fóliázó gép
31júl

Egyszerű módszerek, amelyekkel növelheti a fóliázó gép hatékonyságát

A raklapok és rakományok fóliázásának hatékonyságát számos tényező befolyásolja, ilyen például a visszatartó erő, az előfeszítési szintek, a fóliavastagság, a fólia szélessége, a fordulatok száma stb. Érdemes ezekre odafigyelni, ugyanis a legjobb módja a szükségtelen károk nagy részének csökkentésének az, ha ezeket a változókat kezeli, és elvégzi a szükséges beállításokat a fóliázó gépen, hogy biztosítsa ezek összehangolását. Blogcikkünkben összeírtunk három egyszerű dolgot, amire figyelve javíthatja a szállítás biztonságát.

1. A fóliázó gép hatékonyságát növelheti egy pántológép segítségével

A fóliázó gép stabilizálja a rakományt, de magát a rakományt is rögzíteni kell a raklaphoz, hogy az ne csússzon le róla. A stretchfólia alkalmas arra, hogy összekösse a raklapot és a rakományt. A szállítás során fellépő ütődések és rázkódások miatt a rakomány meglazulhat, és könnyen széteshet. A stretchfóliázó gép biztosítja, hogy a fólia szorosan a rakomány és a raklap köré tekeredjen. Ez biztonságos raklapot hoz létre, és megkönnyíti a gyors mozgatás és tárolás folyamatát is.

Ha nehéz rakományról van szó, a biztonságos szállítás érdekében fóliázás után pántszalaggal is rögzítse az árut. A pántszalagot felhelyezheti akkumulátoros kézi pántológéppel vagy automata pántológéppel a rakomány jellemzőinek és a termelési sebesség függvényében.

2. Az optimális mértékű visszatartó erő

Amikor áruszállításról van szó, a rakomány rögzítésével az elmozdulást visszatartó erőt kell biztosítani a jármű gyorsításából vagy lassításából létrejövő erőkkel szemben:

  • menetirányban a rakomány súlyának 0,8-szorosát;
  • oldalirányban a rakomány súlyának 0,5-szeresét;
  • menetiránnyal szemben a rakomány súlyának 0,5-szeresét;
  • függőleges irányban a rakomány teljes tömegének megfelelőt, vagyis az 1-szeresét.

 

Minden egyes rakományhoz megvan a megfelelő mennyiségű visszatartó erő, amely biztosítja, hogy a rakomány stabilitását.

Győződjön meg róla, hogy a rakománya megfelelő visszatartó erővel rendelkezik. Azok a rakományok, amelyek nem rendelkeznek elegendő visszatartó erővel, nem lesznek képesek elviselni az éles kanyarokat és döccenéseket a szállítás során. A megfelelő visszatartó erő biztosításához ellenőrizze kétszer is a jelenleg használt mennyiséget. Ha segítségre van szüksége az optimális visszatartóerő mennyiségének megtalálásához optimális fóliahasználat mellett, hívja csomagolástechnológus munkatársainkat>>

3. A lelógó fóliavégek problémát okozhatnak

Ellenőrizze a lelógó fóliavégeket! Ha a stretchfólia egyik vége lecsúszik vagy lelóg a raklapról, az felboríthatja az egész rakományt. Ez komoly kockázatot jelenthet a körülötte dolgozók számára. Egyszerűen orvosolható probléma, ha odafigyel erre a részletre, akkor jóval hatékonyabbá teszi a raklapok csomagolását.

A minőségi stretchfóliázás, a jól beállított fóliázó gép a legjobb módja a szállítási árukár csökkentésének. És ha ez még nem lenne elég, a hatékonyabb stretchcsomagolás egyben a legjobb mód a további károsodási okok mérséklésére vagy kompenzálására.

Az Uniotech által forgalmazott fóliázó gépeket megtekintheti itt>>