. A raklap robusztus, megbízható, javítható és könnyen elérhető a kívánt mennyiségben.

A termék bevezetését egy akcióval ünnepeljük meg, lásd lentebb!

Az alábbiakban felsoroljuk a raklapok legfontosabb jellemzőit.

1. EUR-EPAL raklap méretek és szabványok

Az EUR-EPAL raklap fő előnye, hogy egy szabványosított raklap, amely a beszállítótól függetlenül garantál bizonyos jellemzőket és tulajdonságokat. Ezek a következők:

Méretek: 1200x800x144 mm
Statikus terhelhetőség: 4000 kg
Dinamikus terhelhetőség: 1500 kg
Súly: kb. 25 kg
Ferde sarkok
5 polc, 3 csúszka, 9 préselt tartó tönk
Szabványosított szögek

A rövidítések és a különböző logók a tönkökön minden szükséges információt tartalmaznak a raklap eredetéről: a kezelt fa származási országa, származási régió, a raklap hőkezelésen esett át, illetve hogy a fát kéregtelenítették.

2. Sokoldalú teherbíró

Az EUR-EPAL raklap erősségéről és megbízhatóságáról ismert, gyakori használatra tervezett. Az a tény, hogy a törött raklapok javíthatók, szintén jelentősen meghosszabbítja az élettartamát. A raklapot elsősorban áruszállításra használják, és robusztusságának köszönhetően dinamikusan 1500 kg-ig, statikusan pedig 4000 kg-ig terhelhető. Ezek a számok az egyik legstabilabb szabványos raklappá teszik, és garantálják a biztonságos elosztást és szállítást számos termék esetében.

Raklapjaink az UIC 435-2 szabvány szerint készültek.

3. Könnyen kezelhető és szállítható

Az EUR-EPAL raklap kialakítása rendkívül egyszerűvé teszi a használatát. A 4 utas kialakításának köszönhetően a raklap minden oldalról megközelíthető gyakorlatilag minden típusú targoncával és rakodótargoncával az optimális rakodási kényelem érdekében.

Az Euro raklapok méretei még a targoncák belső méreteinek szabványosításához is vezettek.

4. Fenntartható megoldás

A szabványos 1200x800x144 mm-es raklap hozzájárul a környezetvédelemhez és különösen a körforgásos gazdasághoz. Mivel a fa javítható és újrahasznosítható, a raklapok is azok. A raklapok javításával és újrafelhasználásával részt veszünk az erdőirtás elleni küzdelemben azáltal, hogy csökkentjük a kitermelt fák számát.

5. Korlátlan csereképesség

Az Euro raklap egyik legnagyobb előnye, hogy az európai raklapkészleten belül cserélhető. Ez a logisztikai pool a gyártók, a forgalmazók és a logisztikai szolgáltatók közötti partnerség.

Az Európai Raklap Szövetség (EPAL) és a Rail Cargo Austria (RCA) 2014. november 1-én megállapodást írt alá a korlátlan csereképességről. A megállapodással a két szervezet véget vetett a 2012. december óta húzódó vitáknak, és megteremtette a működőképes európai raklap pool alapjat. A felek abban is megállapodtak, hogy azok a rakodólapok, amelyek hosszanti oldalán vagy egyik tönkjén az EPAL vagy EUR jelölés található, azok korlátozás nélkül azonnal cserélhetők.

Így megoldás született a logisztikai erőforrások és a csomagolások egyesítésére a különböző logisztikai szereplők között. Ez a megoldás számos előnnyel jár, például optimalizálja a szállítási és tárolási költségeket, csökkenti a CO2-kibocsátást és a törés, rongálódás kockázatát az ügyfél telephelyén.

EUR-EPAL raklapok bevezető, akciós áron!

Jöjjön a beharangozott akció:

  • Amennyiben kamionos tételben (660 darab vagy a felett) rendel, kiszállítva 4400 Ft-os darabárat tudunk biztosítani.
  • Kisebb mennyiség esetén (minimum 20 darab) a telephelyünkön 4400 Ft-os darabáron tudja megvásárolni.

 

Az akció 2023. június 16-tól július 15-ig tart!

További információért keresse kollégáinkat>>

CÍMKE: