saját gyártású stretchfólia termékek
02nov

Útmutató a stretchfólia termékek típusaihoz és használatukhoz

A stretchfólia az a csomagolóanyag, amelyet az áruk raklapon történő rögzítésére használnak tárolás vagy szállítás céljából, gyakorlatilag egy nyújtható műanyag fóliát tekerve a termékek köré. A stretchfólia azonban ennél jóval sokoldalúbb, és számos más csomagolási feladatnál is remekül teljesít. Blogcikkünkben bemutatjuk a különböző típusokat és azok előnyeit. Lehet, hogy Ön is javíthatja csomagolási műveleteit ezen fóliatermékek felhasználásával?

Mi a stretchfólia?

Kezdjük a legkézenfekvőbb kérdéssel: mi is az a stretchfólia? A stretchfólia egy vékony, nyújtható műanyag fólia, amely leggyakrabban polietilénből készül. A termékek raklapra történő rögzítésére használják, a raklap köré tekerik, megfeszítik, olyan erőt létrehozva, amely lehetővé teszi a rakomány rögzítését. A stretchfólia újrahasznosítható.

A stretchfólia előnyei

A stretchcsomagolást általában a szállítás során felmerülő problémák ‒ például a termék sérülése, dézsmálása és elvesztése ‒ csökkentésére használják. Különböző vastagságban, szélességben és összetételben is kapható, így különböző méretű termékek rögzítésére és védelmére alkalmas. A stretchfólia használatának néhány legnagyobb előnye a következő:

  • Minimálisra csökkenti a dobozok beszennyeződésének esélyét.
  • Megvédi a csomagolt terméket a sérülésektől, a portól és nedvességtől.
  • Megakadályozza a sérüléseket, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha a termékek nincsenek biztonságosan rögzítve.
  • Megnöveli a rakatmagasságot (ennek érdekében akár élvédőket is használhatunk), így optimálisan lehet kihasználni a raktározási helyet.
  • Átlátszósága lehetővé teszi a csomag vizuális ellenőrzését az egységrakomány megbontása nélkül.

 
A stretchfóliás csomagolást háromféleképpen valósíthatjuk meg: manuálisan, félautomata csomagológéppel vagy automata csomagológéppel. Ez utóbbi esetében, például egy teljesen automata csomagolósornál az emberi beavatkozás minimálisra csökken.

A stretchfólia típusai

A stretchfóliának számos típusa létezik, ezek mindegyike alkalmas a rakomány méretétől, a teljesítmény követelményektől és a költségvetéstől függően meghatározott igények kielégítésére.

Előnyújtott fólia. A fóliát a gyártás során nyújtják, ez az eljárás növelheti a fólia szilárdságát, javíthatja a rakomány stabilitását, csökkenti a hulladékot, és gazdaságosabb stretchcsomagolást biztosít (például, ugyanolyan stabilitást biztosítva 50%-al kevesebb fólia felhasználása szükséges). Használható stretchfóliázó gépekkel és kézi csomagolási műveletekhez is a sokkal gyorsabb csomagolás érdekében. Az Uniotech saját gyártású előnyújtott stretchfóliái ellenállók a sérüléssel, szakítással szemben, a részletekről érdeklődjön munkatársainknál>>

Kézi stretchfólia. Kézi csomagoláshoz ajánlott, kis térfogatú és kis mennyiségű áru esetén ideális. A kézi fóliatekercsek könnyebbek és kisebbek, mint a gépi fóliatekercsek, hogy megkönnyítsék a felhordási folyamatot. A kézi stretchfóliákat és egyéb speciális kiszerelésű fóliatermékeinket saját tekercselő üzemünkben állítjuk elő, egyedi nagysebességű tekercselő-vágó gépeinken, +-2 m pontossággal. Rendelésre bármilyen súlyú kézi stretchfóliát legyártunk, nem csak a standard 2-2,5 kg tartományban!

Speciális formája a nyeles, gránát stretchfólia, amivel hosszúkás profilokat, szegélyelemeket, csöveket lehet gyorsan és biztonságosan kötegelni.

Gépi stretchfólia. Gépi csomagoláshoz, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a csomagolást. Gépi stretchfóliánk esetében a külső átmérő, és ezáltal a tekercssúly is megadható rendeléskor.

Az Ön igényeinek leginkább megfelelő stretchfólia kiválasztása

Az ideális stretchfólia típusa attól függ, hogy milyen termékeket szeretne becsomagolni. A legjobb stretchfólia kiválasztásakor a következőket kell figyelembe vennie:

  • kézi vagy gépi csomagolás
  • gépi csomagolás esetén pontosan milyen géphez keres fóliát
  • a rakomány súlya
  • speciális követelmények (például UV-védelem)

 

Egyedi árajánlatot szeretne?

Szerezze be a stretchfóliát egyenesen a gyártótól! Amennyiben szeretne kedvezményt kapni a kiválasztott mennyiségre, vagy egyedi fóliatermékre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot már ma>>