Fóliahegesztő GYIK: ezek a leggyakoribb kérdések
12okt

Fóliahegesztő GYIK: ezek a leggyakoribb kérdések

Tasakok gyors lezárásához elengedhetetlen egy praktikus fóliahegesztő. Számos fóliahegesztő gépet kínálunk, amelyek az Ön tasaktípusához, csomagolási rendszeréhez és költségvetéséhez igazíthatók. Három legfontosabb típusának korábban külön blogbejegyzést szenteltünk: kézi vonalhegesztő, lábpedálos vonalhegesztő és folyamatos vonalhegesztő.

Ezúttal a fóliahegesztőkkel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket vesszük sorra.

Hogyan működik a folyamatos fóliahegesztő?

A folyamatos fóliahegesztő gyorsabban képes nagy mennyiségű tasakot lezárni, mivel a lezárandó tasakok egy futószalagon haladnak, a kezelőnek csak az adagolást kell elvégeznie. A kezelőnek nem kell várnia a következő ciklusban a tasakok betöltésére, ennek köszönhetően a nagyobb tömegű tasakok is ugyanazzal a sebességgel és kényelemmel zárhatók le.

Milyen típusú tasakokat tudnak ezek a gépek lezárni?

A tasakok széles skáláját képesek lezárni, szinte bármilyen méretben és hosszban. Kifejezetten olyan hőre lágyuló műanyag anyagok lezárására tervezték őket, beleértve a fém réteget tartalmazó laminált fóliákat is. A lezárás erős és esztétikailag kifogásolhatatlan. Egyes gépek magassága vagy szélessége szükség szerint állítható a különböző tasakméretekhez.

Milyen termékek csomagolhatók fóliahegesztő segítségével?

A csomagolható termékek skálája nagyon széles. Kezdjük az élelmiszeripari termékekkel: kávé, snackek, sütemények, müzli, édességek, csokoládék, fűszerek, szárított gyümölcsök, elősütött termékek, tészták, liszt, olajos magvak és még sok más. Használható továbbá mezőgazdasági termékek, például állateledelek és tápok, madármag csomagolására, valamint por állagú termékek habarcsok, színezékek, gyógyszerek, kozmetikumok és egyéb termékek lezárására.

Milyen típusú fólahegesztőre van szükségem?

Az ideális gép kiválasztásában az alábbi tényezőket ajánlott figyelembe venni:

  • a maximális hegesztési hossz (a legnagyobb csomagolt termék határozza meg)
  • a csomagolási sebesség
  • a meglévő csomagolósor követelményei
  • a tasak alapanyaga, vastagsága
  • a címkézés típusa
  • a költségvetés

 
A megfelelő modell kiválasztásának legegyszerűbb módja, ha felveszi a kapcsolatot csomagolástechnológus kollégáinkkal. Keressen minket, hogy optimális körülmények közt csomagolhasson>>

Mi a különbség a vízszintes és a függőleges fóliahegesztő között?

A függőleges fóliahegesztő berendezésben a tasakok függőlegesen állnak, miközben áthaladnak a hegesztő elemeken. Ezt a berendezéstípust tasakológépnek nevezik. A vízszintes fóliahegesztő gép esetében a tasakok vagy zsákok a szállítószalagon fekve haladnak át a hegesztőkaron.

Léteznek olyan nagysebességű automata gépek, amelyeknél különböző tasaktöltési lehetőségek közül választhatunk, és a tasak lezárása is történhet vízszintesen, függőlegesen vagy egy bizonyos szögben.

Feltétlenül szükségem van szállítószalagra?

Nem. A szállítószalagot a nagyobb termelési sebességek esetén használják.

Az ilyen típusú fóliahegesztők képesek dátumokat vagy kódokat nyomtatni a tasakokra?

Igen, a tintasugaras nyomtatókat hozzá lehet adni a folyamatos vonalzárókhoz, hogy kódot nyomtassanak a tasakokra a zárás alá. Egy fotocella érzékeli a tasakot, és elindítja a nyomtatót, amikor az áthalad a nyomtató előtt.

A fóliahegesztő akár dombornyomásos kódolóval is kiegészíthető. A dombornyomó a tasakzáró készülék kimeneti végén helyezkedik el. A dombornyomás a tasak lezárása után készül el.

Hogyan kell tisztítani egy fóliahegesztőt?

Ha a vállalkozás típusa megköveteli a rendszeres tisztítást, a steril körülményeket, lehetősége van rozsdamentes kivitelben készülő berendezést választani, amelyek élelmiszeripari és gyógyszeripari felhasználásra is alkalmasak. Ezek akár magasnyomású tisztítóberendezések segítéségvel is takaríthatók.

További kérdése van, több információra lenne szüksége egy konkrét fóliahegesztő kapcsán? Forduljon hozzánk bizalommal>>