kézi csomagológép
22febr

Kézi csomagológép stretchfóliázáshoz: kinek és mikor ajánlott?

A stretchfóliázásról és a stretchfóliázó gépekről általában a raklapcsomagolás szokott eszünkbe jutni, pedig ez a csomagolási mód sokkal szélesebb körű. Alkalmas arra, hogy kisebb termékeket, dobozokat egységbe rendezzünk készletkezelés, értékesítés vagy szállítás céljából. Ha egy vállalkozás kisebb rakatokat szeretne stretchfóliázni (például egy webáruház vagy egy logisztikai vállalkozás), akkor nagy segítséget jelenthet egy félautomata, kézi csomagológép. Ezek a kis stretchfóliázó gépek kézi vezérléssel működnek, a fóliázást pedig egy motorral hajtott forgótányér segítéségével teszik gyorssá és egyszerűvé.

Stretchfóliázó kézi csomagológép

Az FP BOX félautomata stretchfóliázó gépet dobozok és kis csomagok csomagolására fejlesztették ki. Az forgóasztal motorral hajtott, pedállal aktiválható és szabályozható a sebessége, a függőlegesen mozgatható fóliatartó kocsi kézzel vezérelt.

A standard forgóasztal teljesen sima, de rendelhető csúszásmentes gumibevonattal is.

Hogyan működik?

Kapcsolja be a gépet, helyezze a rakományt a forgótányérra, és rögzítse a fóliát a doboz aljához. Ezután a pedál megnyomásával kezdje el forgatni az asztalt, és a doboz alján 2-3 fordulatot végrehajtva csomagolja be a dobozt. 2-3 fordulat után kézzel emelje fel a tekercstartó kocsit, ügyelve arra, hogy minden fordulatnál kissé átfedje a fóliát. A pedál elengedésekor a forgóasztal megáll, el lehet vágni a fóliát. Ha teljes fóliázást szeretne, a dobozt fektesse az oldalára a forgótányéron, és ismételje meg a csomagolási műveletet.

Rövid videónkon követheti a teljes csomagolási műveletet:

Ha az Ön vállalkozása is rendszeresen csomagol dobozba, sőt dobozokba, rendkívül nagy hasznát látja egy félautomata stretchfóliázó gépnek. Ideális választás azoknak a cégeknek, amelyeknek egy raklapnál jóval kisebb rakományai vannak, és ezek biztonságos szállítása létfontosságú.

Gyorsítaná üzemében a csomagolást? Az Uniotechnél tesztelheti a kézi csomagológépet vásárlás előtt, kérjen időpontot itt>>

A stretchfólia előnyei

A stretchfóliát általában a szállítás során felmerülő problémák – például a termék sérülése, dézsmálása és elvesztése – csökkentésére használják. Különböző vastagságban, szélességben és anyagminőségben is kapható, így különböző méretű termékek rögzítésére és védelmére alkalmas. A stretchfólia használatának legfontosabb előnyei:

  • Minimálisra csökkenti a dobozok szennyeződésének vagy dézsmálásának esélyét.
  • Megvédi a dobozban lévő terméket a sérülésektől, portól vagy nedvességtől.
  • Megakadályozza a sérüléseket, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha a termékek nincsenek biztonságosan egymáshoz rögzítve.
  • Megnöveli a rakodási magasságot, maximalizálja a tárolási helyet.
  • Tisztán és szárazon tartja a csomagokat, biztosítva a vásárlók elégedettségét.

 

Milyen stretchfóliát használjon az FP BOX félautomata stretchfóliázó géphez?

Az FP BOX kézi csomagológéphez általában 30 my vastagságú kézi stretchfóliát ajánlunk. Ez alkalmas a csomagok napfénytől való védelmére, illetve használható az értékes áru elrejtésére szállítás közben.

Az általunk szállított fóliatípus prémium minőségű, és alkalmas a gépeinken való működésre. Javasoljuk, hogy csak prémium minőségű fóliát használjon, mivel ez jelentősen csökkenti a csomagolás idejét, a hulladékot és a nem megfelelő termék használatából eredő meghibásodásokat.

A kézi stretchfóliákat és egyéb speciális kiszerelésű stretchfólia termékeinket saját tekercselő üzemünkben állítjuk elő, és előzetes rendelésre bármilyen súlyú kézi stretchfóliát legyártunk.

Kézi stretchfólia termékeinket megtalálja itt>>