stretch fólia
26okt

Hogyan kerüljük el a raklapfóliázás első számú problémáját, a stretch fólia szakadását?

1972 óta, amikor a stretch fóliát feltalálták, rengeteget fejlődött a technológia és maguk a módszerek, amelyek segítségével a szállítmányozók sérülésmentesen és a legalacsonyabb költséggel juttathatják el rakományaikat a telephelyükről a vevőikhez.

A raklapfóliázás azonban nem problémamentes folyamat. Az első számú probléma a fóliaszakadás, ami több szempontból is kellemetlen. Alapesetben csak időt és pénzt veszít a termék kiszállításával, rosszabb esetben viszont a rakomány is megsérül.

A jó hír az, hogy a fólia szakadásának leggyakoribb okai még a csomagolás megkezdése előtt jelentkeznek, így Ön kontroll alatt tarthatja a teljes folyamatot, a szakadás kockázatát is beleértve. Íme néhány dolog, amit megtehet!

Így optimalizálhatja a stretch fólia használatát

1. A raklapon túlnyúló termékek és az éles sarkak fokozzák a fóliaszakadás esélyét. Csomagolásnál ezért fokozottan figyelni kell ilyenkor, és gondoskodni kell a megfelelő védelemről, például hullámkarton védőlapok felhasználásával.

2. Képezze ki a csomagolással foglalkozó személyzetet a stretch fólia megfelelő kezelésére. Ez akkor is fontos, ha nem kézzel, hanem géppel csomagol. A fóliaszakadás egyik fő oka ugyanis a fólia helytelen befűzése. Gondot okozhat az is, ha a fóliatekercset leejtik vagy nem megfelelő módon tárolják: ha a tekercs szélén horpadások keletkeznek, a fólia sérül, és a gyenge pontokon sokkal könnyebben szakad.

3. Győződjön meg róla, hogy minőségi stretch fóliát használ, ne vásároljon fóliát csupán azért, mert olcsó! Az olcsó fóliatermékek kevésbé szakadásállóak és nagyfokú megnyúlásra sem képesek. Bármilyen megtakarítás, amit a beszerzésükkel elérhet, hamar felemésztődik a sérült rakományok miatt.

Az Uniotech által forgalmazott stretch fóliák nagy nyújthatóságuk miatt a fajlagos anyagköltséget jelentősen csökkenthetik.

Stretch fólia termékeink raktárról elérhetőek fekete, fehér és kék színben.

Saját tekercselő üzemünknek köszönhetően a standard 500 mm széles fóliák mellett elérhető 100, 125, 150 és 250 mm széles stretch fólia is, 36, 50 és 76 mm-es csévén, továbbá Compacta és Spiror fóliázógépekhez való fóliák is, melyeknél a külső átmérő és ezáltal a tekercs súly is megadható rendeléskor.

500 és 600 mm széles (Jumbo) tekercseinkből a vevő igénye szerint egyedi méretek, hosszak, cséveméretek rendelhetők.

Igény esetén a papírcsévéket visszavesszük, így nem keletkezik felesleges hulladék!

4. A fólia feszességének állításánál vegye figyelembe, hogy ennek értéke a fóliától és a csomagolandó terméktől függ, és ezért rakatonként változhat. A megfelelő értéknél a fólia nem szakad el, a rakomány nem torzul, nem nyomódik össze. A fólia feszessége kritikus fontosságú a rakomány biztonsága szempontjából. A megfelelő érték beállításához kérje csomagolástechnológusaink segítségét, szívesen állunk a rendelkezésére>>