7 tipp a félautomata stretchfóliázó gép hatékony használatához
27dec

7 tipp a félautomata stretchfóliázó gép hatékony használatához

Az újonnan megvásárolt stretchfóliázó gép kezelési kézikönyvvel érkezik, amelyik nagyrészt a gép beüzemeléséről, kezeléséről és hibaelhárításáról szól. Arra azonban nem szokott kiterjedni, hogy mit kell tudni egy biztonságosan szállítható rakomány előkészítéséhez, mire kell figyelni, ha optimális eredményt akarunk elérni.

Nem véletlenül van ez így. Minden rakomány más és más, különbözik forma és tömeg szempontjából, más csomagolási követelményei vannak egy nagy térfogatú, de könnyű rakatnak, és megint mások egy kicsi, de súlyos rakománynak. Másként kell eljárni, ha ugyanolyan termékekből építünk raklapot, és másként, ha különböző termékek kerülnek egy rakatba. A kellően merev rakományegység előállításához számos paramétert kell figyelembe venni: a rakomány magasságától függően a fordulatok számát, az átfedést, a csomagolási gyorsaságot, a kötözési arányt és a fólia típusát.

Összegyűjtöttünk 7 tippet a stretchfóliázással, a fólia szakadásával és a stretchfóliázó gép beállításaival kapcsolatban, amelyeket reméljük, hasznosítani tud majd a biztonságosan szállítható rakományok csomagolásakor.

Így lesz optimális a stretchfóliázó gép működése

1. A stretchfólia kiválasztásánál ne az ár legyen a döntő opció. Az „akciós” fóliák több kárt okoznak, mint hasznot. Vásároljon minőségi fóliát, amivel biztosítani tudja az áru épségét. Úgy is mondhatjuk, hogy a stretchfóliázás célja az áru védelme, és nem a csomagolási költségek csökkentése. Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy ne figyeljen oda a költséghatékonyságra! Az Uniotech által gyártott stretchfóliák nagy nyújthatóságuk miatt a fajlagos anyagköltséget jelentősen csökkenthetik. Mivel egyenesen a gyártótól szerezheti be ezeket a fóliatermékeket, biztos lehet abban, hogy a legjobb áron vásárolja a minőségi stretchfóliát. Tekintse meg stretchfóliáinkat itt>>

2. A stretchfóliázó gépet kezelők gyakran úgy akarják elkerülni a fólia szakadását, hogy alacsonyabbra állítják a feszítőerőt. Ez a fólia által kifejtett visszatartó erő csökkenését jelenti, amit ki lehet egyensúlyozni a rétegszám növelésével. Ha azonban ez elmarad, megnő a kockázata annak, hogy árumozgatás, szállítás során a rakomány megsérül.

3. Általában minél vékonyabb a fólia, annál kisebb feszítőerő alkalmazható. Előnyújtott fólia esetén kérje szakember segítségét a megfelelő gépbeállításokhoz.

4. A legtöbb rakományt a tetején és az alján több réteg fóliával csomagolják, mint középen. Ha az így csomagolt rakatoknál nem adódnak problémák szállítás közben, akkor a középen használt rétegszám elegendő a teljes rakomány szintjén is. Ebben az esetben csökkenthető a csomagoláshoz használt fólia mennyisége.

5. A csomagolás a rakomány típusának megfelelő visszatartó erőt kell biztosítson. Ha a csomagolás visszatartó ereje a tehetetlenségi erőkkel nem áll arányban, a raklapon elhelyezett rakomány szétcsúszhat, széteshet, sérülhet.

Ajánlott visszatartó erő (hozzávetőleg):

  • nagyon könnyű rakományok: 0,9–2,3 kg
  • közepesen nehéz, stabil rakományok: 2,3–3,2 kg
  • nehéz, instabil rakományok: 3,2–5,4 kg
  • nagyon instabil rakományok: 5,4–9,1 kg

 
A visszatartó erő mértéke a hatékony stretchcsomagolás kritikus mérőszáma. Különböző módszerek és eszközök állnak rendelkezésre a meghatározásához. Ne bízza találgatásokra, a meghatározásánál kérje szakember segítségét!

6. Amikor a stretchfóliázó gépet új rakományhoz állítja be, kezdje a forgótányér sebességével. Olyan sebességet válasszon, amelyet a rakomány kezelni tud, nem esik le a tányérról forgáskor.

7. A stretchfólia típusa és vastagsága, az előfeszítés szintje, a fólia adagolórendszer sebessége és a tekercselési erő beállítása összetett feladat. Fárasztó és időigényes munka. Ne számítson arra, hogy 30 perc alatt meg tudja csinálni. Ha biztosra akar menni, kérje szakember segítségét, az Uniotechnél szívesen válaszolunk a kérdéseire>>