5 tipp a kézi pántolás hatékonyságának fokozásához
13jan

5 tipp a kézi pántolás hatékonyságának fokozásához

Fűrészüzemekben, építkezéseken, építőanyag-áruházakban, logisztikai vállalkozásoknál és gyárakban a nehéz árucikkek rögzítésének legelterjedtebb módja a kézi pántolás. Blogcikkünkben 5 tippet adunk ahhoz, hogy a pántolási műveletek hatékonyságát növeljük!

Hogyan tehető egyszerűbbé, gyorsabbá a kézi pántolás?

1. Első a biztonság

Az első dolog, amit bármilyen pántológép kiválasztásakor figyelembe kell vennie, a munkatársak biztonsága. Olyan eszközt érdemes beszerezni, amely nagyszerű biztonsági funkciókkal rendelkezik, hogy a gépkezelő teljes biztonságban dolgozhasson.

Az újabb pántológépek, mint például az ORT-260 akkumulátoros kézi elektromos pántológép, beépített biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Ezek lehetnek védőburkolatok a mozgó alkatrészeken vagy olyan automatikus reteszelési funkciók, amelyek megakadályozzák, hogy a szerszám bizonyos időpontokban vagy bizonyos pozíciókban működjön. A védőburkolatoknak kettős célja van, ugyanis nem csak a gépkezelőt, de magát a gépet is védik az esetleges ütésektől, esésektől, illetve lehetővé leszik a durva felületeken történő biztonságos kézi pántolást.

A biztonságosabb eszköz kevesebb sérülést és kevesebb időveszteséget jelent. Segíti a teljes csapatot abban is, hogy hatékonyabban végezze el a munkáját.

2. Egy sokoldalú eszközzel pénzt takaríthat meg

A sokoldalúság fontos szempont lehet egy új pántolószerszám vásárlásakor. Ha Ön csak egyféle pántszalagtípussal dolgozik, akkor annak alapján könnyen kiválaszthatja a megfelelő pántolószerszámot. Ha azonban többféle pántszalagot is felhasznál, érdemes megnézni, van-e olyan eszköz, amelyik mindegyik használatos szalaggal tud pántolni. Ebben az esetben előfordulhat, hogy ugyanazzal az eszközzel pántolhatja a hullámkarton dobozokat, a raklapokat és még sok minden mást is.

A különböző beállításokra is gondolnia kell. Mennyire könnyű váltani a kézi, félautomata és automatikus beállítások között? Egyes szerszámok csak egy beállítással rendelkeznek, ami miatt egyes műveletekhez nem megfelelőek.

Ahelyett, hogy több különböző szerszámot vásárolna, amelyek csak egy-egy feladatot tudnak elvégezni, keressen olyan szerszámot, amelyik az összes pántolási feladatot megoldja.

3. Fontosabb az érték, mint az ár

Amikor egy új pántológép kiválasztására kerül sor, csábító lehet a költségekre összpontosítani. Sokan a legalacsonyabb árat keresik, és ez alapján választják ki a pántolószerszámot.

Ez nem mindig a legjobb stratégia. Egy drágább eszköz hosszú távon valójában kevesebbe kerülhet.

Hogyan? Gondoljon a pántolószerszám élettartamára. Egy olcsó eszköz nem biztos, hogy strapabíró, valószínűleg rosszabb minőségű alkatrészei vannak, amelyeket gyakrabban kell cserélni. Ha rendszeresen cserélni kell a szerszámot vagy az alkatrészeket, az megdrágítja a számlát. A javítás vagy a csere kiesést jelent a termelésben.

Gondolhat az egy munkára eső költségekre is. Bár a sokoldalú szerszámnak magasabbak az induló költségei, sokszor fogja tudni használni, és hosszú távon rengeteget fog spórolni.

4. Karbantartás

Mennyire könnyű tisztítani és karbantartani a kiszemelt eszközt? Úgy van megépítve, hogy tartósan megállja a helyét az Ön üzemi környezetében? A ma kapható szerszámok némelyike nem bírja a port és a szennyeződéseket.

Előbb-utóbb minden eszköz karbantartást is igényel. Kérdezze meg, mit feltételez a gép karbantartása, milyen műveletekre kell sort keríteni és milyen időközönként. Olyan intelligens szerszámokat is kereshet, amelyek figyelik saját karbantartási ütemtervüket, és jelzik, ha eljött a szervizelés ideje.

5. Keresse a naprakész technológiát

Valószínűleg azzal a várakozással vásárol egy új pántológépet, hogy azt a következő öt-tíz évben használja. Ha ez a helyzet, érdemes olyan modellt választania, amely a mai technológiát használja (például a mai kézi szerszámok már nem csak megfeszítik, hanem végtelenítik és el is vágják a pántszalagot).

Egyszerűsítse a kézi pántolást!
A kézi pántolást nagyságrendekkel leegyszerűsíti egy jól megválasztott pántolószerszám. Ez a munka hatékonyságát is növeli természetesen. Ha nem biztos abban, hogy a vállalkozásának melyik pántolószerszámra vagy pántológépre van szüksége, forduljon bizalommal kollégáinkhoz>>