csomagológép eladó
25júl

4 tipikus hiba, amit csomagológép beszerzésekor elkövethetünk

Senki sem akar szándékosan hibázni, de csomagológép vásárlásánál előfordulhatnak olyan figyelmetlenségek, amelyeknek messzemenő következményei lehetnek. A berendezés típusának nem ideális megválasztása talán a leggyakoribb eset amivel találkoztunk, de a hibák sokszor a kommunikáció egyszerű hiányára vagy a beszerző feltételezéseire vezethetők vissza.

Némi előrelátással és előkészítéssel a következő csomagolóberendezés vásárlásánál megkímélheti magát a következő négy gyakori buktatótól!

1. Részletes specifikációk megadásának elmulasztása a csomagológép gyártója vagy forgalmazója számára

Ha nem adunk meg minden részletet a csomagolandó termékről, az alkalmazásról és a gyártási létesítményről, az szinte garantálja, hogy a csomagológép beszerzése (és főleg a tervezése, ha arról van szó) göröngyös útra kerül. A gyártási környezetre, a termék hőmérsékletére és a környezeti tényezőkre vonatkozó részletek segítenek pontosítani az igényekről és a szükséges csomagológépről alkotott képet. Ami az Ön és az Ön cége számára evidensnek tűnhet, az mások számára nem biztos, hogy az. Dokumentáljon és osszon meg mindent, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kritikus paramétereket közli a gyártóval, forgalmzóval.

2. Nem veszi figyelembe, hogy a használt csomagológép is jó alternatíva lehet

Néha az új csomagolóberendezések egyszerűen túl drágák a költségvetéshez, így a használt berendezések piaca a következő legjobb megoldás. Bár léteznek megbízható használt berendezések, ezeket határozottan nehezebb megtalálni, és valószínűleg korlátozott garanciális fedezettel rendelkeznek, ha egyáltalán van ilyen. Ha használt csomagológépet vásárol, ellenőrizze a gép biztonsági rendszereit. Megfelelnek-e a jelenlegi szabványoknak? A vezérlőrendszerek korszerűsíthetők vagy elavultak? Ne feledje: általában azt kapja, amiért fizetett, és minél régebbi a gép, annál nehezebb – és drágább – lesz a szervizelése. Hogy pontosan mire kell figyelni használt csomagológép beszerzésénél, arról itt írtunk bővebben.

Ha biztonságos forrásból szeretne használt csomagológépet vásárolni, akkor az Uniotech a legjobb választás. Kizárólag az általunk műszakilag felújított csomagológépeket értékesítjük, és ezekre garanciát is vállalunk (3-6 hónapot). Mivel használt berendezéseink választéka a kereslet miatt állandóan változik, érdemes felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal a jelenleg elérhető csomagológépek kapcsán>>

3. Nem használja az értékesítés utáni szolgáltatásokat

Senki sem tud többet az Ön újonnan vásárolt csomagológépéről, mint a gyártó/forgalmazó. Miért bízna meg egy külső vállalkozót az új gép telepítésével, vagy miért próbálkozna saját maga, amikor elérhető az a csapat, amelyik tökéletesen ismeri az adott modellt?

Hasonlóképpen, miért ne venné igénybe az Uniotech egyik szerviztechnikusát, hogy oktassa ki a személyzetét a megfelelő üzemeltetési, tisztítási és karbantartási gyakorlatokra? A vevőszolgálati szolgáltatások kihasználása segít abban, hogy új csomagológépe zökkenőmentesen működjön, és ezzel jelentős összegeket takaríthat meg a későbbiekben.

4. Nem néz utána alaposan a gyártónak/forgalmazónak

Egy új csomagológép beszerzése hasonló egy új alkalmazott felvételéhez. A kiszemelt berendezés gyártójának, forgalmazójának értelemszerűen megbízhatónak kell lennie. Előny, ha több éve jelen van a piacon, és fel tud mutatni referenciákat. Plusz pont, ha szervizelési, karbantartási munkálatokat is vállal.

Akár első csomagológépét akarja megvásárolni, akár a régi gépparkját felújítani vagy a csomagolósorát automatizálni, az Uniotech csomagolástechnológusai segíteni tudnak a legjobb döntést meghozatalában. Lépjen kapcsolatba velünk, itt vagyunk, hogy segítsünk>>