5 helyzet, amikor a stretchfólia felhelyezése külön figyelmet igényel
20dec

5 helyzet, amikor a stretchfólia felhelyezése külön figyelmet igényel

Itt az Uniotechnél a stretchfóliázó gépek széles választékát forgalmazzuk, és több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezünk, ezért elmondhatjuk, hogy ezek a csomagológépek nem ismernek lehetetlent, a csomagolások széles skáláját meg tudják valósítani. Azt is mondhatnánk, ami rákerül a forgótányérra, azt be is csomagolják. Ettől függetlenül vannak olyan csomagolási igények, amelyek speciálisak, és a stretchfólia felhelyezése különleges megoldásokat igényel.

Hogyan igazítsuk hozzá a stretchfóliázást csomagolási igényeinkhez?

1. A stretchcsomagolással kapcsolatos legjelentősebb potenciális probléma akkor merül fel, amikor maga a csomagolási folyamat hozzájárulhat a veszélyes helyzet kialakulásához. A legjobb példa erre a veszélyes anyagok, például robbanóanyagok stretchcsomagolása. A robbanóanyagok és más veszélyes anyagok stretchcsomagolása komplex feladat, mert bizonyos esetekben a fólia letekerése statikus kisülést generál, ami számos robbanóanyag és más veszélyes anyag esetében jelentős problémát jelent.

2. A nehéz rakományokat csomagoló automata stretchfóliázó gépek az anyagmozgató berendezések, különösen a szállítószalagok bizonyos beállításait igényelhetik. Egy forgótányéros stretchfóliázó akár 2 tonna tömegű rakatokat is képes kezelni, 2 tonna felett azonban már ajánlott forgókaros modellt választani, ahol a fóliázó kar mozog a rakat körül, amíg az egy helyben marad. Jó megoldás még az önjáró stretchfóliázó, amelyik a faiparban, építőiparban használatos raklapokkal is megbirkózik, az extra nagy rakományokat is becsomagolja.

3. A szokatlan méretű és alakú tárgyak, mint például a gépjárművek kipufogócsövei, gyakran más típusú csomagolási rendszert igényelnek, vagy a csomagolás kialakításához és anyagához való alkalmazkodást. A hosszú, szálas termékek burkolására, illetve összefogására általában a spirális fóliázó gép a legalkalmasabb, aminek gyűrűjében a fólia körkörös mozgást végez, így alakul ki a bandázs vagy a teljes burkolás.

4. A folyadékok csomagolásánál figyelembe kell venni, hogy esetükben a legtöbb szilárd raklapos rakománytól eltérő dinamika érvényesül. Egyszerűen fogalmazva, ahogy a raklapos rakományra a teherautó mozgásának ereje hat, a folyadék mozog, és hat a tartály falaira. A tartály a mozgás során hatást gyakorol a visszatartó stretchfóliára, és erőt fejt ki rá. A folyadékok gyakran nagyobb visszatartó erőt igényelnek a raklapon, hogy kezelni tudják a azt a mozgást mozgást, amely a teherautó megállásakor, indulásakor vagy fordulása során jelentkezik.

5. A magas páratartalom vagy a trópusi környezet megviseli a hullámkartont. Nedves körülmények között a dobozok falai 30 nap után jelentősen meggyengülnek, és akár 30-40%-ot is veszíthetnek szilárdságukból, ami a raklap rakományának széteséséhez vezethet. Ha a hullámpapír megadja magát, akkor a stretchfóliának nincs mit megtámasztania, és a továbbiakban nem garantálható a rakomány biztonságos szállítása.

A stretchcsomagolás a raklapos áru legnépszerűbb csomagolási módja, melynek alapelvei minden esetben érvényesek, csak biztosítanunk kell a feltételeket. A legfontosabb, hogy a visszatartó erő mértéke helyesen legyen beállítva, az áru megfelelően legyen a raklaphoz rögzítve, és minőségi stretchfóliát válasszunk. Csomagolástechnológusaink a folyamat összes lépésénél segítséget tudnak nyújtani, forduljon bizalommal hozzánk>>