Mikor érdemes automata csomagológépet vásárolni?
05okt

Felkészülés az ünnepi szezonra: automata csomagológép és optimalizálás

Az ünnepi szezonra való felkészülés egy átlagos évben is kihívást jelenthet, de 2022-ben az energiaárak növekedése miatt sok vállalkozás számára soha nem látott terhek körvonalzódnak. Két évvel ezelőtt, a Covid-19 világjárvány miatt robbanásszerűen megnőtt az online vásárlás. Az online vállalkozások fellendülésével sok vállalkozás értékelte át stratégiáját, hogy lépést tudjon tartani a növekvő vásárlói igényekkel. Ez a tendencia valószínűleg továbbra is jellemző lesz. Blogcikkünkben 5 tippet adunk az ünnepi felkészülés egyszerűsítésére az automata csomagológéptől a csomagolóanyagok beszerzéséig.

5 tipp az ünnepi felkészülés optimalizálására

Bemutatunk néhány alapvető stratégiát, amellyel biztosíthatja, hogy az ünnepi időszakban megnövekedett teljesítési igényekkel szemben Ön az élen járhasson:

1. Automatizáljon, ahol csak lehetséges

Ha a rendszerei a munkaerőtől függenek, akkor szezonban nincs más lehetősége, mint újabb és újabb alkalmazottakat keresni. Az automatizált csomagológépekbe való befektetéssel növelheti a kapacitását anélkül, hogy aggódnia kellene a munkaerő-felvétel és a betanítás miatt. Természetesen a berendezések működtetéséhez szakképzett munkaerőre van szüksége. De a megfelelő gépekkel javíthatja meglévő alkalmazottai termelékenységét, potenciálisan csökkentheti a helyszíni munkaerőigényt, és maximalizálhatja a műveletek hatékonyságát.

Az ünnepi szezonban jól jönne pár csomagológép, de nem szeretné, hogy az év többi részében, hónapokig kihasználatlanul álljanak? Erre is kínálunk megoldást: az Uniotechnél akár 1 hónapra is köthet csomagológép-bérleti szerződést:

  • jelentősebb kisebb befektetéssel hozzájut a megfelelő csomagológépekhez
  • holtszezonokban a csomagológép nem foglalja a helyet, és nem áll benne a pénze sem
  • a szervizelés és a szállítás a mi dolgunk
  • rövid időre, akár 1 hónapra is köthet szerződést

 
Csomagológépet bérelne? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>

2. Ellenőrizze a készleteit

A készlet kifogyása jelentős fennakadást jelent, ami megakadályozza, hogy időben elküldje a csomagokat. Az időszerűség kritikus fontosságú, mivel sok ilyen megrendelés karácsonyi, újévi vagy más hasonló, ünnepekhez kapcsolódó ajándék. Ha nem rendelkezik elegendő készlettel, azzal kockáztatja a potenciálisan a vásárlók elvesztését, és a hírnevének sem tesz jót.

Az aktuális készlet ellenőrzése mellett hatékony teljesítési stratégiákra is szüksége van annak megállapításához, hogy mikor van itt az ideje az újrarendelésnek. Kommunikáljon időben a beszállítóival, hogy mindig hozzáférjen a készlethez, amikor szükség van rá.

3. Legyen raktáron elegendő csomagolóanyag

Nemcsak megfelelő készletre van szüksége, hanem csomagolóanyagokra is, hogy ezeket a tételeket el tudja szállítani. Dobozok, zsákok, borítékok, térkitöltő, tapadószalag és címkék – csak néhány dolog azok közül, amelyekre a szállításhoz szüksége lehet. A logózott csomagolás szintén nagyszerű módja annak, hogy maradandó benyomást keltsen ügyfeleiben. Az Uniotechnél egyedi nyomtatású tapadószalagokat is rendelhet, amelyekkel költséghatékonyan tudja megvalósítani az egyéni csomagolást. További információért kattintson ide!

Sok vállalkozás küzd azzal, hogy raktárhelyiséget találjon mind a saját készletének, mind a csomagoláshoz szükséges anyagok elhelyezésére. Különösen a térkitöltő anyagok helyigényesek. Különösen hasznosak csúcsszezon idején a térkitöltőgyártó-gépek, amelyek pillanatok alatt legyártják a párnázóanyagot fóliatömlőből, papírból vagy hulladék hullámkartonlapokból. Ezen berendezések segítségével akkor gyártja le a térkitöltőt, amikor az felhasználásra kerül, nem kell a raktározással bajlódni.

4. Válassza ki a megfelelő szállítócéget

Tartsa a kapcsolatot a szerződött szállítócégével, hogy biztosítsa a szállítások pontosságát. Az online vásárlás térhódítása miatt idén is sok szállítmányozási vállalkozás túlterhelt. Ügyeljen arra, hogy olyan szállítócéggel dolgozzon együtt, amelyik megfelelő kapacitással rendelkezik, következetes és megbízható szolgáltatásokat tud nyújtani, biztosítva, hogy ügyfelei még az ünnepi szezon előtt megkapják megrendeléseiket.

5. Készüljön fel az ünnepek utáni visszaküldésekre

Ha vége az ünnepi szezonnak, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a raktára lelassul! Az ünnepi szezonban megnövekedett eladások velejárója, hogy december végén és január elején több visszaküldésre kell számítania. Figyelje azt is, hogy ezek a visszaküldések hogyan hatnak a haszonkulcsára. Ne feledje, hogy a visszaküldési irányelvek befolyásolják az online vásárlási döntéseket, ezért gondoskodjon arról, hogy a vásárlók számára egyszerű legyen a termékek visszaküldése, ha azt kívánják.

Csomagológépek és csomagolóanyagok az Uniotechtől

A standard és egyedi csomagolóanyagok mellett a csomagolás automatizálásában és a megfelelő csomagológép kiválasztásában is tudunk segíteni. Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>