akkumulátoros pántológép
18febr

Raklappántolás egyszerűen, akkumulátoros pántológéppel

Az Uniotech raktárában akkumulátoros pántológépet használunk a dobozok raklapokhoz való rögzítésére. Csapatunk számára ugyanis fontos, hogy a dobozokat pántszalaggal rögzítsük a raklaphoz, hogy minden egyes tétel biztonságosan kerüljön átadásra és kiszállításra.

A helytakarékosság érdekében gyakori, hogy a teherautósofőrök és a szállító cégek leveszik a dobozt a raklapról, ha az nincs rögzítve. Ez potenciális problémákat okozhat, ha a dobozokat rosszul tárolják, vagy a teherautóban lévő más csomagok összenyomják. A raklapok pántolása nagyobb biztonságot és nyugalmat nyújt a megrendelések kiszállításakor.

Miért válasszon akkumulátoros pántológépet?

A kézi, akkumulátoros pántológépek sokféle csomagoláshoz alkalmasak. Ezeknek a pántológépeknek a használata nincs helyhez, árramforráshoz kötve, függőlegesen és vízszintesen is használhatók és nagyon sokoldalúak.

A kézi pántológép olyan kisvállalkozások számára ajánlott, amelyek óránként 50 pántolásnál kevesebbet igényelnek, illetve ha az áruk pántolásánál fontos, hogy fix vagy mobil munkaállomásokon is használható legyen. Külön előny, hogy nem igényelnek nagy beruházást. Remek módszert nyújtanak a raklapok alacsony sebességű pántolására.

Az akkumulátoros kézi pántológép jellemzően PET (poliészter) vagy PP (polipropilén) pántszalagot használ a rögzítéshez. A pántolás összes lépését elvégzi: megfeszíti a pántszalagot, végteleníti és elvágja. Mindez másodpercek kérdése, és a megfeszítéshez nincs szükség emberi erőre.

A gépek vízszintesen vagy függőlegesen is használhatók, és egyetlen személy által is könnyen kezelhetők, így racionalizálják a csomagolási műveleteket.

Milyen pántszalagot használjon?

Ahogy fentebb is említettük, az akkumulátoros pántológép jellemzően PP vagy PET műanyag pántszalagot használ. A leggyakoribb raklapszalag a polipropilén (PP) pántszalag, egy kemény műanyag heveder, amelyet 9 mm és 12 mm közötti szélességű szalagokká alakítanak. Többféle színben, vastagságban és többféle hosszúságban kapható, és számos felhasználási célra alkalmas.

A PP raklaprögzítő szalagok legfontosabb tulajdonsága, hogy a gépi felhasználás mellett kézi pántolásnál is használhatóak. A szalagok dombornyomottak, így jobban tapadnak, és további szilárdságot biztosítanak, különösen a kartondobozba vagy zsugorfóliába csomagolt tételek esetében. Az élek szabályosak, egyenesek, ami lehetővé teszi a pontos gépi pántolást, ugyanakkor a szalag elég rugalmas ahhoz, hogy a kevésbé szabályos formákhoz is illeszkedjen.

Bár ezek a nagy teherbírású pántok kiválóan alkalmasak a rakományok rögzítésére, meg kell jegyezni, ha túl szorosak a pántok, akkor a kartondobozok élét roncsolhatják. A raklappántolás kíméletes és hatékony módja a dolgok szilárdan tartásának, de érdemes a dobozokat is védeni. Ehhez élvédőkre van szükség.

Az élvédők kétféle formában kaphatók, papír és műanyag tüskés, amelyek együtt vagy külön-külön is használhatók a raklapra helyezett termékek védelmére.

A pántok alá kerülő egyszerű élvédők megakadályozzák a pántszalag helyi kopását is. Az élvédők nedvességállóak és nagyfokú védelmet nyújtanak. Emellett segítenek a pántokat a helyükön tartani.

Kérdése van a raklapos áru biztonságos szállításával kapcsolatban?

Ha további tanácsokat szeretne kapni a legjobb csomagolási megoldásokkal kapcsolatban, csomagolástechnológusaink segítenek Önnek megtalálni a megfelelő akkumulátoros pántológépet és pántszalagot. Vegye fel velünk a kapcsolatot itt>>