vízszintes stretchfóliázó gép
17nov

Mit tud a vízszintes stretchfóliázó gép, amit más berendezés nem?

Úgy érzi, hogy csomagolóüzeme nem olyan produktív, mint amilyen lehetne? A legtöbb vállalkozás fejlődésének legnagyobb akadálya az automatizálás hiánya, különösen a kisebb vállalkozások esetében. Ha lépést akar tartani a technológiaalapú piacon, az automatizálás elengedhetetlen. Az automatizálás lehetővé teszi, hogy több munkát végezzen el egy nap alatt, és biztosítja, hogy az említett munka a lehető legjobb minőségű legyen. Sokféle automata csomagológép létezik, és legtöbb esetben a stretchfóliázó gép a megoldás – hiszen ez a legelterjedtebb raklapcsomagoló gép.

A stretchfóliázó gépnek van egy speciális típusa, a vízszintes vagy spirális fóliázógép, amire akkor lehet nagy szükség, ha az Ön vállalkozása nem szabványos méretű termékeket csomagol. De haladjunk lépésről lépésre!

A stretchfóliázó gépek szerepe az automatizálásban

Egy nagyobb raktár esetén elengedhetetlenek a stretchcsomagoló gépek. A rakományok stretchfóliázásának számos előnye van. Egész egyszerűen a raklapos rakományok stretchfóliázása az egyik legjobb módja annak, hogy biztonságban tartsuk őket a szállítás során. Ennek oka, hogy a stretchfóliázás megvédi a rakományt a sérülésektől, a széteséstől és az olyan szennyeződésektől, mint a por és a nedvesség. Sok kisebb vállalkozás kézzel csomagolja a rakományait, de tagadhatatlan, hogy sokkal hatékonyabb, ha egy gépre bízza a folyamatot. Ha stretchcsomagoló gépeket használ rakományai becsomagolásához, az javíthatja a biztonságot, illetve időt és pénzt takaríthat meg a rakományonként felhasznált fólia mennyiségének csökkentésével.

A stretchfóliázó gépeknek két fő típusa van: félautomata és automata. A félautomata gépekhez egy kezelő jelenlétére van szükség. A kezelő feladata, hogy a rakományt a gépre helyezze, a fóliát a rakományra rögzítse, majd a csomagolási ciklus végén levágja a fóliát. Ezt követően a gép átveszi a feladatot, és becsomagolja a rakományt. A félautomata gépekkel ellentétben az automata stretchcsomagoló gépek szinte semmilyen emberi beavatkozást nem igényelnek. A rakományt egy szállítószalag szállítja a géphez, a gép automatikusan becsomagolja, majd a szállítószalag egy másik szakaszán elszállítja a géptől. Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A félautomata gépeket általában kis volumenű alkalmazásokhoz ajánlják, míg az automata gépek jobban megfelelnek a nagy volumenű alkalmazásokhoz. A félautomata gépeknek is különböző típusai vannak. A félautomata stretchgépek legnépszerűbb típusai közé tartoznak a hordozható, a forgótányéros, a forgókaros és a vízszintes stretchfóliázó gépek.

Milyen előnyei vannak a vízszintes (spirális) stretchfóliázó gépnek?

A vízszintes stretchfóliázó gép egy forgó gyűrűt használ a belsejébe helyezett tárgyak becsomagolására. Ideális az átlagosnál nagyobb vagy hosszabb tárgyak, például fűrészáru, ajtók, ablakok, szőnyegek, textíliák, csövek, kábelek és egyéb tárgyak csomagolására. Más típusú stretchcsomagolók nem feltétlenül képesek az ilyen termékek biztonságos vagy hatékony becsomagolására, ezért ha rendszeresen csomagol ilyen típusú termékeket, akkor érdemes fontolóra venni egy vízszintes stretchfóliázó beszerzését. A berendezés egy lépésben biztosítja a biztonságos szállítást, nincs szükség elsődleges csomagolásra, és a termékkárosodás valószínűségét is csökkenti.

Milyen csomagolóanyagot használhatunk egy vízszintes stretchfóliázó géphez?

Értelemszerűen stretch fóliát, de a magasabb fokú védelem érdekében ezek a gépek légpárnás fóliát is használhatnak.

Stretchfóliagyártó üzemünkben speciális fóliatermékek előállításával is foglalkozunk, többek között az Avvolgipack vízszintes fóliázógépekhez való stretchfóliát is gyártunk. Ezeknél a fóliáknál a külső átmérő, és ezáltal a tekercssúly is megadható rendeléskor.

Stretch fóliáinknál a cséve vastagságát minimalizáltuk, így vásárlóink a lehető legtöbb fóliához jutnak, és kevesebbet kell fizetniük a csévéért. Mit jelent a kevesebb? Akár nulla is lehet, mivel az üres csévéket visszavesszük!

Szerezze be a stretchfóliát egyenesen a gyártótól, a legjobb áron! Egyedi árajánlatért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal>>