Ezért jó választás a kézi pántológép
21szept

Rugalmasság a pántolás terén: ezért jó választás a kézi pántológép

Ha egy termelőegységben több helyen kell csomagokat, rakatokat pántolni, akkor mobilitásra van szükség a pántolás terén, és a helyhez kötött pántológépek helyett sokkal hasznosabb egy hordozható, akkumulátoros típust választani. A kézi pántológépek ideálisak, ha sokféle csomagolással kell dolgozni. Mivel hordozhatóak, függőleges és vízszintes pántolásra egyaránt használhatók.

Az elektromos kézi pántológépek olyan vállalkozások számára ajánlottak, amelyeknél az egy alkalmazottra jutó óránkénti pántolások száma nem éri el az 50-et. Akkor is jól használhatóak, ha a raktárban mobil munkaállomások vannak elhelyezve.

A kézi pántológépek kicsi és könnyű gépek, a kezelésük is egyszerű, könnyen elsajátítható. A legjobb választást jelentik, ha nincs elég hely egy nagy géphez, vagy ha különböző helyeken kell tételeket pántolni. Ezek a kis berendezések gyorsan és hatékonyan feszítik meg a pántszalagot, végtelenítik és elvágják, és a feszítőerő nagysága előre beállítható (erősen és lágyan is pántolhat, így a sérülékenyebb termékeket is sérülésmentesen lehet pántolni).

A kézi pántológépek további előnye, hogy a nagyobb pántológépekhez képest a kisebb beruházást igényelnek.

Hogyan működik a kézi pántológép?

A kis, hordozható pántológépek egészen másképp működnek, mint nagyobb, asztali társaik. A pántszalagot a tárgy köré kell tekerni, majd a gépbe visszacsúsztatni, ahol az automatikusan, egyetlen művelettel megfeszíti, végteleníti és lezárja. A művelet nem igényel 20 másodpercneél több időt. Mivel kézben tartható, függőlegesen vagy vízszintesen is használható, és a feszítőerő nagysága a gépen állítható be.

Újratölthető Li-Ion akkumulátorral működnek, amelynek teljes feltöltése általában 30-40 percet vesz igénybe, és töltésenként akár 800 pántolási ciklusra is képesek, attól függően, hogy melyik modellt használja. Ez bőven elegendő ahhoz, hogy két töltés között jó néhány csomagot átvegyünk.

Hogyan használjuk a kézi pántológépet?

Mint láthattuk, a kézi pántológépek használata kényelmes a hordozhatóság miatt, és igaz ugyan, hogy ezek a kis gépek egy kicsit több kézi munkát igényelnek a működtetéshez, de a pántoláshoz nyújtott rugalmasságuk felülmúlhatatlan. A ravasz meghúzásával a gép megfeszíti a pántot, végteleníti és elvágja, így a termék köré biztonságosan illeszkedik. Nincs szükség fizikai erőkifejtésre, mert a gép automatikusan elvégzi a munka oroszlánrészét. Minden egyes műveleti szakasz állítható a kezelőpanelen, így a pántolás tökéletes kontrollját élvezi a felhasználó.

Mivel a pántoláshoz műanyag (PP, PET) pántszalagot használnak, a munka teljesen biztonságos, nem kell tartani az esetleges sérülésektől.

Elektromos kézi pántológépeinket megtekintheti itt>>

Ha további információkat szeretne a pántológépekről, -rendszerekről vagy tanácsot szeretne arról, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön csomagolási műveleteihez, vegye fel a kapcsolatot szakértő csapatunkkal, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére>>