Saját gyártású stretch fólia termékeink
06dec

Saját gyártású stretch fólia termékeink: a legjobb fólia a legjobb áron

Nagy szakítószilárdságú stretch fóliák és kiváló minőségű fóliatermékek nagy választékát kínáljuk változatos alkalmazásokhoz. A csomagolási feladatok sokfélék, a mi célunk pedig az, hogy megtaláljuk az ideális megoldást partnereink csomagolási igényeihez. Mi alapján válasszuk ki a legmegfelelőbb fóliaterméket, ami minőség és ár szempontjából is ideális?

A piacon található stretch fóliák sokfélék, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, két fő típusról beszélhetünk: kézi és gépi stretch fóliáról, attól függően, hogy a fóliát hogyan helyezik fel a termékre. A többi variáció a méretekre, a gyártásra és az alkalmazásra összpontosít. Például a nyeles (vagy gránát) stretch fólia szélessége kicsi, kis méretű termékek csomagolásához készül.

Kézi vagy gépi stretch fólia?

A kifejezetten kézi csomagoláshoz tervezett stretch fóliát kézi stretch fóliának nevezzük. Jellemzően kisebb volumenű csomagolási műveleteknél alkalmazzák. A kézi stretch fóliás csomagolás hatékonyságát azonban rendszeresen újra kell értékelni a gépi csomagolásra való átállás előnyeinek fényében.

A stretchfóliázó géphez használt fólia a gépi stretch fólia. A gépi fóliák sokkal nagyobb tekercsekben érkeznek, mint a kézi stretch fólia, mivel a gépek nagyobb kapacitással rendelkeznek, és nem kell aggódni a sérülések vagy a nehéz fóliatekercsek emeléséből adódó túlterhelés miatt. A gépi stretch fóliát forgótányéros, forgókaros, forgógyűrűs, önjáró vagy spirális stretchfóliázó gépekhez használják. Ezek a gépek következetesebb csomagolást, biztonságosabb rakodást, szállítást és kevesebb csomagolóanyag-fogyasztást tesznek lehetővé.

Előnyújtott stretch fólia

Az eleőnyújtott stretch fóliát gyártási folyamata során megnyújtják. A nyújtás különböző mértékű lehet, akár az ellenállási pontjáig is nyújthatják. A végeredmény egy vékonyabb fólia, aminek magasabb az ellenállása, jobb a tapadóképessége, jobban stabilizálja a rakományt. Megfelelő használat esetén megtakarítást érünk el vele. Különösen ajánlott kézi csomagoláshoz, mivel könnyebb vele csomagolni.

Nyeles stretch fólia

Kézi stretch fólia, a nyél a papírcséve hosszabbra hagyásával alakul ki, ezzel könnyítve meg a felhasználást. Mini vagy gránát fóliának is nevezik. Kis szélességű fólia, amivel jellemzően kis méretű termékeket lehet kötegelni, például csöveket, lambériát, szegélyelemeket, de csomagolhatók vele kisebb elektronikai cikkek, könyvek, CD-k is.

Színes stretch fólia

Segíti a rendszerezést és a színkódolást, a leltár dátumozásához is felhasználható. A fekete fólia akkor is tökéletes választás, ha az árut védeni kell a kíváncsi szemek elől.

Stretch fólia termékeink raktárról elérhetőek fekete, fehér és kék színben is.

A stretch fólia kiválasztása

A megfelelő stretch fólia kiválasztása nagyban függ a szállítandó árutól. Azonos vagy különböző termékek kerülnek a raklapra? A cél az, hogy a lehető legalacsonyabb költséggel, biztonságosan eljuttassuk termékeket a célállomásra. Az Uniotech kínálatában számos különböző típusú stretch fólia található, mindegyik sajátos minőséggel rendelkezik, így mindig van olyan stretch fólia, amely megfelel az Ön rakománytípusának.

Teljesen természetes, hogy egy termelőegységben nem a raklapcsomagolásnál használt stretch fólia az első számú prioritás ügyfeleink számára. Megértjük ezt. Ugyanakkor látjuk, hogy a raklapok stabilitása, a sérülések megelőzése és a rugalmas csomagolási folyamatok mindenkinek fontosak, és állandóan napirenden vannak. Az Uniotech teljes mértékben megszabadíthatja Önt ettől a tehertől. Nemcsak tanácsot tudunk adni Önnek az alkalmazásához megfelelő stretch fóliát illetően, hanem azt zökkenőmentesen integrálni is tudjuk az Ön folyamataiba. Oly módon, hogy optimálisan stabil raklapokat és folyamatosan minőségi, hibák nélküli csomagolási folyamatot kapjon.

A közúti áruszállítás növekedése miatt a raklapok stabilitása iránti igény az elmúlt években csak nőtt. A nem stabil raklapok jelentős hatással lehetnek a biztonságra, a hatékonyságra és a költségekre. Segítünk csökkenteni ezeket a kockázatokat.

Mindig a fenntartható megoldásokat keressük. A raklapok optimális csomagolása révén soha nem használunk a szükségesnél több fóliát. Ez azért is előnyös, mert alacsonyabb költségeket is jelent, és persze lényegesen kisebb CO2-lábnyomot jelent, mint a hagyományos stretch fólia esetében.

Minden eset egyedi, és célunk közös: a termékei biztonságosan és a lehető legalacsonyabb költséggel jussanak el a rendeltetési helyükre. Feltérképezzük az üzem csomagolási folyamatát és igényeit, és javaslatot teszünk Önnek a javításra és a megtakarításra. További információért forduljon kollégáinkhoz>>