fóliázó gép
14ápr

Fóliázó gép, stretchfólia és raklap: hogyan csomagoljunk biztonságosan?

A munkahelyi balesetek és sérülések egyik leggyakoribb helyszíne a raktár. Sok raktárban a biztonsági és az ebből fakadó egészségügyi problémák a nehéz és veszélyes áruk helytelen kezeléséből adódnak. Számos módszer van, amivel megteremthetjük a biztonságot úgy az alkalmazottak mint a termékek számára: az áru megfelelő csomagolása fóliázó géppel, stretchfóliával vagy pántolással való rögzítése. De honnan tudhatjuk, hogy termékeinket valóban megfelelően csomagoltuk-e be?

Sajnos ez gyakran csak akkor derül ki, amikor már túl késő. Nem ritka, hogy a közúti szállítás során egyes raklapok szétesnek, és a helytelenül megválasztott csomagolási módszerek miatt a vállalkozásoknak bírságot kell fizetniük az árukáron felül. Szerencsére egyre több üzem ellenőrzi a terhelés stabilitását vagy a stretchfólia teljesítményét.

Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan kell helyesen becsomagolni a raklapot a maximális biztonság érdekében!

Egy fóliázó géppel biztosra mehet

A raklapok nem megfelelő csomagolásának elmulasztása nem csak az áruk esetleges károsodását és az ügyfélkapcsolatok megromlását okozza, hanem nagy egészségügyi és biztonsági problémát is jelenthet. Íme néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy raklapot a szállításhoz és a tároláshoz a lehető legbiztonságosabban csomagoljunk be:

  • Mindig ellenőrizze a tömeget. A raklap rakodásakor ellenőrizze a raklap teherbírását, hogy a rakomány ne haladja meg azt.
  • Először a nehéz dobozokat. A raklap elrendezésekor próbálja meg a nehéz árukat alulra helyezni, hogy szilárdabb alapot teremtsen a tetején lévő dobozok megtartásához, valamint hogy megakadályozza, hogy az alacsonyabb árucikkek összetörjenek.
  • A téglamódszer. Amikor csak teheti, érdemes a dobozokat a téglákhoz hasonló módon lerakni, például úgy, hogy a dobozok ellentétes irányba nézzenek, vagy a dobozokat minden rétegnél megforgatja. Ez a módszer segít megakadályozni, hogy elmozduljanak.
  • Kerülje a túlnyúlást. A másik fontos dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy bár segít kiegyenlíteni a súlyeloszlást, ha a dobozokat a raklap széléig helyezzük el, a túlnyúlás problémákat okozhat. Ha lehetséges, kerülje el, ha pedig elkerülhetetlen, ellenőrizze rakodás során.
  • Rögzítse megfelelően. Sokféle pántszalag létezik, többek között acél, polipropilén és poliészter. Válassza ki a terméke szilárdsági igényeinek legmegfelelőbb anyagot, és fontolja meg a sarok- és élvédők használatát azoknál az áruknál, amelyeknek extra védelemre van szükségük.
  • A raklapok rögzítésének legelterjedtebb módja. A raklapok stretchfóliával való csomagolása az egyik legremekebb módszer a biztonságos csomagolásra. Egy fóliázó gép beszerzése nagyobb termelés esetén már elengedhetetlen. A fóliázó gépek rugalmasan használható csomagológépek, amelyek pontos beállításával maximális védelmet nyújtó csomagolást lehet készíteni. Ha bizonytalan a megfelelő raklapcsomagoló gép kiválasztásában, csomagolástechnológusaink szívesen segítenek>>

 

Mikor van szükség fóliázó gépre?

Ha naponta több raklapot csomagol, érdemes megfontolni egy raklapcsomagoló gép beszerzését. Egy fóliázó gép biztosítja, hogy a raklapok csomagolása minden alkalommal magas színvonalon történjen. A raklapok gépi csomagolása sokkal költség- és időhatékonyabb is lehet vállalkozása számára. Tehermentesíti a személyzetet, illetve jelentősen csökkenti a munkahelyi balesetek kockázatát.

A gépi stretchfólia minősége azonban még mindig rejthet kockázatokat. A megfelelő fóliát kell használni a raklapokhoz, illetve a gépet helyesen kell beállítani és használni. Az Uniotechnél segítünk kiválasztani a megfelelő fóliaterméket, és lehetősége van kipróbálni a kiszemelt fóliázó gépet még vásárlás előtt. Kérjen időpontot, egyeztessen munkatársainkkal>>