előnyújtott stretch fólia előnyei
30nov

Az előnyújtott stretch fólia előnyei

Az előnyújtott stretch fólia olyan polietilén fólia, amelyet a gyártás során addig nyújtottak, amíg majdnem elszakad, így felhasználáskor már nem kell nyújtani. Ez lehetővé teszi, hogy a stretch fólia szorosabb, stabilabb csomagolást biztosítson, nagyobb csomagolási teljesítményt és megbízható tartást adjon az áruknak a szállítás során. Az előfeszített fólia jobban teljesít a kézi csomagolási alkalmazásoknál, mivel a csomagoló személyzetnek kevesebb energiára van szüksége a megfelelő mennyiségű csomagolás elvégzéséhez. A csomagolás kevésbé fárasztó, és a munkahelyi sérülések kockázata is csökken.

Mit jelent az, hogy az előnyújtott stretch fólia jobban teljesít?

Az előfeszítés eredményeként a fóliatekercsek könnyebbek lesznek, tekercsenként kétszer annyi fóliát tartalmaznak, ami sokkal nagyobb fóliahosszúságot biztosít, mint a hagyományos raklapfóliák. A fólia körülbelül 50%-a szükséges, ezért kevesebb környezeti hulladék keletkezik a jó eredmény eléréséhez. Ebből kifolyólag kevesebb a környezetvédelmi termékdíj is!

Előnyújtott stretch fóliával a csomagolási idő is lerövidül, az egységrakatok csomagolási ideje akár 30%-kal is csökkenthető.

Miért éri meg előnyújtott stretch fóliát használni?

Stabil rakomány
Az előnyújtott fólia számos előnnyel jár, de a legfontosabb előnye a rakomány nagyobb stabilitása a szállítás során. Az előnyújtott fólia erősebb és nagyobb tartóerővel rendelkezik, mint a hagyományos, nem előfeszített fóliák. Képes ellenállni több be- és kirakodási helyzetnek anélkül, hogy az áru elmozdulna, és számos különböző fuvarozási forgatókönyv esetén is megőrzi a tartóerejét.

Kisebb költségek
Előnyújtott fóliával 50%-kal kevesebb fóliát használ, mint hagyományos fóliák esetében, márpedig az anyagcsökkentés költségmegtakarítást jelent. Az előnyújtott fóliára való áttéréssel akár 40%-os költségmegtakarításra is számíthat. Az anyagfelhasználás csökkenése a környezet számára is kedvezőbb, mivel kevesebb hulladékot kell kidobni.

Nem nyúlik tovább
Hagyományos fóliák esetén megtörténhet, hogy a fólia megnyúlik, ezért több fóliára van szükség a csomagolás befejezéséhez. Ez az előnyújtott változattal nem történhet meg.

Könnyebb a kézi csomagolás
A hagyományos fóliát 100-150%-ig kell nyújtani a szükséges tartóerő eléréséhez, amit lehetetlen tökéletesen elérni, ha kézi felhelyezésre hagyatkozik. Az előnyújtott fóliát könnyebb felhelyezni kézi csomagolás esetén, mivel a tekercsek súlya kevesebb, mint fele a nem előfeszített fóliákénak, és kisebb fizikai erőt igényel a megfelelő eredmény elérése.

Ellenállóbb a sérüléssel, szakítással szemben
Az előnyújtott stretch fólia ellenállóbb a sérüléssel, szakítással szemben, segít elkerülni a tekercsek sérülését, ha rosszul kezelik és leejtik. Az áruk sértetlenül jutnak el a rendeltetési helyükre, ezáltal megspórolja a veszteségeket és a visszaküldött termékeket, ami végül költségmegtakarításhoz vezet.

Kiváló tapadás
Mivel az előnyújtott stretch fólia kiválóan tapad, a fólia vége biztonságosan rögzíthető a rakományhoz, nem fog lassan kibomlani, nem fog a rakomány széteséséhez vezetni. Szabálytalan rakatok esetén is remekül használható az öntapadásnak köszönhetően.

Eddig hagyományos stretch fóliát használt?

Szívesen kipróbálná az előnyújtott stretch fóliát? Ha segítségre van szüksége a legjobb csomagolási megoldások kapcsán, vegye fel velünk a kapcsolatot már ma, készséggel állunk rendelkezésükre helyszíni és telefonos csomagolástechnikai szaktanácsadásra!